Airfryer-sämpylät helposti
Ainekset
Valmistus
Lämmitä vesi 42 asteeseen. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen. Lisää taikinaan siirappi ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää öljy vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulla alustalle ja leivo siitä pötkö. Paloittele 12 palaan. Kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Nosta sämpylät esimerkiksi leivinpaperin päällä pakastimeen noin 3 tunniksi ja pussita.
Voitele jäiset sämpylät vedellä ennen paistoa. Paista airfryerin paistokorin koosta riippuen 2–4 sämpylää kerrallaan 200 asteessa 12–15 minuuttia.
Vinkki: Sämpylät säilyvät pakastimessa noin 1–2 kuukautta.
Vinkki: Paista osa sämpylöistä heti kohotuksen jälkeen 200 asteessa 10 minuuttia.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
202
846
4,7 g
0,3 g
32,4 g
2,8 g
2,8 g
5,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli