Puolukkajäädyke

Arvostele resepti
8 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Tee helppo puolukkajäädyke pakastimeen hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Viimeistele raikas joulujäädyke makealla kinuskikastikkeella.

Ainekset

MääräAinesosa
250 g(1 prk) maitorahkaa
1 dlsokeria
1 tlvaniljasokeria
1 kplkananmunankeltuainen
200 g(1 ps) pakastepuolukoita
2 rkltalkkunajauhoja
2 dlkuohukermaa

Koristeluun

1 dlpuolukoita
1/2 dlsokeria
1 dlkinuskikastiketta

Valmistus

  1. 1

    Sekoita rahka, sokerit ja keltuainen tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    250 g(1 prk) maitorahkaa
    1 dlsokeria
    1 tlvaniljasokeria
    1 kplkananmunankeltuainen
  2. 2

    Sulata puolukat kohmeisiksi ja survo ne. Lisää puolukat ja talkkunajauhot rahkaseokseen.

    MääräAinesosa
    200 g(1 ps) pakastepuolukoita
    2 rkltalkkunajauhoja
  3. 3

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää halutessasi hieman sokeria.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
  4. 4

    Viilennä kakkuvuoka kylmällä vedellä. Vuoraa vuoka tuorekelmulla. Kaada rahkaseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.

  5. 5

    Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja ravista jäädyke vuoasta tarjoiluvadille. Poista kelmu.

  6. 6

    Laita pakastepuolukat ja sokeri pussiin ja ravistele niin, että marjat sokeroituvat kauttaaltaan. Koristele jäädykkeen pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla. Valuta päälle kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.

    MääräAinesosa
    1/2 dlsokeria
    1 dlpuolukoita
    1 dlkinuskikastiketta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kuohukermaa, 1 dl kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä