Ruusukaali-sinihomejuustopiiras
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Ruusukaali tykkää vahvoista juustoista ja paahteisesta pinnasta. Siksi se onkin omiaan aromikkaaseen sinihomejuustopiiraaseen, jonka makua syventää rukiinen pohja.
| Pohja | |
|---|---|
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 rkl | kylmää vettä |
| Täyte | |
| 300 g | ruusukaalia |
| 125 g | (1/2 rs) kirsikkatomaatteja |
| 75 g | sinihomejuustoa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | maitoa |
- 1.
Valmista pohjataikina. Yhdistä jauhot, basilika ja suola yleiskoneen tai tehosekoittimen kulhossa. Kuutioi kylmä rasva. Lisää muutama kuutio kerrallaan jauhoihin ja sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja anna koneen käydä niin, että ainekset muodostavat taikinapallon.
- 2.
Ripottele pari lusikallista jauhoja alustalle ja vaivaa taikinaa hetki. Laita se kelmussa jääkaappiin 30 minuutiksi.
- 3.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaa. Kauli taikina noin 28 cm:n pyöreäksi levyksi. Siirrä se varovasti vuokaan. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- 4.
Poista kaalien uloimmat lehdet ja siisti kanta. Halkaise kaalit ja tomaatit. Murenna juusto. Yhdistä munat ja maito kulhossa, lisää juusto ja timjami.
- 5.
Levitä kaalit ja tomaatit piiraalle, kaada munamaito päälle. Paista 40–45 minuuttia.
Ruusukaali-sinihomejuustopiiras
arvosana4/5
Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Ruusukaali tykkää vahvoista juustoista ja paahteisesta pinnasta. Siksi se onkin omiaan aromikkaaseen sinihomejuustopiiraaseen, jonka makua syventää rukiinen pohja.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 2 dl | ruisjauhoja |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | kuivattua basilikaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 100 g | voita tai margariinia |
| 2 rkl | kylmää vettä |
Täyte | |
| 300 g | ruusukaalia |
| 125 g | (1/2 rs) kirsikkatomaatteja |
| 75 g | sinihomejuustoa |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 3 dl | maitoa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Valmista pohjataikina. Yhdistä jauhot, basilika ja suola yleiskoneen tai tehosekoittimen kulhossa. Kuutioi kylmä rasva. Lisää muutama kuutio kerrallaan jauhoihin ja sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja anna koneen käydä niin, että ainekset muodostavat taikinapallon.
Määrä Ainesosa 1/2 dl vehnäjauhoja 2 dl ruisjauhoja 1 tl kuivattua basilikaa 1/2 tl suolaa 100 g voita tai margariinia 2 rkl kylmää vettä - 2
Ripottele pari lusikallista jauhoja alustalle ja vaivaa taikinaa hetki. Laita se kelmussa jääkaappiin 30 minuutiksi.
- 3
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaa. Kauli taikina noin 28 cm:n pyöreäksi levyksi. Siirrä se varovasti vuokaan. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.
- 4
Poista kaalien uloimmat lehdet ja siisti kanta. Halkaise kaalit ja tomaatit. Murenna juusto. Yhdistä munat ja maito kulhossa, lisää juusto ja timjami.
Määrä Ainesosa 300 g ruusukaalia 125 g (1/2 rs) kirsikkatomaatteja 75 g sinihomejuustoa 1 tl kuivattua timjamia 2 kpl kananmunaa 3 dl maitoa - 5
Levitä kaalit ja tomaatit piiraalle, kaada munamaito päälle. Paista 40–45 minuuttia.
Ravintosisältö
206
Energiaa kcal
864
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
4,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,1 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
206
Energiaa kcal
864
Energiaa kj
12,8 g
Rasvaa
4,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,1 g
Hiilihydraatteja
3,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
0,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























