Ruukkuleipäset

Nappaa talteen!
| 5 dl | piimää |
| 25 g | hiivaa |
| 3/4 dl | leivontasiirappia |
| 1 tl | anista |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 3 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 4 - 5 dl | vehnäjauhoja |
| Voiteluun | |
|---|---|
| 1/2 dl | siirappi-vettä |
| Pinnalle | |
| 1 1/2 rkl | unikonsiemeniä |
- 1.
Liota kulhossa huoneenlämpöiseen piimään hiiva, siirappi, hienonnettu anis sekä puolet vehnäjauhoista. Anna taikinajuuren kohota liinan alla puoli tuntia, kunnes juuri kuplii. Lisää taikinaan suola, ruisjauhot, hiivaleipäjauhot, öljy sekä loput vehnäjauhoista. Alusta taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahtia ja leivo niistä kapeat tangot. Jaa tangot 8 osaan ja osat vielä kolmeen saman suuruiseen osaan. Pyörittele kolme pientä palloa jokaiseen 0,25 dl vetoiseen ja voideltuun vuokaan.Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi. Voitele leivät vielä kevyesti siirappi-vedellä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna leipien hetken aikaa jäähtyä ennen kumoamista.
Ruukkuleipäset
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | piimää |
| 25 g | hiivaa |
| 3/4 dl | leivontasiirappia |
| 1 tl | anista |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | öljyä |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 3 dl | hiivaleipäjauhoja |
| 4 - 5 dl | vehnäjauhoja |
Voiteluun | |
| 1/2 dl | siirappi-vettä |
Pinnalle | |
| 1 1/2 rkl | unikonsiemeniä |
Valmistus
- 1
Liota kulhossa huoneenlämpöiseen piimään hiiva, siirappi, hienonnettu anis sekä puolet vehnäjauhoista. Anna taikinajuuren kohota liinan alla puoli tuntia, kunnes juuri kuplii. Lisää taikinaan suola, ruisjauhot, hiivaleipäjauhot, öljy sekä loput vehnäjauhoista. Alusta taikina pehmeäksi. Jaa taikina kahtia ja leivo niistä kapeat tangot. Jaa tangot 8 osaan ja osat vielä kolmeen saman suuruiseen osaan. Pyörittele kolme pientä palloa jokaiseen 0,25 dl vetoiseen ja voideltuun vuokaan.Anna niiden kohota kaksinkertaiseksi. Voitele leivät vielä kevyesti siirappi-vedellä ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Anna leipien hetken aikaa jäähtyä ennen kumoamista.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 2.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä












