Riisipuurorieskat

arvosana5/5

(4)arviota
6 Kappaletta

20 min (josta 5 min aktiivista)

Perunamuusista valmistetut rieskat ovat monille tuttuja, mutta myös riisipuuron jämistä syntyy maukkaat riisipuurorieskat.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlriisipuuroa
2 kplkananmunaa
2 dlvehnäjauhoja
1 dlhiivaleipäjauhoja
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    5 dlriisipuuroa
    2 kplkananmunaa
    2 dlvehnäjauhoja
    1 dlhiivaleipäjauhoja
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Jaa taikina kuuteen osaan leivinpaperille pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi reilun sentin paksuisiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.

  3. 3

    Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti pilkuttunut. Tarjoa rieskat lämpiminä voin kanssa.

Vinkki: Voit korvata hiivaleipäjauhot ohrajauhoilla.

Vinkki: Valmista rieskat Kotimaista-riisipuurosta. Rieskoihin tarvitset kaksi purkkia puuroa (à 300 g).

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
28.10.2024
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä