Sekoita rahka, sokerit ja keltuainen tasaiseksi.
Sulata puolukat kohmeisiksi ja survo ne. Lisää puolukat ja talkkunajauhot rahkaseokseen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää halutessasi hieman sokeria.
Viilennä kakkuvuoka kylmällä vedellä. Vuoraa vuoka tuorekelmulla. Kaada rahkaseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja vedä tai ravista jäädyke vuoasta tarjoiluvadille. Poista kelmu.
Laita pakastepuolukat ja sokeri pussiin ja ravistele niin, että marjat sokeroituvat kauttaaltaan. Koristele jäädykkeen pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla. Valuta päälle kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
528
126
1,9 g
0,4 g
21,9 g
20,0 g
1,1 g
4,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Kuohukermaa,
1 dl kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli