Rukiiset rieskat
15 min

Nappaa talteen!
Rieskoja on todella helppo tehdä itse. Uunituoreen rieskan päälle voi laittaa mitä haluaa. Nauti iltapalaksi, aamiaiseksi tai vaikka keiton kanssa.
| 3 dl | piimää |
| 1/2 dl | öljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 1/4 dl | pellavansiemeniä |
| 1/2 tl | soodaa |
- 1.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia, kunnes uuni kuumenee 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja taputele ne leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Rukiiset rieskat
Rieskoja on todella helppo tehdä itse. Uunituoreen rieskan päälle voi laittaa mitä haluaa. Nauti iltapalaksi, aamiaiseksi tai vaikka keiton kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | piimää |
| 1/2 dl | öljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 1/4 dl | pellavansiemeniä |
| 1/2 tl | soodaa |
Valmistus
- 1
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia, kunnes uuni kuumenee 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja taputele ne leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























