Rapeat uuniparsat

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Laita parsat pellille, levitä päälle leivänmuruista ja juustosta sekoitettu kuorrutus ja kypsennä uunissa. Tähän ruokaan uppoavat kuivahtaneet leivät, juustojen kannikat ja yrttiruukkujen jämät.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 nippu) vihreää parsaa
2 rklrypsiöljyä

Juustokuorrutus

3 kplvaaleaa leipäviipaletta
80 g(2 dl) emmentaljuustoa
1 dltuoretta persiljaa
2 tlkuivattua timjamia
1/4 tlrouhittua mustapippuria
1/2 dlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 220°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 220 asteiseen.

  2. 2

    Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin.

    MääräAinesosa
    500 g(1 nippu) vihreää parsaa
  3. 3

    Laita parsat vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Sivele kevyesti öljyllä.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Leikkaa leipä kuutioiksi ja murenna kuutiot sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juusto ja hienonna persilja. Yhdistä leipä, juusto ja yrtit kulhossa. Sekoita joukkoon timjami, pippuri ja öljy.

    MääräAinesosa
    3 kplvaaleaa leipäviipaletta
    80 g(2 dl) emmentaljuustoa
    1 dltuoretta persiljaa
    2 tlkuivattua timjamia
    1/2 dlrypsiöljyä
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  5. 5

    Levitä leipä-juustoseos parsojen päälle tasaisesti niin, että nuput jäävät näkyviin.

  6. 6

    Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuorrutus on rapeaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl tuoretta persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
11.4.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä