Puolukka-omenachutney | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Puolukka-omenachutney

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 l
Puolukkaa
2 kpl
Omenaa
1 dl
Suikaloituja kuivattuja luumuja
1/2 dl
Vettä
4 dl
Sokeria
2 dl
Omenaviinietikkaa
1 rkl
Murskattuja korianterinsiemeniä
1/2 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Puhdista puolukat ja siirrä ne kattilaan. Kuori ja lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Kuutioi omenat vielä pienemmiksi paloiksi. Lisää omenat ja kuivatut luumut puolukoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kannen alla, kunnes muodostuu höyryä.Lisää sokeri, etikka ja mausteet. Keitä ilman kantta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, 20–25 minuuttia tai kunnes puolukat ja omenat pehmenevät ja seos on keittynyt hieman kasaan. Tarkista maku.Tölkitä puhtaisiin purkkeihin ja sulje heti kannella. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.Tarjoa lihan, kalan tai kasvisruokien lisäkkeenä.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.8.2012
Muokattu: 4.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.