Ruusukaali-sinihomejuustopiiras | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruusukaali-sinihomejuustopiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Ruusukaali tykkää vahvoista juustoista ja paahteisesta pinnasta. Siksi se onkin omiaan sinihomejuustopiiraaseen, jonka makua syventää rukiinen pohja.

Ainekset

pohja

2 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kuivattua basilikaa
1/2 tl
Suolaa
100 g
Margariinia
2 rkl
Kylmää vettä

täyte

1 kpl
(400 g) ruusukaalia
1/2 kpl
(125 g) kirsikkatomaatteja
1/2 kpl
(75 g) sinihomejuustoa
2 rkl
Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Maitoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Yhdistä jauhot, basilika ja suola yleiskoneen tai tehosekoittimen kulhossa. Kuutioi kylmä rasva. Lisää muutama kuutio kerrallaan jauhoihin ja sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja anna koneen käydä niin, että ainekset muodostavat taikinapallon.

1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja
1 tl
Kuivattua basilikaa
1/2 tl
Suolaa
100 g
Margariinia
2 rkl
Kylmää vettä
2

Ripottele pari lusikallista jauhoja alustalle ja vaivaa taikinaa hetki. Laita se kelmussa jääkaappiin 30 minuutiksi.

3

Säädä uuni 200 asteeseen. Käytä halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaa. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin 28 cm:n pyöreäksi levyksi. Siirrä se papereineen vuokaan. Laita leivinpaperipala pohjan päälle, pistele taikina sen läpi ja paista 10 minuuttia.

4

Poista kaalien uloimmat lehdet ja siisti kanta. Halkaise kaalit ja tomaatit. Murenna juusto. Hienonna timjami. Yhdistä munat ja maito kulhossa, lisää juusto ja timjami.

1 kpl
(400 g) ruusukaalia
1/2 kpl
(125 g) kirsikkatomaatteja
1/2 kpl
(75 g) sinihomejuustoa
2 rkl
Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Maitoa
5

Poista leivinpaperi pohjan päältä. Levitä kaalit ja tomaatit piiraalle, kaada munamaito päälle. Paista 40–45 minuuttia.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

624

149

8,9 g

2,6 g

13,0 g

2,1 g

2,1 g

3,3 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kuivattua basilikaa,

0,5 tl Suolaa,

2 rkl Kylmää vettä,

2 rkl Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia,

Kananmunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli