Puolukka-omenachutney - Yhteishyvä

Puolukka-omenachutney

???
Jaa Somessa

Ainekset

1 l
Puolukkaa
2 kpl
Omenaa
1 dl
Suikaloituja kuivattuja luumuja
1/2 dl
Vettä
4 dl
Sokeria
2 dl
Omenaviinietikkaa
1 rkl
Murskattuja korianterinsiemeniä
1/2 tl
Jauhettua korianteria
1/2 tl
Suolaa

Näin teet

1

Puhdista puolukat ja siirrä ne kattilaan. Kuori ja lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Kuutioi omenat vielä pienemmiksi paloiksi. Lisää omenat ja kuivatut luumut puolukoiden päälle kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kannen alla, kunnes muodostuu höyryä.Lisää sokeri, etikka ja mausteet. Keitä ilman kantta keskilämmöllä ja välillä sekoitellen, 20–25 minuuttia tai kunnes puolukat ja omenat pehmenevät ja seos on keittynyt hieman kasaan. Tarkista maku.Tölkitä puhtaisiin purkkeihin ja sulje heti kannella. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.Tarjoa lihan, kalan tai kasvisruokien lisäkkeenä.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 13.8.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa