Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Airfryer-sämpylät helposti

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Valmista sämpylätaikina ja pakasta taikinapallot ennen paistoa. Näin saat ihanan tuoreita sämpylöitä aina kun haluat!

Ainekset

5 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
11 dl
sämpyläjauhoja
2 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä vesi 42 asteeseen. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen. Lisää taikinaan siirappi ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää öljy vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

5 dl
vettä
11 g
(1 ps) kuivahiivaa
2 rkl
siirappia
1 tl
suolaa
1/2 dl
rypsiöljyä
2

Kumoa taikina jauhotetulla alustalle ja leivo siitä pötkö. Paloittele 12 palaan. Kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Nosta sämpylät esimerkiksi leivinpaperin päällä pakastimeen noin 3 tunniksi ja pussita.

3

Voitele jäiset sämpylät vedellä ennen paistoa. Paista airfryerin paistokorin koosta riippuen 2–4 sämpylää kerrallaan 200 asteessa 12–15 minuuttia.

Vinkki: Sämpylät säilyvät pakastimessa noin 1–2 kuukautta.

Vinkki: Paista osa sämpylöistä heti kohotuksen jälkeen 200 asteessa 10 minuuttia.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.5.2025
|
Muokattu: 7.5.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

202

846

4,7 g

0,3 g

32,4 g

2,8 g

2,8 g

5,8 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli