Säädä uuni 220 asteiseen.
Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin.
Laita parsat vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Sivele kevyesti öljyllä.
Leikkaa leipä kuutioiksi ja murenna kuutiot sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juusto ja hienonna persilja. Yhdistä leipä, juusto ja yrtit kulhossa. Sekoita joukkoon timjami, pippuri ja öljy.
Levitä leipä-juustoseos parsojen päälle tasaisesti niin, että nuput jäävät näkyviin.
Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuorrutus on rapeaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
314
1313
25,3 g
5,5 g
9,3 g
2,5 g
5,0 g
10,5 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl tuoretta persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli