Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Säilötyt sitruunat

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta
Säilötty sitruunankuori sopii hienonnettuna marokkolaistyylisiin ruokiin ja salaatteihin.

Ainekset

5 kpl
Sitruunaa
1 dl
Karkeaa merisuolaa
1 kpl
Laakerinlehti
5 - 6 kpl
Kokonaista mustapippuria
Vettä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese neljä sitruunaa juuresharjalla. Kuivaa talouspaperilla. Poista kannat ja leikkaa sitruunat pystysuunnassa neljään lohkoon niin, että ne pysyvät alaosastaan kiinni. Sirottele sitruunoiden sisään 2 tl suolaa ja aseta sitruunat kerroksittain lopun suolan ja mausteiden kanssa puhtaaseen lasipurkkiin.
Purista yhden sitruunan mehu ja valuta purkkiin. Kiehauta vesi ja täytä purkki vedellä. Sulje kannella ja nosta jäähtyneenä kylmään.
Ravistele purkkia kevyesti muutaman päivän välein. Anna sitruunoiden tekeytyä kuukauden ajan. Huuhtele sitruunat halutessasi ennen käyttöä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

99

413

1,0 g

7,0 g

7,0 g

8,0 g

2,0 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Karkeaa merisuolaa,

Laakerinlehti,

Kokonaista mustapippuria,

Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli