Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Garam masala mauste

Rakastavaisten garam masala

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Hannu ja Terhi Stick rakastuivat intialaisen ruoan äärellä yli 35 vuotta sitten. Garam masala on kulkenut heidän mukanaan koko avioliiton ajan. Hannu syö sen yleensä riisin ja sianlihan kanssa, Terhi pitää perunoista ja broilerista. Pariskunta kertoi reseptinsä tarinan Makumuistoja-tv-sarjassa.

Ainekset

2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen suippopaprika
1 kpl
chilipalko
1 rkl
öljyä
1 rkl
soijakastiketta
300 g
(2 ps) pakastepinaattia
200 g
(1 prk) bulgarianjogurttia
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
400 g
sian- tai broilerinlihaa suikaleina
1 rkl
öljyä
150 g
leipäjuustoa

garam masala mausteseos

1 rkl
juustokuminaa
1 1/2 tl
korianteria
1 1/2 tl
kardemummaa
1 1/2 tl
mustapippuria
1 tl
kanelia
1/2 tl
neilikkaa
1/2 tl
muskottipähkinää

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Aloita sekoittamalla mausteseoksen aineet keskenään.

1 rkl
juustokuminaa
1 1/2 tl
korianteria
1 tl
kanelia
1 1/2 tl
mustapippuria
1 1/2 tl
kardemummaa
1/2 tl
neilikkaa
1/2 tl
muskottipähkinää
2

Kuori ja hienonna sipulit. Huuhtele ja halkaise paprika ja chili. Poista kannat ja siemenet. Hienonna chili ja paprika.

2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punainen suippopaprika
1 kpl
chilipalko
3

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja mausteseos. Kuullota 1–2 minuuttia sekoitellen. Lisää paprikat, chilit ja soijakastike. Kuumenna koko ajan sekoitellen ja anna hautua pari minuuttia. Lisää jäinen pinaatti. Anna lämmetä välillä sekoitellen. Kun pinaatti on sulanut ja seos on jälleen höyryävän kuumaa, lisää jogurtti, suola ja sokeri. Kuumenna ja anna hautua vähintään 20 minuuttia välillä sekoitellen.

1 rkl
öljyä
1 rkl
soijakastiketta
300 g
(2 ps) pakastepinaattia
200 g
(1 prk) bulgarianjogurttia
1 tl
suolaa
2 tl
sokeria
4

Kuutioi leipäjuusto ja ripottele palat garam masala -kastikkeen päälle. Älä sekoita juustoa seokseen, vaan anna sen lämmetä ja pehmetä seoksen päällä sen aikaa, kun valmistelet lihat. Anna seoksen hautua hiljalleen. Älä keitä.

150 g
leipäjuustoa
5

Paista lihasuikaleet öljyssä pannulla, kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihat erikseen, älä sekoita niitä garam masala -kastikkeeseen.

400 g
sian- tai broilerinlihaa suikaleina
1 rkl
öljyä
6

Tarjoa garam masala -kastikkeen kanssa paistettua lihaa sekä riisiä, perunoita tai nuudeleita. Myös naanleipä sopii aterialle hyvin.

Vinkki: Mitä kauemmin garam masala saa hautua, sitä parempaa siitä tulee.

Miltä maistui?
Resepti:
Hannu ja Terhi Stick + Kati Pohja
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 11.7.2017
Muokattu: 16.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

288

1206

20,0 g

7,7 g

6,5 g

5,7 g

1,3 g

19,8 g

1,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl juustokuminaa,

1,5 tl korianteria,

1,5 tl kardemummaa,

1 tl kanelia,

0,5 tl neilikkaa,

0,5 tl muskottipähkinää.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli