Ruukkuleipäset | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruukkuleipäset

Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

5 dl
Piimää
25 g
Hiivaa
3/4 dl
Leivontasiirappia
1 tl
Anista
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
2 dl
Ruisjauhoja
3 dl
Hiivaleipäjauhoja
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja

voiteluun

1/2 dl
Siirappi-vettä

pinnalle

1 1/2 rkl
Unikonsiemeniä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota kulhossa huoneenlämpöiseen piimään hiiva, siirappi, hienonnettu anis sekä puolet vehnäjauhoista. Anna taikinajuuren kohota liinan alla puoli tuntia, kunnes juuri kuplii. Lisää taikinaan suola, ruisjauhot, hiivaleipäjauhot, öljy sekä loput vehnäjauhoista. Alusta taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahtia ja leivo niistä kapeat tangot. Jaa tangot 8 osaan ja osat vielä kolmeen saman suuruiseen osaan. Pyörittele kolme pientä palloa jokaiseen 0,25 dl vetoiseen ja voideltuun vuokaan.Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi. Voitele leivät vielä kevyesti siirappi-vedellä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna leipien hetken aikaa jäähtyä ennen kumoamista.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.