Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota margariini ja 1 1/2 dl sokeria. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset rasvavaahtoon yksitellen sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi kaneli ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Vaahdota valkuaiset lopun sokerin (1 dl) kanssa kovaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla. Murskaa pähkinät. Sekoita puolet rouheesta vaahtoon. Nostele vaahto suklaataikinan päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista kakkua noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
731
175
6,2 g
1,8 g
24,7 g
17,0 g
1,3 g
4,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
200 g Margariinia,
2 tl Leivinjauhetta,
2 tl Vaniljasokeria,
0,5 tl Suolaa,
1 tl Kanelia,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli