Pese neljä sitruunaa juuresharjalla. Kuivaa talouspaperilla. Poista kannat ja leikkaa sitruunat pystysuunnassa neljään lohkoon niin, että ne pysyvät alaosastaan kiinni. Sirottele sitruunoiden sisään 2 tl suolaa ja aseta sitruunat kerroksittain lopun suolan ja mausteiden kanssa puhtaaseen lasipurkkiin.
Purista yhden sitruunan mehu ja valuta purkkiin. Kiehauta vesi ja täytä purkki vedellä. Sulje kannella ja nosta jäähtyneenä kylmään.
Ravistele purkkia kevyesti muutaman päivän välein. Anna sitruunoiden tekeytyä kuukauden ajan. Huuhtele sitruunat halutessasi ennen käyttöä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
99
413
1,0 g
—
7,0 g
7,0 g
8,0 g
2,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Karkeaa merisuolaa,
Laakerinlehti,
Kokonaista mustapippuria,
Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli