Rukiiset rieskat - Yhteishyvä

Rukiiset rieskat

???
Kappaleita
4
Valmistusaika
15 min
Rieskoja on todella helppo tehdä itse. Uunituoreen rieskan päälle voi laittaa mitä haluaa. Nauti iltapalaksi, aamiaiseksi tai vaikka keiton kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Piimää
1/2 dl
Öljyä
3/4 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Kaurahiutaleita
2 dl
Ruisjauhoja
1/4 dl
Pellavansiemeniä
1/2 tl
Soodaa

Näin teet

1

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia, kunnes uuni kuumenee 225 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja taputele ne leivinpaperilla peitetylle pellille kiekoiksi, joiden halkaisija on noin 13 cm. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 15.12.2009
Muokattu: 4.12.2018
Jaa Somessa