Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parmesaanilla kuorrutetut broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Naposteluhetken viimeistelee koukuttava parmesaanidippi.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kpl
valkuainen
1/2 kpl
sitruunan kuori
3/4 dl
oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/2 dl
korppujauhoja
20 g
(1/2 dl) parmesaania raastettuna
1 tl
provencale-yrttiseosta
1/2 tl
chilijauhetta
1/2 tl
suolaa

lisäksi

1 rkl
oliiviöljyä

parmesaanidippi

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunan mehu
1/2 kpl
sitruunan kuori
200 g
(1 prk) ranskankermaa
40 g
(1 dl) parmesaania raastettuna
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunan mehu
1/2 kpl
sitruunan kuori
2

Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit. Kuumenna uuni 220 asteeseen.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
sitruunan mehu
1/2 kpl
sitruunan kuori
40 g
(1 dl) parmesaania raastettuna
200 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
3

Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori.

200 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kpl
valkuainen
1/2 kpl
sitruunan kuori
4

Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste, sitruunankuori ja mausteet.

3/4 dl
oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/2 dl
korppujauhoja
20 g
(1/2 dl) parmesaania raastettuna
1/2 kpl
sitruunan kuori
1/2 tl
chilijauhetta
1/2 tl
suolaa
1 tl
provencale-yrttiseosta
5

Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.

6

Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.

1 rkl
oliiviöljyä

Raikas parmesaanidippi sopii kylmäksi kastikkeeksi myös grillibroilerille tai paahdetuille juureksille.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 15.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

427

1788

40,0 g

15,5 g

7,3 g

2,5 g

1,5 g

8,8 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 kpl sitruunan kuori,

0,5 tl chilijauhetta,

0,5 kpl sitruunan kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli