Ruukkuleipäset - Yhteishyvä

Ruukkuleipäset

???
Kappaleita
16
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Piimää
25 g
Hiivaa
3/4 dl
Leivontasiirappia
1 tl
Anista
1 1/2 tl
Suolaa
2 rkl
Öljyä
2 dl
Ruisjauhoja
3 dl
Hiivaleipäjauhoja
4 - 5 dl
Vehnäjauhoja

VOITELUUN

1/2 dl
Siirappi-vettä

PINNALLE

1 1/2 rkl
Unikonsiemeniä

Näin teet

1

Liota kulhossa huoneenlämpöiseen piimään hiiva, siirappi, hienonnettu anis sekä puolet vehnäjauhoista. Anna taikinajuuren kohota liinan alla puoli tuntia, kunnes juuri kuplii. Lisää taikinaan suola, ruisjauhot, hiivaleipäjauhot, öljy sekä loput vehnäjauhoista. Alusta taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahtia ja leivo niistä kapeat tangot. Jaa tangot 8 osaan ja osat vielä kolmeen saman suuruiseen osaan. Pyörittele kolme pientä palloa jokaiseen 0,25 dl vetoiseen ja voideltuun vuokaan.Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi. Voitele leivät vielä kevyesti siirappi-vedellä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna leipien hetken aikaa jäähtyä ennen kumoamista.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa