Rakuunamarinoidut porkkanat

Nappaa talteen!
| 500 g | porkkanoita |
| Marinadi | |
|---|---|
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 2 tl | kuivattua rakuunaa |
| 1/2 tl | merisuolahiutaleita |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne joko vinoittain viipaleiksi tai tikuiksi. Keitä porkkanat vähässä vedessä kypsiksi. Porkkanoihin saa jäädä hieman puruvastusta, joten älä keitä niitä liian pehmeiksi. Siirrä valutetut porkkanat kulhoon. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kuumenna marinadi, mutta älä keitä. Kaada kuuma marinadi porkkanoiden päälle. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai salaattiin sekoitettuna.
Rakuunamarinoidut porkkanat
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | porkkanoita |
Marinadi | |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 1 1/2 rkl | valkoviinietikkaa |
| 2 tl | sokeria |
| 2 tl | kuivattua rakuunaa |
| 1/2 tl | merisuolahiutaleita |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Kuori porkkanat ja leikkaa ne joko vinoittain viipaleiksi tai tikuiksi. Keitä porkkanat vähässä vedessä kypsiksi. Porkkanoihin saa jäädä hieman puruvastusta, joten älä keitä niitä liian pehmeiksi. Siirrä valutetut porkkanat kulhoon. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kuumenna marinadi, mutta älä keitä. Kaada kuuma marinadi porkkanoiden päälle. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarjoa kalan tai lihan lisäkkeenä tai salaattiin sekoitettuna.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























