Rapeat ruissipsit ja hernehummus

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Herkullinen hummus tehdään nyt herneistä ja herkutellaan rapeiden ruissipsien kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Ruissipsit

5 kplkokonaista ruispalaa
1 1/2 rklrypsiöljyä
1 tlsipulijauhetta
1 tlvälimeren yrttiseosta
1/4 tlsuolaa

Hernehummus

1 dlvettä
200 g(1 ps) pakasteherneitä
1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplruukkua minttua
2 rklsitruunanmehua
2 rkltahinia
1 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota esille uunipelti ja laita sille leivinpaperi.

  2. 2

    Irrota ruispalojen pohja ja päällinen toisistaan. Leikkaa leivät kolmioiksi ja levitä pellille. Ripottele öljy ja kaikki mausteet leiville, kääntele käsin sekaisin. Pese kädet. Paahda leipiä uunin toiseksi ylimmällä tasolla 5−8 minuuttia, kunnes kolmiot ovat sipsimäisen rapeita.

    MääräAinesosa
    5 kplkokonaista ruispalaa
    1 1/2 rklrypsiöljyä
    1 tlsipulijauhetta
    1 tlvälimeren yrttiseosta
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Valmista hernehummus. Mittaa vesi pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää herneet ja keitä 2 minuuttia. Kaada herneet siivilään valumaan.

    MääräAinesosa
    1 dlvettä
    200 g(1 ps) pakasteherneitä
  4. 4

    Kuori valkosipuli. Irrota mintun lehdet varsistaan.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukkua minttua
  5. 5

    Laita kaikki hummuksen ainekset teho- tai sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    2 rklsitruunanmehua
    1/4 tlsuolaa
    2 rkltahinia
    1 rklrypsiöljyä
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Voit käyttää sipseihin myös muuta, ohueksi leikattua ruisleipää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
20.9.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä