Salmiakki-sitruunamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Salmiakkiset muffinssit sisältävät turkinpippureita

Salmiakki-sitruunamuffinit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Salmiakki-sitruunamuffinit sopivat synttärijuhliin, brunssipöytään ja kaikkiin herkkuhetkiin. Salmiakin ystävän muffineissa on turkinpippurirouhetta sekä itse leivonnaisissa että kuorrutuksessa.

Ainekset

150 g
Voita
1 1/2 dl
Sokeria
2 kpl
Munaa
3 dl
Vehnäjauhoja
1 1/2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
Raastettua sitruunan kuorta
1 - 2 rkl
Sitruunamehua
3/4 dl
Murskattuja turkinpippureita

kuorrutus

200 g
Tuorejuustoa
1 dl
Tomusokeria
2 rkl
Sitruunamehua
1 dl
Murskattuja turkinpippureita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Murskaa turkinpippurit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet toisiinsa ja lisää taikinaan sitruunan kuoren ja mehun sekä turkinpippurirouheen kanssa. Jaa taikina muffinipellin koloihin asetettuihin paperivuokiin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Sekoita kuorrutusaineet keskenään. Pursota tai lusikoi seos jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele pinnalle salmiakkirouhetta.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1168

279

16,3 g

10,2 g

28,7 g

16,8 g

0,7 g

3,8 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1,5 tl Leivinjauhetta,

2 tl Raastettua sitruunan kuorta,

1 - 2 rkl Sitruunamehua,

0,75 dl Murskattuja turkinpippureita,

1 dl Murskattuja turkinpippureita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli