Saksalainen makkarapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Saksalainen makkarapata

Fork and knife
4 Kappaletta
Fork and knife
4 Kappaletta

Ainekset

300 g
Braatvurstia tai muuta maustettua makkaraa
1 kpl
Sipuli
800 g
Kaalia (noin)
1 kpl
Porkkana
1 rkl
Öljyä
3 dl
Lihalientä
1 dl
Omenasosetta
1 tl
Kuminaa
1 rkl
Sinappia
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Omenaviinietikkaa

pinnalle

Persiljaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Viipaloi makkarat. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Ruskista makkarat kuivalla pannulla ja nosta ne sitten syrjään. Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen sipuli- ja kaalisuikaleet sekä porkkanat. Kääntele niitä hetken aikaa pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kuuma lihaliemi ja anna hautua noin 15 minuuttia kannen alla. Lisää makkarat, omenasose sekä mausteet. Hauduta vielä 15-20 minuuttia. Tarjolle tuotaessa ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoile höyryävä pata perunaohukaisten kanssa.Ruokalehti 0405

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.