Puolukkajäädyke
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tee helppo puolukkajäädyke pakastimeen hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Viimeistele raikas joulujäädyke makealla kinuskikastikkeella.
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | kananmunankeltuainen |
| 200 g | (1 ps) pakastepuolukoita |
| 2 rkl | talkkunajauhoja |
| 2 dl | kuohukermaa |
| Koristeluun | |
|---|---|
| 1 dl | puolukoita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | kinuskikastiketta |
- 1.
Sekoita rahka, sokerit ja keltuainen tasaiseksi.
- 2.
Sulata puolukat kohmeisiksi ja survo ne. Lisää puolukat ja talkkunajauhot rahkaseokseen.
- 3.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää halutessasi hieman sokeria.
- 4.
Viilennä kakkuvuoka kylmällä vedellä. Vuoraa vuoka tuorekelmulla. Kaada rahkaseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
- 5.
Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja ravista jäädyke vuoasta tarjoiluvadille. Poista kelmu.
- 6.
Laita pakastepuolukat ja sokeri pussiin ja ravistele niin, että marjat sokeroituvat kauttaaltaan. Koristele jäädykkeen pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla. Valuta päälle kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.
Puolukkajäädyke
Tee helppo puolukkajäädyke pakastimeen hyvissä ajoin ennen vieraiden saapumista. Viimeistele raikas joulujäädyke makealla kinuskikastikkeella.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 prk) maitorahkaa |
| 1 dl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 kpl | kananmunankeltuainen |
| 200 g | (1 ps) pakastepuolukoita |
| 2 rkl | talkkunajauhoja |
| 2 dl | kuohukermaa |
Koristeluun | |
| 1 dl | puolukoita |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | kinuskikastiketta |
Valmistus
- 1
Sekoita rahka, sokerit ja keltuainen tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 250 g (1 prk) maitorahkaa 1 dl sokeria 1 tl vaniljasokeria 1 kpl kananmunankeltuainen - 2
Sulata puolukat kohmeisiksi ja survo ne. Lisää puolukat ja talkkunajauhot rahkaseokseen.
Määrä Ainesosa 200 g (1 ps) pakastepuolukoita 2 rkl talkkunajauhoja - 3
Vatkaa kerma vaahdoksi ja nostele se rahkaseoksen joukkoon. Maista ja lisää halutessasi hieman sokeria.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa - 4
Viilennä kakkuvuoka kylmällä vedellä. Vuoraa vuoka tuorekelmulla. Kaada rahkaseos vuokaan ja tasoita pinta. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi.
- 5
Ota jäädyke pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoamista. Lämmitä vuoan pohjaa hiukan käsillä ja ravista jäädyke vuoasta tarjoiluvadille. Poista kelmu.
- 6
Laita pakastepuolukat ja sokeri pussiin ja ravistele niin, että marjat sokeroituvat kauttaaltaan. Koristele jäädykkeen pinta ja reunat sokeroiduilla puolukoilla. Valuta päälle kinuskikastiketta juuri ennen tarjoilua.
Määrä Ainesosa 1/2 dl sokeria 1 dl puolukoita 1 dl kinuskikastiketta
Ravintosisältö
126
Energiaa kcal
528
Energiaa kj
1,9 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
126
Energiaa kcal
528
Energiaa kj
1,9 g
Rasvaa
0,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
21,9 g
Hiilihydraatteja
20,0 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl Kuohukermaa, 1 dl kinuskikastiketta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























