Rapeat uuniparsat
30 min

Nappaa talteen!
Laita parsat pellille, levitä päälle leivänmuruista ja juustosta sekoitettu kuorrutus ja kypsennä uunissa. Tähän ruokaan uppoavat kuivahtaneet leivät, juustojen kannikat ja yrttiruukkujen jämät.
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Juustokuorrutus | |
|---|---|
| 3 kpl | vaaleaa leipäviipaletta |
| 80 g | (2 dl) emmentaljuustoa |
| 1 dl | tuoretta persiljaa |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
- 1.
Kuumenna uuni 220 asteiseen.
- 2.
Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin.
- 3.
Laita parsat vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Sivele kevyesti öljyllä.
- 4.
Leikkaa leipä kuutioiksi ja murenna kuutiot sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juusto ja hienonna persilja. Yhdistä leipä, juusto ja yrtit kulhossa. Sekoita joukkoon timjami, pippuri ja öljy.
- 5.
Levitä leipä-juustoseos parsojen päälle tasaisesti niin, että nuput jäävät näkyviin.
- 6.
Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuorrutus on rapeaa.
Laita parsat pellille, levitä päälle leivänmuruista ja juustosta sekoitettu kuorrutus ja kypsennä uunissa. Tähän ruokaan uppoavat kuivahtaneet leivät, juustojen kannikat ja yrttiruukkujen jämät.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 nippu) vihreää parsaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Juustokuorrutus | |
| 3 kpl | vaaleaa leipäviipaletta |
| 80 g | (2 dl) emmentaljuustoa |
| 1 dl | tuoretta persiljaa |
| 2 tl | kuivattua timjamia |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 220°C)
- 1
Kuumenna uuni 220 asteiseen.
- 2
Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin.
Määrä Ainesosa 500 g (1 nippu) vihreää parsaa - 3
Laita parsat vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Sivele kevyesti öljyllä.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Leikkaa leipä kuutioiksi ja murenna kuutiot sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juusto ja hienonna persilja. Yhdistä leipä, juusto ja yrtit kulhossa. Sekoita joukkoon timjami, pippuri ja öljy.
Määrä Ainesosa 3 kpl vaaleaa leipäviipaletta 80 g (2 dl) emmentaljuustoa 1 dl tuoretta persiljaa 2 tl kuivattua timjamia 1/2 dl rypsiöljyä 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 5
Levitä leipä-juustoseos parsojen päälle tasaisesti niin, että nuput jäävät näkyviin.
- 6
Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuorrutus on rapeaa.
Ravintosisältö
314
Energiaa kcal
1313
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
314
Energiaa kcal
1313
Energiaa kj
25,3 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
9,3 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
10,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl tuoretta persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























