Ranskalaiset uunissa

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Herkulliset rapeat ranskalaiset onnistuvat myös uunissa! Päältä rapeiden ja sisältä mehevien ranskalaisten salaisuus on perunoiden kylmä vesikylpy.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
700 gperunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator)
2 tlrypsiöljyä
1/4 tl suolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat pitkittäin noin 1 cm:n paksuisiksi suikaleiksi. Liota runsaassa kylmässä vedessä tunnin ajan.

    MääräAinesosa
    700 gperunoita (esim. jauhoinen russet uuniperuna, lajike innovator)
  2. 2

    Kaada vesi pois ja kuivaa perunat huolellisesti liinalla. Laita perunat suureen kulhoon. Lisää öljy ja kääntele sekaisin. Levitä tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperille pellille.

    MääräAinesosa
    2 tlrypsiöljyä
  3. 3

    Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Ota pelti pois uunista. Käännä perunat ja jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat saaneet väriä. Mausta suolalla.

    MääräAinesosa
    1/4 tl suolaa

Vinkki: Voit myös kypsentää ranskalaiset öljyssä. Kahdesti uppopaistamalla saat perunoista rapeammat. Kuumenna 1 litra rypsiöljyä valurautapadassa tai teräskattilassa 160−170 asteeseen. Uppopaista perunasuikaleet pienissä erissä. Laske perunat reikäkauhan avulla öljyyn ja paista 3 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Kuumenna öljy 180-asteiseksi ja paista perunoita uudelleen noin 3 minuuttia, kunnes ranskalaiset ovat sisältä kypsiä ja pinnalta rapeita. Valuta ranskalaiset talouspaperin päällä ja mausta suolalla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö, Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
21.1.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä