Ruusukaali-sinihomejuustopiiras

arvosana4/5

(2)arviota
8 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Ruusukaali tykkää vahvoista juustoista ja paahteisesta pinnasta. Siksi se onkin omiaan aromikkaaseen sinihomejuustopiiraaseen, jonka makua syventää rukiinen pohja.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

2 dlruisjauhoja
1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlkuivattua basilikaa
1/2 tlsuolaa
100 gvoita tai margariinia
2 rklkylmää vettä

Täyte

300 gruusukaalia
125 g(1/2 rs) kirsikkatomaatteja
75 gsinihomejuustoa
1 tlkuivattua timjamia
2 kplkananmunaa
3 dlmaitoa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Valmista pohjataikina. Yhdistä jauhot, basilika ja suola yleiskoneen tai tehosekoittimen kulhossa. Kuutioi kylmä rasva. Lisää muutama kuutio kerrallaan jauhoihin ja sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja anna koneen käydä niin, että ainekset muodostavat taikinapallon.

    MääräAinesosa
    1/2 dlvehnäjauhoja
    2 dlruisjauhoja
    1 tlkuivattua basilikaa
    1/2 tlsuolaa
    100 gvoita tai margariinia
    2 rklkylmää vettä
  2. 2

    Ripottele pari lusikallista jauhoja alustalle ja vaivaa taikinaa hetki. Laita se kelmussa jääkaappiin 30 minuutiksi.

  3. 3

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Käytä halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaa. Kauli taikina noin 28 cm:n pyöreäksi levyksi. Siirrä se varovasti vuokaan. Pistele taikinaa haarukalla ja esipaista pohjaa 10 minuuttia.

  4. 4

    Poista kaalien uloimmat lehdet ja siisti kanta. Halkaise kaalit ja tomaatit. Murenna juusto. Yhdistä munat ja maito kulhossa, lisää juusto ja timjami.

    MääräAinesosa
    300 gruusukaalia
    125 g(1/2 rs) kirsikkatomaatteja
    75 gsinihomejuustoa
    1 tlkuivattua timjamia
    2 kplkananmunaa
    3 dlmaitoa
  5. 5

    Levitä kaalit ja tomaatit piiraalle, kaada munamaito päälle. Paista 40–45 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.9.2018
|
Päivitetty: 8.10.2025

Samankaltaisia reseptejä