Ruusunmarjasämpylät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Ruusunmarjasämpylät

Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta

Ruokavaliot

Ainekset

240 g
Pakasteruusunmarjasosetta
3 dl
Vettä
2 rkl
Siirappia
1 - 2 tl
Suolaa
1/2 dl
Öljyä
2 dl
Ruissihtijauhoja
1 kpl
Kuivahiivaa
9 dl
Vehnäjauhoja

voiteluun

1/2 dl
Voi- tai margariinisulaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata ruusunmarjasoseet ja lämmitä veden kanssa kädenlämpöiseksi. Lisää siirappi, suola ja öljy sekä ruisjauhoihin sekoitettu hiiva. Lisää vehnäjauhoja vähitellen ja alusta taikina hyvin vaivaten. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Jaa kohonnut taikina 12-14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Sivele lämpimien sämpylöiden pinta rasvalla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.