Säilötyt sitruunat

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Säilötty sitruunankuori sopii hienonnettuna marokkolaistyylisiin ruokiin ja salaatteihin.

Ainekset

MääräAinesosa
5 kplsitruunaa
1 dlkarkeaa merisuolaa
1 kpllaakerinlehti
5 - 6 kplkokonaista mustapippuria
vettä

Valmistus

  1. 1

    Pese neljä sitruunaa juuresharjalla. Kuivaa talouspaperilla. Poista kannat ja leikkaa sitruunat pystysuunnassa neljään lohkoon niin, että ne pysyvät alaosastaan kiinni. Sirottele sitruunoiden sisään 2 tl suolaa ja aseta sitruunat kerroksittain lopun suolan ja mausteiden kanssa puhtaaseen lasipurkkiin.
    Purista yhden sitruunan mehu ja valuta purkkiin. Kiehauta vesi ja täytä purkki vedellä. Sulje kannella ja nosta jäähtyneenä kylmään.
    Ravistele purkkia kevyesti muutaman päivän välein. Anna sitruunoiden tekeytyä kuukauden ajan. Huuhtele sitruunat halutessasi ennen käyttöä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Karkeaa merisuolaa, Laakerinlehti, Kokonaista mustapippuria, Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä