Raparperimehu | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Raparperimehu

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

4 kg
Raparperia
2 kg
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele ja paloittele raparperi. Täytä höyrymehustimen alin osa vedellä. Kaada raparperipalat ja sokeri kerroksittain marjakehikkoon niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on raparperia. Sulje kansi. Keitä noin 1 1/2 tuntia, kunnes raparperit ovat täysin pehmeitä. Ota ensimmäinen mehuerä n. 20 minuutin kiehumisen jälkeen kannuun ja kaada se takaisin raparperien päälle. Kun mehu on täysin kiehunut, pullota se. Valuta mehua keittimen letkusta hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipulloihin. Täytä pullot aivan täyteen ja sulje pestyillä ja keitetyillä korkeilla välittömästi. Säilytä mehu viileässä paikassa. Tarjoiltaessa laimenna mehu vedellä tai kivennäisvedellä tai käytä kesäisissä booleissa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.