Puolukka-omenapiiraat

Nappaa talteen!
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita tai margariinia |
| Voiteluun | |
|---|---|
| munaa | |
| Täyte | |
| 150 g | smetanaa |
| 1 kpl | muna |
| 3 rkl | sokeria |
| 1 kpl | omena |
| 2 dl | puolukoita |
- 1.
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva sekä suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita puolet jauhoista joukkoon ja vatkaa taikinaa voimakkaasti, että syntyy hyvä sitko. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele palat pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota peitettyinä lämpimässä paikassa.Sekoita smetanan joukkoon muna ja sokeri. Paina kohonneiden pullien keskelle syvennykset esim. juomalasilla tai puusurvimella. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Jaa smetanaseos tasaisesti syvennyksiin. Nostele päälle viipaloitua omenaa ja ripottele pinnalle puolukoita.Paista piirakat 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Puolukka-omenapiiraat
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1 tl | kardemummaa |
| 6 - 7 dl | vehnäjauhoja |
| 100 g | voita tai margariinia |
Voiteluun | |
| munaa | |
Täyte | |
| 150 g | smetanaa |
| 1 kpl | muna |
| 3 rkl | sokeria |
| 1 kpl | omena |
| 2 dl | puolukoita |
Valmistus
- 1
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva sekä suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita puolet jauhoista joukkoon ja vatkaa taikinaa voimakkaasti, että syntyy hyvä sitko. Lisää pehmeä rasva sekä loput jauhoista ja alusta taikina tasaiseksi.Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele palat pulliksi. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota peitettyinä lämpimässä paikassa.Sekoita smetanan joukkoon muna ja sokeri. Paina kohonneiden pullien keskelle syvennykset esim. juomalasilla tai puusurvimella. Pistele syvennykset haarukalla ja voitele reunat munalla. Jaa smetanaseos tasaisesti syvennyksiin. Nostele päälle viipaloitua omenaa ja ripottele pinnalle puolukoita.Paista piirakat 225 asteessa 10–15 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












