Raikas poroalkupala | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Raikas poroalkupala

Raikas poroalkupala

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Voit valmistaa alkupalajäädykkeen jo viikkoa aikaisemmin pakastimeen. Viipaloi leivän tai rieskan päälle hetki ennen tarjoilua.

Ainekset

100 g
(1 pkt) poron kylmäsavupaistirullaa
Puoli ruukkua ruohosipulia
1 dl
Kuohukermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

lisäksi

Rieskaa tai ruisleipää
Puolukoita (pakaste)
Ruohosipulia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Hienonna poronpaisti ja ruohosipuli. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita kaikki jäädykkeen ainekset.

100 g
(1 pkt) poron kylmäsavupaistirullaa
Puoli ruukkua ruohosipulia
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1 dl
Kuohukermaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2

Lusikoi jäädykeseos leivinpaperipalalle. Muotoile se paperin avulla 3–4 cm:n paksuiseksi pötköksi. Sulje paperin päät kiertämällä, kääri folioon ja pakasta.

3

Ota jäädykepaketit huoneenlämpöön noin 25 minuuttia ennen viipalointia.

4

Leikkaa rieskat tai leivät noin 5 cm:n paloiksi. Paahda halutessasi pannulla. Leikkaa jäädykkeestä viipaleita leipäpalojen päälle. Koristele puolukoilla ja ruohosipulilla.

Rieskaa tai ruisleipää
Puolukoita (pakaste)
Ruohosipulia

Vinkki! Leikkaa rieskat joulupöytään piparkakkumuoteilla. Kuutioi ylijäävät osat, paahda ja tarjoa rieskakrutonkeina salaatin päällä.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

489

117

10,0 g

6,4 g

1,3 g

1,3 g

5,7 g

1,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Puoli ruukkua ruohosipulia,

0,5 tl Suolaa,

Rieskaa tai ruisleipää,

Puolukoita (pakaste),

Ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli