Punaviinilammas

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kglampaan tai karitsan paistia
1 1/2 tlsuolaa
1/2 - 1 tlrouhittua mustapippuria
1/2 dlvehnäjauhoja
3 rklöljyä
2 rkloliiviöljyä
4 kplsalottisipulia
3 kplvalkosipulin kynttä
1 kpliso kesäkurpitsa
4 kplporkkanaa
2 1/2 dlvettä
1 kpllihaliemikuutio
1 1/2 dlpunaviiniä

Valmistus

  1. 1

    Mikäli käytät pakastelammasta, anna lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Ota paisti huoneenlämpöön vähän ennen paistamista ja poista muovipakkaus. Puhdista liha kalvoista. Leikkaa paisti noin 2 cm:n paloiksi ja kierittele palat suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Kuumenna rasva padassa. Ruskista lammaspalat erissä joka puolelta. Kuumenna oliiviöljy toisessa kasarissa. Kuori salottisipulit ja paista ne kokonaisina miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja kesäkurpitsat. Lisää kasvikset, vesi, liemikuutio, viini ja lammaspalat sipulien joukkoon. Anna kiehahtaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Siirrä kaikki pataan tai uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia, kunnes lammas on mureaa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
19.10.2018
|
Päivitetty: 18.11.2025

Samankaltaisia reseptejä