Aloita sekoittamalla mausteseoksen aineet keskenään.
Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise paprika ja chili. Poista kannat ja siemenet. Hienonna chili ja paprika.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja mausteseos. Kuullota 1–2 minuuttia sekoitellen. Lisää paprikat, chilit ja soijakastike. Kuumenna koko ajan sekoitellen ja anna hautua pari minuuttia. Lisää jäinen pinaatti. Anna lämmetä välillä sekoitellen. Kun pinaatti on sulanut ja seos on jälleen höyryävän kuumaa, lisää jogurtti, suola ja sokeri. Kuumenna ja anna hautua vähintään 20 minuuttia välillä sekoitellen.
Kuutioi leipäjuusto ja ripottele palat garam masala -kastikkeen päälle. Älä sekoita juustoa seokseen, vaan anna sen lämmetä ja pehmetä seoksen päällä sen aikaa, kun valmistelet lihat. Anna seoksen hautua hiljalleen. Älä keitä.
Paista lihasuikaleet öljyssä pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihat erikseen, älä sekoita niitä garam masala -kastikkeeseen.
Tarjoa garam masala -kastikkeen kanssa paistettua lihaa sekä riisiä, perunoita tai nuudeleita. Myös naanleipä sopii aterialle hyvin.
Vinkki: Mitä kauemmin garam masala saa hautua, sitä parempaa siitä tulee.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
288
1206
20,0 g
7,7 g
6,5 g
5,7 g
1,3 g
19,8 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl juustokuminaa,
1,5 tl korianteria,
1,5 tl kardemummaa,
1 tl kanelia,
0,5 tl neilikkaa,
0,5 tl muskottipähkinää.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli