Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat ruissipsit ja hernehummus

Rapeat ruissipsit ja hernehummus

timer-icon30 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Herkuttele raikkaalla hernehummuksella ja rapeilla ruissipseillä.

Ainekset

ruissipsit

5 kpl
kokonaista ruispalaa
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
sipulijauhetta
1 tl
Välimeren yrttiseosta
1/4 tl
suolaa

hernehummus

1 dl
vettä
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukkua minttua
2 rkl
sitruunanmehua
2 rkl
tahinia
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.

2

Irrota ruispalojen pohja ja päällinen toisistaan. Leikkaa leivät kolmioiksi ja levitä pellille. Ripottele öljy ja kaikki mausteet leiville, kääntele käsin sekaisin. Pese kädet. Paahda leipiä uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5−8 minuuttia, kunnes kolmiot ovat sipsimäisen rapeita.

5 kpl
kokonaista ruispalaa
1 1/2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
sipulijauhetta
1 tl
Välimeren yrttiseosta
1/4 tl
suolaa
3

Valmista hernehummus. Mittaa vesi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää herneet ja keitä 2 minuuttia. Kaada herneet siivilään valumaan.

1 dl
vettä
200 g
(1 ps) pakasteherneitä
4

Kuori valkosipuli. Irrota mintun lehdet varsistaan.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukkua minttua
5

Laita kaikki hummuksen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

2 rkl
sitruunanmehua
1/4 tl
suolaa
2 rkl
tahinia
1 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Voit käyttää sipseihin myös muuta, ohueksi leikattua ruisleipää.

Miltä maistui?
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.9.2021
Muokattu: 20.9.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

268

1122

14,0 g

1,3 g

24,3 g

3,5 g

7,0 g

7,3 g

1,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli