Ruusunmarjasämpylät

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
240 gpakasteruusunmarjasosetta
3 dlvettä
2 rklsiirappia
1 - 2 tlsuolaa
1/2 dlöljyä
2 dlruissihtijauhoja
1 kplkuivahiivaa
9 dlvehnäjauhoja

Voiteluun

1/2 dlvoi- tai margariinisulaa

Valmistus

  1. 1

    Sulata ruusunmarjasoseet ja lämmitä veden kanssa kädenlämpöiseksi. Lisää siirappi, suola ja öljy sekä ruisjauhoihin sekoitettu hiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Jaa kohonnut taikina 12-14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Sivele lämpimien sämpylöiden pinta rasvalla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä