Raikas kesäkurpitsa-inkiväärimarmeladi

Arvostele resepti
6 Desilitraa

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Raikas kesäkurpitsa-inkiväärimarmeladi maustetaan sitruunalla. Ihanan keltainen marmeladi sopii paahtoleivälle, puuroon, pannarin päälle tai juustojen kylkeen!

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgkesäkurpitsaa
2 dlvettä
4 kplsitruunaa
30 gtuoretta inkivääriä
500 ghillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä yhtään vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat.

    MääräAinesosa
    1 kgkesäkurpitsaa
  2. 2

    Siirrä kesäkurpitsat kattilaan ja lisää vesi. Keitä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä
  3. 3

    Pese sitruunat huolellisesti. Raasta niiden kuoret hienolla terällä ja purista niistä mehut. Kuori ja raasta inkivääri.

    MääräAinesosa
    4 kplsitruunaa
    30 gtuoretta inkivääriä
  4. 4

    Soseuta keitetyt kesäkurpitsat ja lisää kuumaan soseeseen sitruunanmehu, inkivääri ja hillosokeri. Keitä seosta noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste.

    MääräAinesosa
    500 ghillosokeria
  5. 5

    Täytä pestyt ja uunissa 100:ssa asteessa kuumennetut purkit kuumalla seoksella. Seos hyytyy marmeladiksi jäähtyessä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä