Saksalainen makkarapata - Yhteishyvä

Saksalainen makkarapata

???
Kappaleita
4
Jaa Somessa

Ainekset

300 g
Braatvurstia tai muuta maustettua makkaraa
1 kpl
Sipuli
800 g
Kaalia (noin)
1 kpl
Porkkana
1 rkl
Öljyä
3 dl
Lihalientä
1 dl
Omenasosetta
1 tl
Kuminaa
1 rkl
Sinappia
1 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa
1 rkl
Omenaviinietikkaa

PINNALLE

Persiljaa

Näin teet

1

Viipaloi makkarat. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Ruskista makkarat kuivalla pannulla ja nosta ne sitten syrjään. Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen sipuli- ja kaalisuikaleet sekä porkkanat. Kääntele niitä hetken aikaa pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kuuma lihaliemi ja anna hautua noin 15 minuuttia kannen alla. Lisää makkarat, omenasose sekä mausteet. Hauduta vielä 15-20 minuuttia. Tarjolle tuotaessa ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Tarjoile höyryävä pata perunaohukaisten kanssa.Ruokalehti 0405

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.2.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa