Airfryer-sämpylät helposti

arvosana5/5

(8)arviota
12 Kappaletta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Valmista sämpylätaikina ja pakasta taikinapallot ennen paistoa. Näin saat ihanan tuoreita sämpylöitä aina kun haluat!

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlvettä
11 g(1 ps) kuivahiivaa
11 dlsämpyläjauhoja
2 rklsiirappia
1 tlsuolaa
1/2 dlrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Lämmitä vesi 42 asteeseen. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen. Lisää taikinaan siirappi ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää öljy vaivauksen loppupuolella. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    11 g(1 ps) kuivahiivaa
    2 rklsiirappia
    1 tlsuolaa
    1/2 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Kumoa taikina jauhotetulla alustalle ja leivo siitä pötkö. Paloittele 12 palaan. Kohota peitettynä noin 20 minuuttia. Nosta sämpylät esimerkiksi leivinpaperin päällä pakastimeen noin 3 tunniksi ja pussita.

  3. 3

    Voitele jäiset sämpylät vedellä ennen paistoa. Paista airfryerin paistokorin koosta riippuen 2–4 sämpylää kerrallaan 200 asteessa 12–15 minuuttia.

Vinkki: Sämpylät säilyvät pakastimessa noin 1–2 kuukautta.

Vinkki: Paista osa sämpylöistä heti kohotuksen jälkeen 200 asteessa 10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
7.5.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä