Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu.
Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit.
Kuumenna uuni 220 asteeseen.
Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori.
Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste, sitruunankuori ja mausteet.
Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.
Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.
Vinkki: Raikas parmesaanidippi sopii kylmäksi kastikkeeksi esimerkiksi grillibroilerille tai paahdetuille juureksille.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1230
294
27,8 g
7,5 g
6,3 g
1,8 g
1,5 g
4,5 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Sitruunan kuori,
0,5 dl Parmesaania raastettuna,
1 tl Provencale-yrttiseosta,
0,5 tl Chilijauhetta,
0,5 tl Suolaa,
Valkosipulinkynsi,
Sitruunan kuori,
1 dl Parmesaania raastettuna,
1 tl Suolaa,
0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli