Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rouskuva ruispuuro

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Lisää ruispuuron sattumiksi reilusti proteiinipitoisia siemeniä ja pähkinöitä. Omega-3-rasvahappoja saat öljytilkasta.

Ainekset

2 dl
Ruishiutaleita
5 dl
Vettä
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa
1 dl
Kasvijuomaa (esim. soijajuomaa)
2 tl
Rypsiöljyä
1 dl
Siemeniä ja pähkinöitä
1 dl
Mustaherukoita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna suolalla maustettu vesi. Lisää ruishiutaleet ja anna puuron hautua 3–5 minuuttia. Lisää kasvijuoma, öljy ja siemen-pähkinäseos. Soseuta mustaherukat halutessasi. Nauti puuro mustaherukkasoseen tai kokonaisten herukoiden kanssa.

Tiesitkö? Kunnon aamupala hillitsee verensokerin vaihtelua ja napostelun himoa päivällä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 27.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

364

1521

24,5 g

2,5 g

20,0 g

4,0 g

8,0 g

12,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli