Ranskalainen mansikkatorttu

Arvostele resepti
8 Annosta

Noin 2 tuntia

Raikas mansikkatorttu kruunaa herkkupöydän.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
3 dlvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria
1 tlleivinjauhetta
1 kplsitruunan raastettu kuori
100 gkylmää voita
1 kplkeltuainen

Täyte

2 dlkuohukermaa
1 dlmaitoa
2 tlvaniljasokeria
2 kplkeltuaista
1/2 dlsokeria
2 rklperunajauhoja

Päälle

1 lmansikoita
(mustikoita)

Kiille

2 dlvettä tai laimeaa punaista mehua
1 dlhyytelösokeria

Valmistus

  1. Sekoita jauhoihin sitruunan raastettu kuori, sokeri ja leivinjauhe. Lisää paloiteltu voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Tee taikinasta pallo, litistä se ja kääri kelmuun. Anna levätä jä...
    1

    Sekoita jauhoihin sitruunan raastettu kuori, sokeri ja leivinjauhe. Lisää paloiteltu voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Tee taikinasta pallo, litistä se ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa tunti.

    MääräAinesosa
    1 kplsitruunan raastettu kuori
    3 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlsokeria
    1 tlleivinjauhetta
    100 gkylmää voita
    1 kplkeltuainen
  2. Tee taikinan levätessä täytekiisseli. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja ota kiisseli pois levyltä, kun se pulpahtaa kerran. Anna jäähtyä.
    2

    Tee taikinan levätessä täytekiisseli. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja ota kiisseli pois levyltä, kun se pulpahtaa kerran. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    2 rklperunajauhoja
    2 dlkuohukermaa
    2 tlvaniljasokeria
    2 kplkeltuaista
    1/2 dlsokeria
    1 dlmaitoa
  3. Peitä irtopohjavuoan (halk. n. 22 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina vuokaan sopivaksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja rullaa kaulimella varovasti ylimääräinen taikina pois. Peitä piiraan reunat kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, etteivät ne valu...
    3

    Peitä irtopohjavuoan (halk. n. 22 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina vuokaan sopivaksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja rullaa kaulimella varovasti ylimääräinen taikina pois. Peitä piiraan reunat kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pistele pohjaa haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa ensin 8 minuuttia, poista reunus ja jatka kypsennystä vielä noin 8 minuuttia tai kunnes pohja alkaa ruskistua.

  4. Irrota torttupohja vuoasta heti paistamisen jälkeen. Anna jäähtyä ritilän päällä. Siirrä pohja kakkupaperin päälle tai tarjoiluvadille ja täytä kylmällä vaniljakiisselillä.
    4

    Irrota torttupohja vuoasta heti paistamisen jälkeen. Anna jäähtyä ritilän päällä. Siirrä pohja kakkupaperin päälle tai tarjoiluvadille ja täytä kylmällä vaniljakiisselillä.

  5. Viipaloi mansikat ja asettele ne kiisselin pinnalle. Halutessasi voit lisätä pinnalle myös mustikoita.
    5

    Viipaloi mansikat ja asettele ne kiisselin pinnalle. Halutessasi voit lisätä pinnalle myös mustikoita.

    MääräAinesosa
    (mustikoita)
    1 lmansikoita
  6. Tee hyytelösokerista ja mehusta tai vedestä kiilleseos hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille, on hyytynyt kiisselimäiseksi, levitä se tasaisesti tortun pinnalle. Koristele torttu halutessasi sitruunamelissan- tai mintun lehdillä.
    6

    Tee hyytelösokerista ja mehusta tai vedestä kiilleseos hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille, on hyytynyt kiisselimäiseksi, levitä se tasaisesti tortun pinnalle. Koristele torttu halutessasi sitruunamelissan- tai mintun lehdillä.

    MääräAinesosa
    2 dlvettä tai laimeaa punaista mehua
    1 dlhyytelösokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 1 kpl Sitruunan raastettu kuori, 2 tl Vaniljasokeria, 2 kpl Keltuaista, 0.5 dl Sokeria, (mustikoita), 2 dl Vettä tai laimeaa punaista mehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä