Rukiiset rieskat

Arvostele resepti
4 Kappaletta

15 min

Rieskoja on todella helppo tehdä itse. Uunituoreen rieskan päälle voi laittaa mitä haluaa. Nauti iltapalaksi, aamiaiseksi tai vaikka keiton kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
3 dlpiimää
1/2 dlöljyä
3/4 tlsuolaa
1 1/2 dlkaurahiutaleita
2 dlruisjauhoja
1/4 dlpellavansiemeniä
1/2 tlsoodaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia, kunnes uuni kuumenee 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja taputele ne leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä