Rouskuva ruispuuro
15 min

Nappaa talteen!
Aloita aamu terveellisellä ruispuurolla. Lisää sattumiksi reilusti proteiinipitoisia siemeniä ja pähkinöitä. Öljytilkasta saat annokseen hyviä rasvahappoja.
| 2 dl | ruishiutaleita |
| 5 dl | vettä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | kasvijuomaa (esim. soijajuomaa) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 dl | siemeniä ja pähkinöitä |
| 1 dl | mustaherukoita |
- 1.
Kuumenna suolalla maustettu vesi. Lisää ruishiutaleet ja anna puuron hautua 3–5 minuuttia.
- 2.
Lisää kasvijuoma, öljy ja siemen-pähkinäseos.
- 3.
Soseuta mustaherukat halutessasi. Nauti puuro mustaherukkasoseen tai kokonaisten herukoiden kanssa.
Rouskuva ruispuuro
Aloita aamu terveellisellä ruispuurolla. Lisää sattumiksi reilusti proteiinipitoisia siemeniä ja pähkinöitä. Öljytilkasta saat annokseen hyviä rasvahappoja.
Ainekset (2 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | ruishiutaleita |
| 5 dl | vettä |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1 dl | kasvijuomaa (esim. soijajuomaa) |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 dl | siemeniä ja pähkinöitä |
| 1 dl | mustaherukoita |
Valmistus
- 1
Kuumenna suolalla maustettu vesi. Lisää ruishiutaleet ja anna puuron hautua 3–5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1/4 tl suolaa 5 dl vettä 2 dl ruishiutaleita - 2
Lisää kasvijuoma, öljy ja siemen-pähkinäseos.
Määrä Ainesosa 1 dl kasvijuomaa (esim. soijajuomaa) 2 tl rypsiöljyä 1 dl siemeniä ja pähkinöitä - 3
Soseuta mustaherukat halutessasi. Nauti puuro mustaherukkasoseen tai kokonaisten herukoiden kanssa.
Määrä Ainesosa 1 dl mustaherukoita
Ravintosisältö
364
Energiaa kcal
1521
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
364
Energiaa kcal
1521
Energiaa kj
24,5 g
Rasvaa
2,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
8,0 g
Kuituja
12,0 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























