Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukka-omenapiiraat

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1/2 tl
Suolaa
3/4 dl
Sokeria
1 tl
Kardemummaa
6 - 7 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Voita tai margariinia

Voiteluun

Munaa

Täyte

150 g
Smetanaa
1 kpl
Muna
3 rkl
Sokeria
1 kpl
Omena
2 dl
Puolukoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva sekä suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita puolet jauhoista joukkoon ja vatkaa taikinaa voimakkaasti, että syntyy hyvä sitko. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele palat pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota peitettyinä lämpimässä paikassa.Sekoita smetanan joukkoon muna ja sokeri. Paina kohonneiden pullien keskelle syvennykset esim. juomalasilla tai puusurvimella. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Jaa smetanaseos tasaisesti syvennyksiin. Nostele päälle viipaloitua omenaa ja ripottele pinnalle puolukoita.Paista piirakat 225 asteessa 10–15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.