Raikas kesäkurpitsa-inkiväärimarmeladi
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Raikas kesäkurpitsa-inkiväärimarmeladi maustetaan sitruunalla. Ihanan keltainen marmeladi sopii paahtoleivälle, puuroon, pannarin päälle tai juustojen kylkeen!
| 1 kg | kesäkurpitsaa |
| 2 dl | vettä |
| 4 kpl | sitruunaa |
| 30 g | tuoretta inkivääriä |
| 500 g | hillosokeria |
- 1.
Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä yhtään vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat.
- 2.
Siirrä kesäkurpitsat kattilaan ja lisää vesi. Keitä noin 10 minuuttia.
- 3.
Pese sitruunat huolellisesti. Raasta niiden kuoret hienolla terällä ja purista niistä mehut. Kuori ja raasta inkivääri.
- 4.
Soseuta keitetyt kesäkurpitsat ja lisää kuumaan soseeseen sitruunanmehu, inkivääri ja hillosokeri. Keitä seosta noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste.
- 5.
Täytä pestyt ja uunissa 100:ssa asteessa kuumennetut purkit kuumalla seoksella. Seos hyytyy marmeladiksi jäähtyessä.
Raikas kesäkurpitsa-inkiväärimarmeladi
Raikas kesäkurpitsa-inkiväärimarmeladi maustetaan sitruunalla. Ihanan keltainen marmeladi sopii paahtoleivälle, puuroon, pannarin päälle tai juustojen kylkeen!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | kesäkurpitsaa |
| 2 dl | vettä |
| 4 kpl | sitruunaa |
| 30 g | tuoretta inkivääriä |
| 500 g | hillosokeria |
Valmistus
- 1
Pese ja kuori kesäkurpitsat. Älä jätä yhtään vihreää kuorta mukaan, muuten hillosta ei tule keltaista. Halkaise ja poista pehmeä sisus. Pilko kesäkurpitsat.
Määrä Ainesosa 1 kg kesäkurpitsaa - 2
Siirrä kesäkurpitsat kattilaan ja lisää vesi. Keitä noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 dl vettä - 3
Pese sitruunat huolellisesti. Raasta niiden kuoret hienolla terällä ja purista niistä mehut. Kuori ja raasta inkivääri.
Määrä Ainesosa 4 kpl sitruunaa 30 g tuoretta inkivääriä - 4
Soseuta keitetyt kesäkurpitsat ja lisää kuumaan soseeseen sitruunanmehu, inkivääri ja hillosokeri. Keitä seosta noin 15 minuuttia muutaman kerran sekoittaen. Lisää lopuksi sitruunankuoriraaste.
Määrä Ainesosa 500 g hillosokeria - 5
Täytä pestyt ja uunissa 100:ssa asteessa kuumennetut purkit kuumalla seoksella. Seos hyytyy marmeladiksi jäähtyessä.
Ravintosisältö
386
Energiaa kcal
1614
Energiaa kj
0,7 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
89,2 g
Hiilihydraatteja
88,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
386
Energiaa kcal
1614
Energiaa kj
0,7 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
89,2 g
Hiilihydraatteja
88,5 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
1,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




















