Säädä uuni 220 asteiseen.
Poista parsojen tyvestä puumainen, kova osa. Kuori parsat kevyesti nupusta alaspäin.
Laita parsat vieri viereen leivinpaperille uunipellille. Sivele kevyesti öljyllä.
Leikkaa leipä kuutioiksi ja murenna kuutiot sauva- tai tehosekoittimella. Raasta juusto ja hienonna persilja. Yhdistä leipä, juusto ja yrtit kulhossa. Sekoita joukkoon timjami, pippuri ja öljy.
Levitä leipä-juustoseos parsojen päälle tasaisesti niin, että nuput jäävät näkyviin.
Paahda uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja kuorrutus on rapeaa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
838
201
18,8 g
1,3 g
2,5 g
2,3 g
4,5 g
3,8 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl vaaleaa leipää,
2 dl emmentaljuustoa,
1 dl tuoretta persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli