Rapeat ruissipsit ja hernehummus
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen hummus tehdään nyt herneistä ja herkutellaan rapeiden ruissipsien kanssa.
| Ruissipsit | |
|---|---|
| 5 kpl | kokonaista ruispalaa |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sipulijauhetta |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/4 tl | suolaa |
| Hernehummus | |
| 1 dl | vettä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | tahinia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
- 2.
Irrota ruispalojen pohja ja päällinen toisistaan. Leikkaa leivät kolmioiksi ja levitä pellille. Ripottele öljy ja kaikki mausteet leiville, kääntele käsin sekaisin. Pese kädet. Paahda leipiä uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5−8 minuuttia, kunnes kolmiot ovat sipsimäisen rapeita.
- 3.
Valmista hernehummus. Mittaa vesi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää herneet ja keitä 2 minuuttia. Kaada herneet siivilään valumaan.
- 4.
Kuori valkosipuli. Irrota mintun lehdet varsistaan.
- 5.
Laita kaikki hummuksen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
Rapeat ruissipsit ja hernehummus
Herkullinen hummus tehdään nyt herneistä ja herkutellaan rapeiden ruissipsien kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Ruissipsit | |
| 5 kpl | kokonaista ruispalaa |
| 1 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sipulijauhetta |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/4 tl | suolaa |
Hernehummus | |
| 1 dl | vettä |
| 200 g | (1 ps) pakasteherneitä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua minttua |
| 2 rkl | sitruunanmehua |
| 2 rkl | tahinia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.
- 2
Irrota ruispalojen pohja ja päällinen toisistaan. Leikkaa leivät kolmioiksi ja levitä pellille. Ripottele öljy ja kaikki mausteet leiville, kääntele käsin sekaisin. Pese kädet. Paahda leipiä uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5−8 minuuttia, kunnes kolmiot ovat sipsimäisen rapeita.
Määrä Ainesosa 5 kpl kokonaista ruispalaa 1 1/2 rkl rypsiöljyä 1 tl sipulijauhetta 1 tl välimeren yrttiseosta 1/4 tl suolaa - 3
Valmista hernehummus. Mittaa vesi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää herneet ja keitä 2 minuuttia. Kaada herneet siivilään valumaan.
Määrä Ainesosa 1 dl vettä 200 g (1 ps) pakasteherneitä - 4
Kuori valkosipuli. Irrota mintun lehdet varsistaan.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl ruukkua minttua - 5
Laita kaikki hummuksen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 rkl sitruunanmehua 1/4 tl suolaa 2 rkl tahinia 1 rkl rypsiöljyä 1/4 tl mustapippuria rouhittuna
Voit käyttää sipseihin myös muuta, ohueksi leikattua ruisleipää.
Ravintosisältö
268
Energiaa kcal
1122
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
268
Energiaa kcal
1122
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
7,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























