Ranskalaiset uunissa
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkulliset rapeat ranskalaiset onnistuvat myös uunissa! Päältä rapeiden ja sisältä mehevien ranskalaisten salaisuus on perunoiden kylmä vesikylpy.
| 700 g | perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.
- 2.
Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.
- 3.
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.
Ranskalaiset uunissa
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Herkulliset rapeat ranskalaiset onnistuvat myös uunissa! Päältä rapeiden ja sisältä mehevien ranskalaisten salaisuus on perunoiden kylmä vesikylpy.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 g | perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.
Määrä Ainesosa 700 g perunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator) - 2
Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.
Määrä Ainesosa 2 tl rypsiöljyä - 3
Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.
Määrä Ainesosa 1/4 tl suolaa
Vinkki: Voit myös kypsentää ranskalaiset öljyssä. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna 1 litra rypsiöljyä valurautapadassa tai teräskattilassa 160−170 asteeseen. Uppopaista perunasuikaleet pienissä erissä. Laske perunat reikäkauhan avulla öljyyn ja paista 3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja paista perunoita uudelleen noin 3 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Valuta ranskalaiset talouspaperin päällä ja mausta suolalla.
Ravintosisältö
153
Energiaa kcal
641
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
153
Energiaa kcal
641
Energiaa kj
2,5 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
27,3 g
Hiilihydraatteja
1,0 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
3,3 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























