Saksalainen makkarapata

arvosana5/5

(1)arvio
4 Kappaletta

60 min

Saksalainen kaali-makkarapata hautuu hiljalleen pannulla höyryäväksi herkuksi. Se saa makua omenasoseesta.

Ainekset

MääräAinesosa
300 gbraatvurstia tai muuta maustettua makkaraa
1 kplsipuli
800 gkaalia (noin)
1 kplporkkana
1 rklöljyä
3 dllihalientä
1 dlomenasosetta
1 tlkuminaa
1 rklsinappia
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tlsuolaa
1 rklomenaviinietikkaa

Pinnalle

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi makkarat. Leikkaa sipuli ja kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    300 gbraatvurstia tai muuta maustettua makkaraa
    1 kplsipuli
    800 gkaalia (noin)
    1 kplporkkana
  2. 2

    Ruskista makkarat kuivalla pannulla ja nosta ne sitten syrjään.

  3. 3

    Kuumenna pannulla öljy ja lisää siihen sipuli- ja kaalisuikaleet sekä porkkanat. Kääntele niitä hetken aikaa pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
  4. 4

    Lisää kuuma lihaliemi ja anna hautua noin 15 minuuttia kannen alla.

    MääräAinesosa
    3 dllihalientä
  5. 5

    Lisää makkarat, omenasose sekä mausteet. Hauduta vielä 15–20 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 dlomenasosetta
    1 tlkuminaa
    1 rklsinappia
    1 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
    1 rklomenaviinietikkaa
  6. 6

    Tarjolle tuotaessa ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.

    MääräAinesosa
    persiljaa

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä