Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Parmesaanilla kuorrutetut broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Naposteluhetken viimeistelee koukuttava parmesaanidippi.
| 300 g | (2 pkt) varsiparsakaalia |
| 1 kpl | kananmunan valkuainen |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 20 g | (1/2 dl) parmesaania raastettuna |
| 1 tl | provencale-yrttiseosta |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | oliiviöljyä |
| Parmesaanidippi | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 40 g | (1 dl) parmesaania raastettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta puolikas kuori ja purista mehu.
- 2.
Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
- 3.
Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi.
- 4.
Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste ja mausteet.
- 5.
Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.
- 6.
Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.
Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi
Parmesaanilla kuorrutetut broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Naposteluhetken viimeistelee koukuttava parmesaanidippi.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | (2 pkt) varsiparsakaalia |
| 1 kpl | kananmunan valkuainen |
| 3/4 dl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1/2 dl | korppujauhoja |
| 20 g | (1/2 dl) parmesaania raastettuna |
| 1 tl | provencale-yrttiseosta |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 1 rkl | oliiviöljyä |
Parmesaanidippi | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | sitruuna |
| 200 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 40 g | (1 dl) parmesaania raastettuna |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 220°C)
- 1
Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta puolikas kuori ja purista mehu.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl sitruuna - 2
Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit. Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1 kpl sitruuna 1/2 kpl sitruunan kuori 40 g (1 dl) parmesaania raastettuna 200 g (1 prk) ranskankermaa 1 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi.
Määrä Ainesosa 300 g (2 pkt) varsiparsakaalia 1 kpl kananmunan valkuainen - 4
Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste ja mausteet.
Määrä Ainesosa 3/4 dl oliiviöljyä 1 rkl balsamiviinietikkaa 1/2 dl korppujauhoja 20 g (1/2 dl) parmesaania raastettuna 1 tl provencale-yrttiseosta 1/2 tl chilijauhetta 1/2 tl suolaa - 5
Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.
- 6
Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.
Määrä Ainesosa 1 rkl oliiviöljyä
Raikas parmesaanidippi sopii kylmäksi kastikkeeksi myös grillibroilerille tai paahdetuille juureksille.
Ravintosisältö
436
Energiaa kcal
1828
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
436
Energiaa kcal
1828
Energiaa kj
40,0 g
Rasvaa
15,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
7,8 g
Hiilihydraatteja
3,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
2,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























