Pyttipannusalaatti

Nappaa talteen!
Reilusti rapeaa kiinankaalia ja tilkka purjovinegrettiä, niin pyttipannukin käy salaatista.
| 4 kpl | perunaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | paprika |
| 1/2 kpl | kiinankaalia |
| 1 kpl | (240 g) kikherneitä suolaliemessä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia |
| 1/2 tl | cayennenpippuria |
| Purjokastike | |
|---|---|
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 rkl | etikkaa |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
- 1.
Keitä perunat kypsiksi ja kananmunat koviksi.
- 2.
Halkaise, huuhtele ja viipaloi koko purjo.
- 3.
Ota puolet purjosta ja tee kastike. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota purjoa keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Laita kuullotettu purjo, ½ dl öljyä, etikka ja hunaja teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta, mausta suolalla ja ohenna vedellä.
- 4.
Paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko paprika ja suikaloi kaali. Valuta kikherneet siivilässä.
- 5.
Kuumenna öljy pannulla. Laita loppu purjo, perunat ja porkkanat pannulle. Paista 5 minuuttia. Lisää paprikat ja kikherneet. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita kaali joukkoon. Viimeistele kananmunalohkoilla ja purjokastikkeella.
Pyttipannusalaatti
Reilusti rapeaa kiinankaalia ja tilkka purjovinegrettiä, niin pyttipannukin käy salaatista.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | perunaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | paprika |
| 1/2 kpl | kiinankaalia |
| 1 kpl | (240 g) kikherneitä suolaliemessä |
| 1 rkl | öljyä |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 2 rkl | tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia |
| 1/2 tl | cayennenpippuria |
Purjokastike | |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 dl | öljyä |
| 2 rkl | etikkaa |
| 2 tl | hunajaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 dl | vettä |
Valmistus
- 1
Keitä perunat kypsiksi ja kananmunat koviksi.
Määrä Ainesosa 4 kpl perunaa 4 kpl kananmunaa - 2
Halkaise, huuhtele ja viipaloi koko purjo.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl purjoa - 3
Ota puolet purjosta ja tee kastike. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota purjoa keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Laita kuullotettu purjo, ½ dl öljyä, etikka ja hunaja teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta, mausta suolalla ja ohenna vedellä.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl purjoa 2 rkl öljyä 1/2 dl öljyä 2 rkl etikkaa 2 tl hunajaa 1 tl suolaa 1/2 dl vettä - 4
Paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko paprika ja suikaloi kaali. Valuta kikherneet siivilässä.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1 kpl paprika 1/2 kpl kiinankaalia 1 kpl (240 g) kikherneitä suolaliemessä - 5
Kuumenna öljy pannulla. Laita loppu purjo, perunat ja porkkanat pannulle. Paista 5 minuuttia. Lisää paprikat ja kikherneet. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita kaali joukkoon. Viimeistele kananmunalohkoilla ja purjokastikkeella.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruunan mehu 1/2 tl cayennenpippuria 2 rkl tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
Ravintosisältö
357
Energiaa kcal
1494
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
357
Energiaa kcal
1494
Energiaa kj
26,5 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,0 g
Hiilihydraatteja
6,3 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan mehu, 2 rkl Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia, 0,5 tl Cayennenpippuria, 1 tl Suolaa, 0,5 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























