Yhdistä jauhot, basilika ja suola yleiskoneen tai tehosekoittimen kulhossa. Kuutioi kylmä rasva. Lisää muutama kuutio kerrallaan jauhoihin ja sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja anna koneen käydä niin, että ainekset muodostavat taikinapallon.
Ripottele pari lusikallista jauhoja alustalle ja vaivaa taikinaa hetki. Laita se kelmussa jääkaappiin 30 minuutiksi.
Säädä uuni 200 asteeseen. Käytä halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaa. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin 28 cm:n pyöreäksi levyksi. Siirrä se papereineen vuokaan. Laita leivinpaperipala pohjan päälle, pistele taikina sen läpi ja paista 10 minuuttia.
Poista kaalien uloimmat lehdet ja siisti kanta. Halkaise kaalit ja tomaatit. Murenna juusto. Hienonna timjami. Yhdistä munat ja maito kulhossa, lisää juusto ja timjami.
Poista leivinpaperi pohjan päältä. Levitä kaalit ja tomaatit piiraalle, kaada munamaito päälle. Paista 40–45 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
149
624
8,9 g
2,6 g
13,0 g
2,1 g
2,1 g
3,3 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Kuivattua basilikaa,
0,5 tl Suolaa,
2 rkl Kylmää vettä,
2 rkl Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia,
Kananmunaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli