Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rapeat uuniparsat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Laita parsat pellille, levitä päälle leivänmuruista ja juustosta sekoitettu kuorrutus ja kypsennä uunissa. Tähän ruokaan uppoavat kuivahtaneet leivät, juustojen kannikat ja yrttiruukkujen jämät.

Ainekset

500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
2 rkl
rypsiöljyä

Juustokuorrutus

3 kpl
vaaleaa leipäviipaletta
80 g
(2 dl) emmentaljuustoa
1 dl
tuoretta persiljaa
2 tl
kuivattua timjamia
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 dl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 220 asteiseen.

2

Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin.

500 g
(1 nippu) vihreää parsaa
3

Laita parsat vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Sivele kevyesti öljyllä.

2 rkl
rypsiöljyä
4

Leikkaa leipä kuutioiksi ja murenna kuutiot sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juusto ja hienonna persilja. Yhdistä leipä, juusto ja yrtit kulhossa. Sekoita joukkoon timjami, pippuri ja öljy.

3 kpl
vaaleaa leipäviipaletta
80 g
(2 dl) emmentaljuustoa
1 dl
tuoretta persiljaa
2 tl
kuivattua timjamia
1/2 dl
rypsiöljyä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
5

Levitä leipä-juustoseos parsojen päälle tasaisesti niin, että nuput jäävät näkyviin.

6

Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuorrutus on rapeaa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 11.4.2019
|
Muokattu: 24.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

314

1313

25,3 g

5,5 g

9,3 g

2,5 g

5,0 g

10,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl tuoretta persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli