Raikas poroalkupala

Arvostele resepti
7 Annosta

Useita tunteja

Voit valmistaa alkupalajäädykkeen jo viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Viipaloi leivän tai rieskan päälle hetki ennen tarjoilua.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
100 g(1 pkt) poron kylmäsavupaistirullaa
puoli ruukkua ruohosipulia
1 dlkuohukermaa
200 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

rieskaa tai ruisleipää
puolukoita (pakaste)
ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Hienonna poronpaisti ja ruohosipuli. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita kaikki jäädykkeen ainekset.

    MääräAinesosa
    100 g(1 pkt) poron kylmäsavupaistirullaa
    puoli ruukkua ruohosipulia
    200 gmaustamatonta tuorejuustoa
    1 rklsitruunamehua
    1/2 tlsuolaa
    1 dlkuohukermaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Lusikoi jäädykeseos leivinpaperipalalle. Muotoile se paperin avulla 3–4 cm:n paksuiseksi pötköksi. Sulje paperin päät kiertämällä, kääri folioon ja pakasta.

  3. 3

    Ota jäädykepaketit huoneenlämpöön noin 25 minuuttia ennen viipalointia.

  4. 4

    Leikkaa rieskat tai leivät noin 5 cm:n paloiksi. Paahda halutessasi pannulla. Leikkaa jäädykkeestä viipaleita leipäpalojen päälle. Koristele puolukoilla ja ruohosipulilla.

    MääräAinesosa
    rieskaa tai ruisleipää
    puolukoita (pakaste)
    ruohosipulia

Vinkki! Leikkaa rieskat joulupöytään piparkakkumuoteilla. Kuutioi ylijäävät osat, paahda ja tarjoa rieskakrutonkeina salaatin päällä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Puoli ruukkua ruohosipulia, 0.5 tl Suolaa, Rieskaa tai ruisleipää, Puolukoita (pakaste), Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
28.11.2018
|
Päivitetty: 10.12.2025

Samankaltaisia reseptejä