Herkullinen ratatouille

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Ranskalainen ratatouille on monen mielestä maailman paras kasvispata: paprikaa, munakoisoa, kesäkurpitsaa ja yrttinen liemi, nam! Ratatouille sopii sekä pääruoaksi että lisukkeeksi.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 kpltomaattia
2 kpleriväristä paprikaa
1 kplmunakoiso
1 kplkesäkurpitsa
1 kplpunasipuli
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
3 rkloliiviöljyä
1 rklpunaviinietikkaa
1 kpllaakerinlehti
2 tlvälimeren yrttiseosta
1/2 tlkorianteria
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Lisäksi

1 kpl(ruukku) persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele kasvikset. Kuori tomaatit terävällä kuorimaveitsellä tai kasta ne hetkeksi kiehuvaan veteen ja irrota kuori. Paloittele tomaatit ja paprikat. Kuutioi munakoiso. Viipaloi kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    6 kpltomaattia
    2 kpleriväristä paprikaa
    1 kplmunakoiso
    1 kplkesäkurpitsa
    1 kplpunasipuli
    2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuumenna öljy isolla pannulla. Kuullota siinä sipulia, valkosipulia ja munakoisoa hetki. Lisää kesäkurpitsa ja paista noin 5 minuuttia. Lisää paprika, tomaatti, etikka ja mausteet.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    1 rklpunaviinietikkaa
    1 kpllaakerinlehti
    2 tlvälimeren yrttiseosta
    1/2 tlkorianteria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Peitä pannu kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin ½ tuntia.

  4. 4

    Hienonna persilja, lisää se ruokaan ja tarjoa kuumana tai haaleana esimerkiksi vaalean leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    1 kpl(ruukku) persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Laakerinlehti, 0.5 tl Korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Marja Samuli, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
10.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä