Puolukka-omenapiiraat

Arvostele resepti
16 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1/2 tlsuolaa
3/4 dlsokeria
1 tlkardemummaa
6 - 7 dlvehnäjauhoja
100 gvoita tai margariinia

Voiteluun

munaa

Täyte

150 gsmetanaa
1 kplmuna
3 rklsokeria
1 kplomena
2 dlpuolukoita

Valmistus

  1. 1

    Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva sekä suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita puolet jauhoista joukkoon ja vatkaa taikinaa voimakkaasti, että syntyy hyvä sitko. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele palat pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota peitettyinä lämpimässä paikassa.Sekoita smetanan joukkoon muna ja sokeri. Paina kohonneiden pullien keskelle syvennykset esim. juomalasilla tai puusurvimella. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Jaa smetanaseos tasaisesti syvennyksiin. Nostele päälle viipaloitua omenaa ja ripottele pinnalle puolukoita.Paista piirakat 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025