Puolukkajäädyke - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Puolukkajäädyke

???
Kappaleita
1
Raikas puolukkajäädyke saa makeutta kinuskikastikkeesta. Jäädykkeen voit tehdä pakastimeen jo hyvissä ajoin ennen vieraiden tuloa. Puolukkajäädykkeen on oltava pakastimessa ainakin viisi tuntia – ja huoneenlämmössä puoli tuntia ennen tarjoilua. Nauti jäädyke kahvin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 - 1 1/2 dl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Keltuainen
1 kpl
(200 g) pakastepuolukoita tai 2 1/2 dl puolukkasurvosta
2 - 3 rkl
(talkkunajauhoja)
2 dl
Kuohukermaa

KORISTELUUN:

Sokeroituja puolukoita

Näin teet

1

Sekoita rahka, osa sokerista, vaniljasokeri ja keltuainen. Lisää survotut puolukat ja talkkunajauhot. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varoen muihin aineksiin. Maista ja lisää tarpeen mukaan sokeria.Kastele kakkuvuoka kylmällä vedellä ja vuoraa kelmulla. Kaada jäädykeseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen ainakin viideksi tunniksi.Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista ja kumoa tarjoiluvadille. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja vedä tai ravista jäädyke vuoasta. Poista kelmu. Koristele pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla, tai puolukoilla ja makealla kinuskikastikkeella.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 15.12.2004
Muokattu: 15.5.2019