Punaviinilammas - Yhteishyvä

Punaviinilammas

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Lampaan tai karitsan paistia
1 1/2 tl
Suolaa
1/2 - 1 tl
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Vehnäjauhoja
3 rkl
Öljyä
2 rkl
Oliiviöljyä
4 kpl
Salottisipulia
3 kpl
Valkosipulin kynttä
1 kpl
Iso kesäkurpitsa
4 kpl
Porkkanaa
2 1/2 dl
Vettä
1 kpl
Lihaliemikuutio
1 1/2 dl
Punaviiniä

Näin teet

1

Mikäli käytät pakastelammasta, anna lampaanpaistin sulaa jääkaapissa 1-2 vuorokautta. Ota paisti huoneenlämpöön vähän ennen paistamista ja poista muovipakkaus. Puhdista liha kalvoista. Leikkaa paisti noin 2 cm:n paloiksi ja kierittele palat suolalla ja pippurilla maustetuissa jauhoissa. Kuumenna rasva padassa. Ruskista lammaspalat erissä joka puolelta. Kuumenna oliiviöljy toisessa kasarissa. Kuori salottisipulit ja paista ne kokonaisina miedolla lämmöllä läpikuultaviksi. Kuori valkosipulinkynnet ja porkkanat. Viipaloi porkkanat ja kesäkurpitsat. Lisää kasvikset, vesi, liemikuutio, viini ja lammaspalat sipulien joukkoon. Anna kiehahtaa. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Siirrä kaikki pataan tai uunivuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 1 1/2 tuntia, kunnes lammas on mureaa.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.2.2008
Muokattu: 5.12.2018
Jaa Somessa