Keitä perunat kypsiksi ja kananmunat koviksi.
Halkaise, huuhtele ja viipaloi koko purjo.
Ota puolet purjosta ja tee kastike. Kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja kuullota purjoa keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Laita kuullotettu purjo, ½ dl öljyä, etikka ja hunaja teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Soseuta, mausta suolalla ja ohenna vedellä.
Paloittele perunat. Kuori ja viipaloi porkkanat. Pilko paprika ja suikaloi kaali. Valuta kikherneet siivilässä.
Kuumenna öljy pannulla. Laita loppu purjo, perunat ja porkkanat pannulle. Paista 5 minuuttia. Lisää paprikat ja kikherneet. Paista vielä 5 minuuttia. Lisää sitruunan mehu ja mausteet. Sekoita kaali joukkoon. Viimeistele kananmunalohkoilla ja purjokastikkeella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
357
1494
26,5 g
2,8 g
17,0 g
6,3 g
2,5 g
10,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan mehu,
2 rkl Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia,
0,5 tl Cayennenpippuria,
1 tl Suolaa,
0,5 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli