Ranskalainen tomaattipiiras
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Ranskalainen tomaattipiiras maistuu niin kahvipöydässä kuin iltapalallakin. Ripottele piiraan pinnalle ennen tarjoilua basilikasilppua ja koristele halutessasi salaatinlehdillä.
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| sokeria | |
| 125 g | voita |
| 5 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 rkl | dijoninsinappia |
| 3 dl | juustoraastetta |
| 5 - 7 kpl | tomaattia |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| suolaa | |
| 2 kpl | murskattua valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | silputtua basilikaa |
| koristeeksi salaatinlehtiä | |
- 1.
Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 1 tunti.
- 2.
Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita murskatut valkosipulinkynnet öljyyn. Kauli taikina ohueksi pohjaksi voideltuun piirasvuokaan (halk. 25–27 cm). Jätä matalahkot reunat.
- 3.
Levitä pohjalle sinappi ja ripottele päälle juustoraaste. Asettele päälle tomaattiviipaleet. Mausta tomaatit suolalla, basilikalla ja pippurilla. Pirskottele pinnalle valkosipuliöljyä. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa haaleana. Ripottele pinnalle tarjoiluvaiheessa basilikasilppua ja koristele halutessasi salaatinlehdillä.
Ranskalainen tomaattipiiras
Ranskalainen tomaattipiiras maistuu niin kahvipöydässä kuin iltapalallakin. Ripottele piiraan pinnalle ennen tarjoilua basilikasilppua ja koristele halutessasi salaatinlehdillä.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| sokeria | |
| 125 g | voita |
| 5 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 3 rkl | dijoninsinappia |
| 3 dl | juustoraastetta |
| 5 - 7 kpl | tomaattia |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| suolaa | |
| 2 kpl | murskattua valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 3 rkl | silputtua basilikaa |
| koristeeksi salaatinlehtiä | |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 1 tunti.
Määrä Ainesosa 4 1/2 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa sokeria 125 g voita 5 rkl kylmää vettä - 2
Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita murskatut valkosipulinkynnet öljyyn. Kauli taikina ohueksi pohjaksi voideltuun piirasvuokaan (halk. 25–27 cm). Jätä matalahkot reunat.
Määrä Ainesosa 5 - 7 kpl tomaattia 2 kpl murskattua valkosipulinkynttä 3 rkl oliiviöljyä - 3
Levitä pohjalle sinappi ja ripottele päälle juustoraaste. Asettele päälle tomaattiviipaleet. Mausta tomaatit suolalla, basilikalla ja pippurilla. Pirskottele pinnalle valkosipuliöljyä. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa haaleana. Ripottele pinnalle tarjoiluvaiheessa basilikasilppua ja koristele halutessasi salaatinlehdillä.
Määrä Ainesosa 3 rkl dijoninsinappia 3 dl juustoraastetta 3 rkl silputtua basilikaa suolaa 1/2 tl mustapippuria koristeeksi salaatinlehtiä 1 tl kuivattua basilikaa
Ravintosisältö
424
Energiaa kcal
1773
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
12,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,7 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
424
Energiaa kcal
1773
Energiaa kj
25,5 g
Rasvaa
12,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,7 g
Hiilihydraatteja
5,0 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Suolaa, Sokeria, 5 rkl Kylmää vettä, 3 dl Juustoraastetta, Suolaa, Koristeeksi salaatinlehtiä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























