Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
Irrota ruispalojen pohja ja päällinen toisistaan. Leikkaa leivät kolmioiksi ja levitä pellille. Ripottele öljy ja kaikki mausteet leiville, kääntele käsin sekaisin. Pese kädet. Paahda leipiä uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5−8 minuuttia, kunnes kolmiot ovat sipsimäisen rapeita.
Valmista hernehummus. Mittaa vesi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää herneet ja keitä 2 minuuttia. Kaada herneet siivilään valumaan.
Kuori valkosipuli. Irrota mintun lehdet varsistaan.
Laita kaikki hummuksen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
Voit käyttää sipseihin myös muuta, ohueksi leikattua ruisleipää.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
268
1122
14,0 g
1,3 g
24,3 g
3,5 g
7,0 g
7,3 g
1,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli