Ruusukaali-pekonipaistos

Nappaa talteen!
Ruusukaalista ja pekonista saat maistuvan lisäkkeen lihalle, kalalle ja kanalle. Sadonkorjuuajan ruoassa on mukana omenaakin.
| 500 g | ruusukaalia |
| 4 kpl | pekonia |
| 1 kpl | hapan omena |
| 1 tl | timjamia |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria |
- 1.
Kuumenna uuni 225-asteeseen. Huuhtele kaalit, poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa ohuelti kannat. Höyrytä tai keitä vähässä vedessä kaaleja viisi minuuttia. Pilko pekonit ja paahda uunissa laakeassa vuoassa 10 minuuttia. Pese ja halkaise omena, poista siemenkota ja pilko kuorineen. Nosta pekonit uunista ja lisää joukkoon höyrytetyt kaalit ja omenat. Mausta, sekoita ja kypsennä paistosta uunissa 15 minuuttia. Tarjoa liha-, kala- tai kanaruokien lisäkkeenä.
Ruusukaali-pekonipaistos
Ruusukaalista ja pekonista saat maistuvan lisäkkeen lihalle, kalalle ja kanalle. Sadonkorjuuajan ruoassa on mukana omenaakin.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | ruusukaalia |
| 4 kpl | pekonia |
| 1 kpl | hapan omena |
| 1 tl | timjamia |
| suolaa ja rouhittua mustapippuria |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 225-asteeseen. Huuhtele kaalit, poista päällimmäiset lehdet ja leikkaa ohuelti kannat. Höyrytä tai keitä vähässä vedessä kaaleja viisi minuuttia. Pilko pekonit ja paahda uunissa laakeassa vuoassa 10 minuuttia. Pese ja halkaise omena, poista siemenkota ja pilko kuorineen. Nosta pekonit uunista ja lisää joukkoon höyrytetyt kaalit ja omenat. Mausta, sekoita ja kypsennä paistosta uunissa 15 minuuttia. Tarjoa liha-, kala- tai kanaruokien lisäkkeenä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























