Ranskalainen sipulipiiras eli pissaladière

Arvostele resepti
8 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Ranskalaista pissaladièreä kutsutaan myös Nizzan pizzaksi. Sen herkullinen maku syntyy karamellisoiduista sipuleista, anjoviksesta ja oliiveista. Suolainen piirakka maistuu illanistujaisissa tai teekupillisen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa

Täyte

1 kgsipulia
2 rklvoita
2 tlsokeria
1 tltimjamia
1/2 tlsuolaa
158 g(2 rs) anjovista
90 g(20 kpl) oliiveja

Pohja

2 1/2 dlmaitoa
2 rkloliiviöljyä
6 dlvehnäjauhoja
5 1/2 g(1/2 ps) kuivahiivaa
1/2 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Valmista ensin täyte. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Kuullota sipuleita voissa, keskilämmöllä, ahkerasti sekoitellen. Kun sipulit alkavat pehmentyä, lisää sokeri. Jatka kuullottamista, kunnes sipulit ovat täysin pehmeitä ja läpikuultavia, noin 20 minuuttia. Mausta timjamilla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    1 kgsipulia
    2 rklvoita
    2 tlsokeria
    1 tltimjamia
    1/2 tlsuolaa
  2. 2

    Lämmitä maito kulhossa 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä kuumemmaksi. Lisää öljy. Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Lisää jauhoseos pienissä erissä nesteeseen ja alusta, kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlmaitoa
    2 rkloliiviöljyä
    6 dlvehnäjauhoja
    5 1/2 g(1/2 ps) kuivahiivaa
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Anna kohota liinalla peitettynä sen aikaa, kun valmistelet anjovikset.

  4. 4

    Valuta ja kuivaa anjovikset. Levitä jäähtynyt sipuliseos kohonneelle taikinalle ja asettele anjovikset ristikoksi sipulin päälle. Lisää sinne tänne oliiveja. Paista piirasta 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    158 g(2 rs) anjovista
    90 g(20 kpl) oliiveja

Vinkki: Alkuperäiseen pissaladièreen käytetään sardelleja, joten halutessasi voit vaihtaa anjovikset niihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Pia Arnould
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä