Saksanpähkinä-suklaakakku - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Saksanpähkinä-suklaakakku

???
Annokset
16
Pähkinäinen suklaakakku sopii kahvin tai jäätelön kaveriksi. Varaa kakulle jäähtymisaikaa ja koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Tummaa suklaata
200 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kanelia
1 dl
Maitoa
1 dl
Saksanpähkinöitä

PINNALLE

Tomusokeria

Näin teet

1

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota margariini ja 1 1/2 dl sokeria. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset rasvavaahtoon yksitellen sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi kaneli ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Vaahdota valkuaiset lopun sokerin (1 dl) kanssa kovaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla. Murskaa pähkinät. Sekoita puolet rouheesta vaahtoon. Nostele vaahto suklaataikinan päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista kakkua noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 27.2.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g395 g
Proteiinia4 g68 g
Rasvaa6 g99 g
Kuituja1 g21 g
Energiaa kj731 11695
Energiaa kcal175 2793

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 200 g Margariinia

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Kanelia

  • Tomusokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja25 g395 g
Proteiinia4 g68 g
Rasvaa6 g99 g
Kuituja1 g21 g
Energiaa kj731 11695
Energiaa kcal175 2793

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 200 g Margariinia

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 0,5 tl Suolaa

  • 1 tl Kanelia

  • Tomusokeria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.