Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi - Yhteishyvä

Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

???
Annokset
4
Parmesaanilla kuorrutetut broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Naposteluhetken viimeistelee koukuttava parmesaanidippi.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
(200 g) broccolinia
1 kpl
Valkuainen
1/2 kpl
Sitruunan kuori
3/4 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 dl
Parmesaania raastettuna
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1/2 tl
Chilijauhetta
1/2 tl
Suolaa

LISÄKSI

1 rkl
Oliiviölyä

PARMESAANIDIPPI

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 dl
Parmesaania raastettuna
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria

Näin teet

1

Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori
2

Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 dl
Parmesaania raastettuna
1 kpl
(200 g) ranskankermaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
(1/4 tl) mustapippuria
3

Kuumenna uuni 220 asteeseen.

4

Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori.

1 kpl
(200 g) broccolinia
1 kpl
Valkuainen
1/2 kpl
Sitruunan kuori
5

Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste, sitruunankuori ja mausteet.

3/4 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 dl
Parmesaania raastettuna
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1/2 tl
Chilijauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Provencale-yrttiseosta
6

Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.

7

Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.

1 rkl
Oliiviölyä
8

Vinkki: Raikas parmesaanidippi sopii kylmäksi kastikkeeksi esimerkiksi grillibroilerille tai paahdetuille juureksille.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 3.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g25 g
Proteiinia5 g18 g
Rasvaa28 g111 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1230 4919
Energiaa kcal294 1175

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan kuori

  • 0,5 dl Parmesaania raastettuna

  • 1 tl Provencale-yrttiseosta

  • 0,5 tl Chilijauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • Sitruunan kuori

  • 1 dl Parmesaania raastettuna

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja6 g25 g
Proteiinia5 g18 g
Rasvaa28 g111 g
Kuituja2 g6 g
Energiaa kj1230 4919
Energiaa kcal294 1175

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Sitruunan kuori

  • 0,5 dl Parmesaania raastettuna

  • 1 tl Provencale-yrttiseosta

  • 0,5 tl Chilijauhetta

  • 0,5 tl Suolaa

  • Valkosipulinkynsi

  • Sitruunan kuori

  • 1 dl Parmesaania raastettuna

  • 1 tl Suolaa

  • 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Resepti
Anu Brask

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.