Hienonna poronpaisti ja ruohosipuli. Vaahdota kerma. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Sekoita kaikki jäädykkeen ainekset.
Lusikoi jäädykeseos leivinpaperipalalle. Muotoile se paperin avulla 3–4 cm:n paksuiseksi pötköksi. Sulje paperin päät kiertämällä, kääri folioon ja pakasta.
Ota jäädykepaketit huoneenlämpöön noin 25 minuuttia ennen viipalointia.
Leikkaa rieskat tai leivät noin 5 cm:n paloiksi. Paahda halutessasi pannulla. Leikkaa jäädykkeestä viipaleita leipäpalojen päälle. Koristele puolukoilla ja ruohosipulilla.
Vinkki! Leikkaa rieskat joulupöytään piparkakkumuoteilla. Kuutioi ylijäävät osat, paahda ja tarjoa rieskakrutonkeina salaatin päällä.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
489
117
10,0 g
6,4 g
1,3 g
1,3 g
—
5,7 g
1,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Puoli ruukkua ruohosipulia,
0,5 tl Suolaa,
Rieskaa tai ruisleipää,
Puolukoita (pakaste),
Ruohosipulia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli