Saksanpähkinä-suklaakakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Saksanpähkinä-suklaakakku

Fork and knife
16 Annosta
Fork and knife
16 Annosta
Pähkinäinen suklaakakku sopii kahvin tai jäätelön kaveriksi. Varaa kakulle jäähtymisaikaa ja koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Ainekset

100 g
Tummaa suklaata
200 g
Margariinia
2 1/2 dl
Sokeria
4 kpl
Kananmunaa
2 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1/2 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kanelia
1 dl
Maitoa
1 dl
Saksanpähkinöitä

pinnalle

Tomusokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota margariini ja 1 1/2 dl sokeria. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset rasvavaahtoon yksitellen sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi kaneli ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Vaahdota valkuaiset lopun sokerin (1 dl) kanssa kovaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla. Murskaa pähkinät. Sekoita puolet rouheesta vaahtoon. Nostele vaahto suklaataikinan päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista kakkua noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
Muokattu: 4.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

731

175

6,2 g

1,8 g

24,7 g

17,0 g

1,3 g

4,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

200 g Margariinia,

2 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

0,5 tl Suolaa,

1 tl Kanelia,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli