Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Riisipuurorieskat

timer-icon20 min  (josta 5 min aktiivista)
Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta
Perunamuusista valmistetut rieskat ovat monille tuttuja, mutta myös riisipuuron jämistä syntyy maukkaat riisipuurorieskat.

Ainekset

5 dl
riisipuuroa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
hiivaleipäjauhoja
1/4 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita kaikki ainekset nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

5 dl
riisipuuroa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
hiivaleipäjauhoja
1/4 tl
suolaa
2

Jaa taikina kuuteen osaan leivinpaperille pellille. Taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi reilun sentin paksuisiksi rieskoiksi. Pistele rieskat haarukalla.

3

Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti pilkuttunut. Tarjoa rieskat lämpiminä voin kanssa.

Vinkki: Voit korvata hiivaleipäjauhot ohrajauhoilla.

Vinkki: Valmista rieskat Kotimaista-riisipuurosta. Rieskoihin tarvitset kaksi purkkia puuroa (à 300 g).

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 28.10.2024
|
Muokattu: 28.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

216

901

3,5 g

1,3 g

35,0 g

4,7 g

1,7 g

9,2 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli