Rukiiset rieskat
15 min

Nappaa talteen!
Rieskoja on todella helppo tehdä itse. Uunituoreen rieskan päälle voi laittaa mitä haluaa. Nauti iltapalaksi, aamiaiseksi tai vaikka keiton kanssa.
| 3 dl | piimää |
| 1/2 dl | öljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 1/4 dl | pellavansiemeniä |
| 1/2 tl | soodaa |
- 1.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia, kunnes uuni kuumenee 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja taputele ne leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Rukiiset rieskat
Rieskoja on todella helppo tehdä itse. Uunituoreen rieskan päälle voi laittaa mitä haluaa. Nauti iltapalaksi, aamiaiseksi tai vaikka keiton kanssa.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | piimää |
| 1/2 dl | öljyä |
| 3/4 tl | suolaa |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 1/4 dl | pellavansiemeniä |
| 1/2 tl | soodaa |
Valmistus
- 1
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia, kunnes uuni kuumenee 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja taputele ne leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












