Saksalainen makkarapata
60 min

Nappaa talteen!
Saksalainen kaali-makkarapata hautuu hiljalleen pannulla höyryäväksi herkuksi. Se saa makua omenasoseesta.
| 300 g | braatvurstia tai muuta maustettua makkaraa |
| 1 kpl | sipuli |
| 800 g | kaalia (noin) |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 dl | lihalientä |
| 1 dl | omenasosetta |
| 1 tl | kuminaa |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| persiljaa | |
- 1.
Viipaloi makkarat. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
- 2.
Ruskista makkarat kuivalla pannulla ja nosta ne sitten syrjään.
- 3.
Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen sipuli- ja kaalisuikaleet sekä porkkanat. Kääntele niitä hetken aikaa pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät.
- 4.
Lisää kuuma lihaliemi ja anna hautua noin 15 minuuttia kannen alla.
- 5.
Lisää makkarat, omenasose sekä mausteet. Hauduta vielä 15–20 minuuttia.
- 6.
Tarjolle tuotaessa ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Saksalainen kaali-makkarapata hautuu hiljalleen pannulla höyryäväksi herkuksi. Se saa makua omenasoseesta.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | braatvurstia tai muuta maustettua makkaraa |
| 1 kpl | sipuli |
| 800 g | kaalia (noin) |
| 1 kpl | porkkana |
| 1 rkl | öljyä |
| 3 dl | lihalientä |
| 1 dl | omenasosetta |
| 1 tl | kuminaa |
| 1 rkl | sinappia |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | suolaa |
| 1 rkl | omenaviinietikkaa |
Pinnalle | |
| persiljaa | |
Valmistus
- 1
Viipaloi makkarat. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Määrä Ainesosa 300 g braatvurstia tai muuta maustettua makkaraa 1 kpl sipuli 800 g kaalia (noin) 1 kpl porkkana - 2
Ruskista makkarat kuivalla pannulla ja nosta ne sitten syrjään.
- 3
Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen sipuli- ja kaalisuikaleet sekä porkkanat. Kääntele niitä hetken aikaa pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät.
Määrä Ainesosa 1 rkl öljyä - 4
Lisää kuuma lihaliemi ja anna hautua noin 15 minuuttia kannen alla.
Määrä Ainesosa 3 dl lihalientä - 5
Lisää makkarat, omenasose sekä mausteet. Hauduta vielä 15–20 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 dl omenasosetta 1 tl kuminaa 1 rkl sinappia 1 tl rouhittua mustapippuria 1 tl suolaa 1 rkl omenaviinietikkaa - 6
Tarjolle tuotaessa ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Määrä Ainesosa persiljaa
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























