Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ranskalainen mansikkatorttu

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Raikas mansikkatorttu kruunaa herkkupöydän.

Ainekset

3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
100 g
Kylmää voita
1 kpl
Keltuainen

Täyte

2 dl
Kuohukermaa
1 dl
Maitoa
2 tl
Vaniljasokeria
2 kpl
Keltuaista
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Perunajauhoja

Päälle

1 l
Mansikoita
(mustikoita)

Kiille

2 dl
Vettä tai laimeaa punaista mehua
1 dl
Hyytelösokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhoihin sitruunan raastettu kuori, sokeri ja leivinjauhe. Lisää paloiteltu voi ja nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuainen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Tee taikinasta pallo, litistä se ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa tunti.

1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Sokeria
1 tl
Leivinjauhetta
100 g
Kylmää voita
1 kpl
Keltuainen
2

Tee taikinan levätessä täytekiisseli. Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja ota kiisseli pois levyltä, kun se pulpahtaa kerran. Anna jäähtyä.

2 rkl
Perunajauhoja
2 dl
Kuohukermaa
2 tl
Vaniljasokeria
2 kpl
Keltuaista
1/2 dl
Sokeria
1 dl
Maitoa
3

Peitä irtopohjavuoan (halk. n. 22 cm) pohja leivinpaperilla. Kauli taikina vuokaan sopivaksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja rullaa kaulimella varovasti ylimääräinen taikina pois. Peitä piiraan reunat kaksinkertaisilla foliosuikaleilla, etteivät ne valu paistamisen aikana. Pistele pohjaa haarukalla ja paista 200-asteisessa uunissa ensin 8 minuuttia, poista reunus ja jatka kypsennystä vielä noin 8 minuuttia tai kunnes pohja alkaa ruskistua.

4

Irrota torttupohja vuoasta heti paistamisen jälkeen. Anna jäähtyä ritilän päällä. Siirrä pohja kakkupaperin päälle tai tarjoiluvadille ja täytä kylmällä vaniljakiisselillä.

5

Viipaloi mansikat ja asettele ne kiisselin pinnalle. Halutessasi voit lisätä pinnalle myös mustikoita.

(mustikoita)
1 l
Mansikoita
6

Tee hyytelösokerista ja mehusta tai vedestä kiilleseos hyytelösokeripakkauksen ohjeen mukaan. Kun kiille, on hyytynyt kiisselimäiseksi, levitä se tasaisesti tortun pinnalle. Koristele torttu halutessasi sitruunamelissan- tai mintun lehdillä.

2 dl
Vettä tai laimeaa punaista mehua
1 dl
Hyytelösokeria
Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

386

1613

21,3 g

13,0 g

42,1 g

22,0 g

2,0 g

5,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

1 kpl Sitruunan raastettu kuori,

2 tl Vaniljasokeria,

2 kpl Keltuaista,

0,5 dl Sokeria,

(mustikoita),

2 dl Vettä tai laimeaa punaista mehua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli