Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi | Dippikastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parmesaanilla kuorrutetut broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Naposteluhetken viimeistelee koukuttava parmesaanidippi.

Ainekset

1 kpl
(200 g) broccolinia
1 kpl
Valkuainen
1/2 kpl
Sitruunan kuori
3/4 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 dl
Parmesaania raastettuna
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1/2 tl
Chilijauhetta
1/2 tl
Suolaa

lisäksi

1 rkl
Oliiviölyä

parmesaanidippi

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 dl
Parmesaania raastettuna
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori
2

Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 dl
Parmesaania raastettuna
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
3

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

4

Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori.

1 kpl
(200 g) broccolinia
1 kpl
Valkuainen
1/2 kpl
Sitruunan kuori
5

Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste, sitruunankuori ja mausteet.

3/4 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 dl
Parmesaania raastettuna
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1/2 tl
Chilijauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Provencale-yrttiseosta
6

Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.

7

Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.

1 rkl
Oliiviölyä
8

Vinkki: Raikas parmesaanidippi sopii kylmäksi kastikkeeksi esimerkiksi grillibroilerille tai paahdetuille juureksille.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 3.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1230

294

27,8 g

7,5 g

6,3 g

1,8 g

1,5 g

4,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan kuori,

0,5 dl Parmesaania raastettuna,

1 tl Provencale-yrttiseosta,

0,5 tl Chilijauhetta,

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

Sitruunan kuori,

1 dl Parmesaania raastettuna,

1 tl Suolaa,

0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli