Raparperimehu - Yhteishyvä

Raparperimehu

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

4 kg
Raparperia
2 kg
Sokeria

Näin teet

1

Huuhtele ja paloittele raparperi. Täytä höyrymehustimen alin osa vedellä. Kaada raparperipalat ja sokeri kerroksittain marjakehikkoon niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on raparperia. Sulje kansi. Keitä noin 1 1/2 tuntia, kunnes raparperit ovat täysin pehmeitä. Ota ensimmäinen mehuerä n. 20 minuutin kiehumisen jälkeen kannuun ja kaada se takaisin raparperien päälle. Kun mehu on täysin kiehunut, pullota se. Valuta mehua keittimen letkusta hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipulloihin. Täytä pullot aivan täyteen ja sulje pestyillä ja keitetyillä korkeilla välittömästi. Säilytä mehu viileässä paikassa. Tarjoiltaessa laimenna mehu vedellä tai kivennäisvedellä tai käytä kesäisissä booleissa.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 19.5.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa