Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Parmesaanilla kuorrutetut broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Naposteluhetken viimeistelee koukuttava parmesaanidippi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 g(2 pkt) varsiparsakaalia
1 kplkananmunan valkuainen
3/4 dloliiviöljyä
1 rklbalsamiviinietikkaa
1/2 dlkorppujauhoja
20 g(1/2 dl) parmesaania raastettuna
1 tlprovencale-yrttiseosta
1/2 tlchilijauhetta
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1 rkloliiviöljyä

Parmesaanidippi

1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplsitruuna
200 g(1 prk) ranskankermaa
40 g(1 dl) parmesaania raastettuna
1 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 220°C)

  1. 1

    Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta puolikas kuori ja purista mehu.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplsitruuna
  2. 2

    Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit. Kuumenna uuni 220 asteeseen.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1 kplsitruuna
    1/2 kplsitruunan kuori
    40 g(1 dl) parmesaania raastettuna
    200 g(1 prk) ranskankermaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi.

    MääräAinesosa
    300 g(2 pkt) varsiparsakaalia
    1 kplkananmunan valkuainen
  4. 4

    Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste ja mausteet.

    MääräAinesosa
    3/4 dloliiviöljyä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    1/2 dlkorppujauhoja
    20 g(1/2 dl) parmesaania raastettuna
    1 tlprovencale-yrttiseosta
    1/2 tlchilijauhetta
    1/2 tlsuolaa
  5. 5

    Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.

  6. 6

    Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.

    MääräAinesosa
    1 rkloliiviöljyä

Raikas parmesaanidippi sopii kylmäksi kastikkeeksi myös grillibroilerille tai paahdetuille juureksille.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
3.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä