Raparperimehu

Nappaa talteen!
| 4 kg | raparperia |
| 2 kg | sokeria |
- 1.
Huuhtele ja paloittele raparperi. Täytä höyrymehustimen alin osa vedellä. Kaada raparperipalat ja sokeri kerroksittain marjakehikkoon niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on raparperia. Sulje kansi. Keitä noin 1 1/2 tuntia, kunnes raparperit ovat täysin pehmeitä. Ota ensimmäinen mehuerä n. 20 minuutin kiehumisen jälkeen kannuun ja kaada se takaisin raparperien päälle. Kun mehu on täysin kiehunut, pullota se. Valuta mehua keittimen letkusta hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipulloihin. Täytä pullot aivan täyteen ja sulje pestyillä ja keitetyillä korkeilla välittömästi. Säilytä mehu viileässä paikassa. Tarjoiltaessa laimenna mehu vedellä tai kivennäisvedellä tai käytä kesäisissä booleissa.
Raparperimehu
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kg | raparperia |
| 2 kg | sokeria |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja paloittele raparperi. Täytä höyrymehustimen alin osa vedellä. Kaada raparperipalat ja sokeri kerroksittain marjakehikkoon niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on raparperia. Sulje kansi. Keitä noin 1 1/2 tuntia, kunnes raparperit ovat täysin pehmeitä. Ota ensimmäinen mehuerä n. 20 minuutin kiehumisen jälkeen kannuun ja kaada se takaisin raparperien päälle. Kun mehu on täysin kiehunut, pullota se. Valuta mehua keittimen letkusta hyvin pestyihin ja kuumennettuihin lasipulloihin. Täytä pullot aivan täyteen ja sulje pestyillä ja keitetyillä korkeilla välittömästi. Säilytä mehu viileässä paikassa. Tarjoiltaessa laimenna mehu vedellä tai kivennäisvedellä tai käytä kesäisissä booleissa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












