Ruusukaali-sinihomejuustopiiras - Yhteishyvä

Ruusukaali-sinihomejuustopiiras

???
Annokset
8
Ruusukaali tykkää vahvoista juustoista ja paahteisesta pinnasta. Siksi se onkin omiaan sinihomejuustopiiraaseen, jonka makua syventää rukiinen pohja.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

2 dl
Ruisjauhoja
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Kuivattua basilikaa
1/2 tl
Suolaa
100 g
Margariinia
2 rkl
Kylmää vettä

TÄYTE

1 kpl
(400 g) ruusukaalia
1/2 kpl
(125 g) kirsikkatomaatteja
1/2 kpl
(75 g) sinihomejuustoa
2 rkl
Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Maitoa

Näin teet

1

Yhdistä jauhot, basilika ja suola yleiskoneen tai tehosekoittimen kulhossa. Kuutioi kylmä rasva. Lisää muutama kuutio kerrallaan jauhoihin ja sekoita murumaiseksi. Lisää vesi ja anna koneen käydä niin, että ainekset muodostavat taikinapallon.

1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Ruisjauhoja
1 tl
Kuivattua basilikaa
1/2 tl
Suolaa
100 g
Margariinia
2 rkl
Kylmää vettä
2

Ripottele pari lusikallista jauhoja alustalle ja vaivaa taikinaa hetki. Laita se kelmussa jääkaappiin 30 minuutiksi.

3

Säädä uuni 200 asteeseen. Käytä halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaa. Kauli taikina leivinpaperin päällä noin 28 cm:n pyöreäksi levyksi. Siirrä se papereineen vuokaan. Laita leivinpaperipala pohjan päälle, pistele taikina sen läpi ja paista 10 minuuttia.

4

Poista kaalien uloimmat lehdet ja siisti kanta. Halkaise kaalit ja tomaatit. Murenna juusto. Hienonna timjami. Yhdistä munat ja maito kulhossa, lisää juusto ja timjami.

1 kpl
(400 g) ruusukaalia
1/2 kpl
(125 g) kirsikkatomaatteja
1/2 kpl
(75 g) sinihomejuustoa
2 rkl
Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia
2 kpl
Kananmunaa
3 dl
Maitoa
5

Poista leivinpaperi pohjan päältä. Levitä kaalit ja tomaatit piiraalle, kaada munamaito päälle. Paista 40–45 minuuttia.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g104 g
Proteiinia3 g26 g
Rasvaa9 g71 g
Kuituja2 g17 g
Energiaa kj624 4988
Energiaa kcal149 1193

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kuivattua basilikaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • 2 rkl Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia

  • Kananmunaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja13 g104 g
Proteiinia3 g26 g
Rasvaa9 g71 g
Kuituja2 g17 g
Energiaa kj624 4988
Energiaa kcal149 1193

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Kuivattua basilikaa

  • 0,5 tl Suolaa

  • 2 rkl Kylmää vettä

  • 2 rkl Tuoretta tai 1 tl kuivattua timjamia

  • Kananmunaa

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.