Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

Rapeat broccolinit ja parmesaanidippi

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Parmesaanilla kuorrutetut broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Naposteluhetken viimeistelee koukuttava parmesaanidippi.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kpl
Valkuainen
1/2 kpl
Sitruunan kuori
3/4 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 dl
Parmesaania raastettuna
1 tl
Provencale-yrttiseosta
1/2 tl
Chilijauhetta
1/2 tl
Suolaa

lisäksi

1 rkl
Oliiviölyä

parmesaanidippi

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori
200 g
(1 prk) ranskankermaa
1 dl
Parmesaania raastettuna
1 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee ensin dippikastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna huolellisesti, raasta sen kuori ja purista mehu.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori
2

Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa sen aikaa, kun valmistat broccolinit. Kuumenna uuni 220 asteeseen.

1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 kpl
Sitruunan mehu
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1 dl
Parmesaania raastettuna
200 g
(1 prk) ranskankermaa
1 tl
Suolaa
1/4 tl
mustapippuria
3

Huuhtele broccolinit ja kuivaa ne talouspaperilla. Riko valkuainen kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Raasta sitruunan kuori.

200 g
(1 ps) broccolinia eli varsiparsakaalia
1 kpl
Valkuainen
1/2 kpl
Sitruunan kuori
4

Yhdistä kulhossa ¾ dl öljyä ja etikka. Sekoita hyvin. Lisää joukkoon korppujauho, juustoraaste, sitruunankuori ja mausteet.

3/4 dl
Oliiviöljyä
1 rkl
Balsamiviinietikkaa
1/2 dl
Korppujauhoja
1/2 dl
Parmesaania raastettuna
1/2 kpl
Sitruunan kuori
1/2 tl
Chilijauhetta
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Provencale-yrttiseosta
5

Pyöritä broccolinit valkuaisvaahdossa ja siirrä ne korppujauheseokseen. Pyöritä seoksessa niin, että broccolinit kuorruttuvat kauttaaltaan.

6

Voitele uunipelti ruokalusikallisella öljyä. Laita broccolinit uunipellille ja paista uunissa rapeaksi, noin 20–30 minuuttia. Tarjoa dippikastikkeen kera.

1 rkl
Oliiviölyä

Raikas parmesaanidippi sopii kylmäksi kastikkeeksi myös grillibroilerille tai paahdetuille juureksille.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 27.4.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

363

1520

34,8 g

12,5 g

7,0 g

2,5 g

1,5 g

5,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan kuori,

0,5 dl Parmesaania raastettuna,

1 tl Provencale-yrttiseosta,

0,5 tl Chilijauhetta,

0,5 tl Suolaa,

Valkosipulinkynsi,

Sitruunan kuori,

1 dl Parmesaania raastettuna,

1 tl Suolaa,

0,25 tl mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli