Saksanpähkinä-suklaakakku

Nappaa talteen!
Pähkinäinen suklaakakku sopii kahvin tai jäätelön kaveriksi. Varaa kakulle jäähtymisaikaa ja koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
| 100 g | tummaa suklaata |
| 200 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kanelia |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | saksanpähkinöitä |
| Pinnalle | |
|---|---|
| tomusokeria | |
- 1.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota margariini ja 1 1/2 dl sokeria. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset rasvavaahtoon yksitellen sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi kaneli ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Vaahdota valkuaiset lopun sokerin (1 dl) kanssa kovaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla. Murskaa pähkinät. Sekoita puolet rouheesta vaahtoon. Nostele vaahto suklaataikinan päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista kakkua noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla.
Saksanpähkinä-suklaakakku
arvosana5/5
Pähkinäinen suklaakakku sopii kahvin tai jäätelön kaveriksi. Varaa kakulle jäähtymisaikaa ja koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Ainekset (16 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | tummaa suklaata |
| 200 g | margariinia |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1 tl | kanelia |
| 1 dl | maitoa |
| 1 dl | saksanpähkinöitä |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Valmistus
- 1
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota margariini ja 1 1/2 dl sokeria. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset rasvavaahtoon yksitellen sekoittaen. Lisää sulatettu suklaa. Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi kaneli ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Vaahdota valkuaiset lopun sokerin (1 dl) kanssa kovaksi vaahdoksi. Mausta kanelilla. Murskaa pähkinät. Sekoita puolet rouheesta vaahtoon. Nostele vaahto suklaataikinan päälle ja ripottele pinnalle loput pähkinät. Paista kakkua noin tunnin ajan 175-asteisessa uunissa. Peitä kakku paistamisen puolessa välissä leivinpaperilla. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla ennen vuoasta irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla.
Ravintosisältö
175
Energiaa kcal
731
Energiaa kj
6,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,7 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
175
Energiaa kcal
731
Energiaa kj
6,2 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,7 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
4,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 200 g Margariinia, 2 tl Leivinjauhetta, 2 tl Vaniljasokeria, 0,5 tl Suolaa, 1 tl Kanelia, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























