Ruusukaali-pekonipaistos

Ruusukaalista ja pekonista saat maistuvan lisäkkeen lihalle, kalalle ja kanalle. Sadonkorjuuajan ruoassa on mukana omenaakin.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
500 gruusukaalia
4 kplpekonia
1 kplhapan omena
1 tltimjamia
suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 225-asteeseen. Huuhtele kaalit, poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa ohuelti kannat. Höyrytä tai keitä vähässä vedessä kaaleja viisi minuuttia. Pilko pekonit ja paahda uunissa laakeassa vuoassa 10 minuuttia. Pese ja halkaise omena, poista siemenkota ja pilko kuorineen. Nosta pekonit uunista ja lisää joukkoon höyrytetyt kaalit ja omenat. Mausta, sekoita ja kypsennä paistosta uunissa 15 minuuttia. Tarjoa liha-, kala- tai kanaruokien lisäkkeenä.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä