Rukiiset rieskat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rukiiset rieskat

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta
Rieskoja on todella helppo tehdä itse. Uunituoreen rieskan päälle voi laittaa mitä haluaa. Nauti iltapalaksi, aamiaiseksi tai vaikka keiton kanssa.

Ainekset

3 dl
Piimää
1/2 dl
Öljyä
3/4 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
2 dl
Ruisjauhoja
1/4 dl
Pellavansiemeniä
1/2 tl
Soodaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia, kunnes uuni kuumenee 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja taputele ne leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.