Raikas poroalkupala
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Voit valmistaa alkupalajäädykkeen jo viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Viipaloi leivän tai rieskan päälle hetki ennen tarjoilua.
| 100 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistirullaa |
| puoli ruukkua ruohosipulia | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Lisäksi | |
|---|---|
| rieskaa tai ruisleipää | |
| puolukoita (pakaste) | |
| ruohosipulia | |
- 1.
Hienonna poronpaisti ja ruohosipuli. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita kaikki jäädykkeen ainekset.
- 2.
Lusikoi jäädykeseos leivinpaperipalalle. Muotoile se paperin avulla 3–4 cm:n paksuiseksi pötköksi. Sulje paperin päät kiertämällä, kääri folioon ja pakasta.
- 3.
Ota jäädykepaketit huoneenlämpöön noin 25 minuuttia ennen viipalointia.
- 4.
Leikkaa rieskat tai leivät noin 5 cm:n paloiksi. Paahda halutessasi pannulla. Leikkaa jäädykkeestä viipaleita leipäpalojen päälle. Koristele puolukoilla ja ruohosipulilla.
Raikas poroalkupala
Voit valmistaa alkupalajäädykkeen jo viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Viipaloi leivän tai rieskan päälle hetki ennen tarjoilua.
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | (1 pkt) poron kylmäsavupaistirullaa |
| puoli ruukkua ruohosipulia | |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 200 g | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Lisäksi | |
| rieskaa tai ruisleipää | |
| puolukoita (pakaste) | |
| ruohosipulia | |
Valmistus
- 1
Hienonna poronpaisti ja ruohosipuli. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita kaikki jäädykkeen ainekset.
Määrä Ainesosa 100 g (1 pkt) poron kylmäsavupaistirullaa puoli ruukkua ruohosipulia 200 g maustamatonta tuorejuustoa 1 rkl sitruunamehua 1/2 tl suolaa 1 dl kuohukermaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 2
Lusikoi jäädykeseos leivinpaperipalalle. Muotoile se paperin avulla 3–4 cm:n paksuiseksi pötköksi. Sulje paperin päät kiertämällä, kääri folioon ja pakasta.
- 3
Ota jäädykepaketit huoneenlämpöön noin 25 minuuttia ennen viipalointia.
- 4
Leikkaa rieskat tai leivät noin 5 cm:n paloiksi. Paahda halutessasi pannulla. Leikkaa jäädykkeestä viipaleita leipäpalojen päälle. Koristele puolukoilla ja ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa rieskaa tai ruisleipää puolukoita (pakaste) ruohosipulia
Vinkki! Leikkaa rieskat joulupöytään piparkakkumuoteilla. Kuutioi ylijäävät osat, paahda ja tarjoa rieskakrutonkeina salaatin päällä.
Ravintosisältö
117
Energiaa kcal
489
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
—
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
117
Energiaa kcal
489
Energiaa kj
10,0 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,3 g
Hiilihydraatteja
1,3 g
Sokereita
—
Kuituja
5,7 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Puoli ruukkua ruohosipulia, 0.5 tl Suolaa, Rieskaa tai ruisleipää, Puolukoita (pakaste), Ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























