Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkajäädyke

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Tee helppo puolukkajäädyke pakastimeen hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Viimeistele raikas joulujäädyke makealla kinuskikastikkeella.

Ainekset

250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
kananmunankeltuainen
200 g
(1 ps) pakastepuolukoita tai 2 ½ dl puolukkasurvosta
2 rkl
talkkunajauhoja
2 dl
Kuohukermaa

Koristeluun

1 dl
puolukoita
1/2 dl
sokeria
1 dl
kinuskikastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita rahka, sokerit ja keltuainen tasaiseksi.

1 dl
Sokeria
250 g
(1 prk) maitorahkaa
1 kpl
kananmunankeltuainen
1 tl
Vaniljasokeria
2

Sulata puolukat kohmeisiksi ja survo ne. Lisää puolukat ja talkkunajauhot rahkaseokseen.

200 g
(1 ps) pakastepuolukoita tai 2 ½ dl puolukkasurvosta
2 rkl
talkkunajauhoja
3

Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää halutessasi hieman sokeria.

2 dl
Kuohukermaa
4

Viilennä kakkuvuoka kylmällä vedellä. Vuoraa vuoka tuorekelmulla. Kaada rahkaseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.

5

Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja vedä tai ravista jäädyke vuoasta tarjoiluvadille. Poista kelmu.

6

Laita pakastepuolukat ja sokeri pussiin ja ravistele niin, että marjat sokeroituvat kauttaaltaan. Koristele jäädykkeen pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla. Valuta päälle kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.

1/2 dl
sokeria
1 dl
puolukoita
1 dl
kinuskikastiketta
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

126

528

1,9 g

0,4 g

21,9 g

20,0 g

1,1 g

4,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Kuohukermaa,

1 dl kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli