Rakastavaisten garam masala

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Hannu ja Terhi Stick rakastuivat intialaisen ruoan äärellä yli 35 vuotta sitten. Garam masala on kulkenut heidän mukanaan koko avioliiton ajan. Hannu syö sen yleensä riisin ja sianlihan kanssa, Terhi pitää perunoista ja broilerista. Pariskunta kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 kplsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpunainen suippopaprika
1 kplchilipalko
1 rklöljyä
1 rklsoijakastiketta
300 g(2 ps) pakastepinaattia
200 g(1 prk) bulgarianjogurttia
1 tlsuolaa
2 tlsokeria
400 gsian- tai broilerinlihaa suikaleina
1 rklöljyä
150 gleipäjuustoa

Garam masala mausteseos

1 rkljuustokuminaa
1 1/2 tlkorianteria
1 1/2 tlkardemummaa
1 1/2 tlmustapippuria
1 tlkanelia
1/2 tlneilikkaa
1/2 tlmuskottipähkinää

Valmistus

  1. 1

    Aloita sekoittamalla mausteseoksen aineet keskenään.

    MääräAinesosa
    1 rkljuustokuminaa
    1 1/2 tlkorianteria
    1 tlkanelia
    1 1/2 tlmustapippuria
    1 1/2 tlkardemummaa
    1/2 tlneilikkaa
    1/2 tlmuskottipähkinää
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise paprika ja chili. Poista kannat ja siemenet. Hienonna chili ja paprika.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    4 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpunainen suippopaprika
    1 kplchilipalko
  3. 3

    Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja mausteseos. Kuullota 1–2 minuuttia sekoitellen. Lisää paprikat, chilit ja soijakastike. Kuumenna koko ajan sekoitellen ja anna hautua pari minuuttia. Lisää jäinen pinaatti. Anna lämmetä välillä sekoitellen. Kun pinaatti on sulanut ja seos on jälleen höyryävän kuumaa, lisää jogurtti, suola ja sokeri. Kuumenna ja anna hautua vähintään 20 minuuttia välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
    1 rklsoijakastiketta
    300 g(2 ps) pakastepinaattia
    200 g(1 prk) bulgarianjogurttia
    1 tlsuolaa
    2 tlsokeria
  4. 4

    Kuutioi leipäjuusto ja ripottele palat garam masala -kastikkeen päälle. Älä sekoita juustoa seokseen, vaan anna sen lämmetä ja pehmetä seoksen päällä sen aikaa, kun valmistelet lihat. Anna seoksen hautua hiljalleen. Älä keitä.

    MääräAinesosa
    150 gleipäjuustoa
  5. 5

    Paista lihasuikaleet öljyssä pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihat erikseen, älä sekoita niitä garam masala -kastikkeeseen.

    MääräAinesosa
    400 gsian- tai broilerinlihaa suikaleina
    1 rklöljyä
  6. 6

    Tarjoa garam masala -kastikkeen kanssa paistettua lihaa sekä riisiä, perunoita tai nuudeleita. Myös naanleipä sopii aterialle hyvin.

Vinkki: Mitä kauemmin garam masala saa hautua, sitä parempaa siitä tulee.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl juustokuminaa, 1.5 tl korianteria, 1.5 tl kardemummaa, 1 tl kanelia, 0.5 tl neilikkaa, 0.5 tl muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hannu ja Terhi Stick + Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä