Ranskalainen tomaattipiiras

Arvostele resepti
6 Annosta

Noin 2 tuntia

Ranskalainen tomaattipiiras maistuu niin kahvipöydässä kuin iltapalallakin. Ripottele piiraan pinnalle ennen tarjoilua basilikasilppua ja koristele halutessasi salaatinlehdillä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
4 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
sokeria
125 gvoita
5 rklkylmää vettä

Täyte

3 rkldijoninsinappia
3 dljuustoraastetta
5 - 7 kpltomaattia
1 tlkuivattua basilikaa
1/2 tlmustapippuria
suolaa
2 kplmurskattua valkosipulinkynttä
3 rkloliiviöljyä
3 rklsilputtua basilikaa
koristeeksi salaatinlehtiä

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita jauhot, suola ja sokeri kulhossa. Nypi sekaan paloiteltu voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa noin 1 tunti.

    MääräAinesosa
    4 1/2 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    sokeria
    125 gvoita
    5 rklkylmää vettä
  2. 2

    Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita murskatut valkosipulinkynnet öljyyn. Kauli taikina ohueksi pohjaksi voideltuun piirasvuokaan (halk. 25–27 cm). Jätä matalahkot reunat.

    MääräAinesosa
    5 - 7 kpltomaattia
    2 kplmurskattua valkosipulinkynttä
    3 rkloliiviöljyä
  3. 3

    Levitä pohjalle sinappi ja ripottele päälle juustoraaste. Asettele päälle tomaattiviipaleet. Mausta tomaatit suolalla, basilikalla ja pippurilla. Pirskottele pinnalle valkosipuliöljyä. Paista piirakka 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Tarjoa haaleana. Ripottele pinnalle tarjoiluvaiheessa basilikasilppua ja koristele halutessasi salaatinlehdillä.

    MääräAinesosa
    3 rkldijoninsinappia
    3 dljuustoraastetta
    3 rklsilputtua basilikaa
    suolaa
    1/2 tlmustapippuria
    koristeeksi salaatinlehtiä
    1 tlkuivattua basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl Suolaa, Sokeria, 5 rkl Kylmää vettä, 3 dl Juustoraastetta, Suolaa, Koristeeksi salaatinlehtiä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä