Satsuma-seicurry
Ainekset
Valmistus
Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi suupaloiksi.
Pese kaksi satsumaa huolellisesti ja raasta niiden kuoret.
Purista kolmen satsuman mehut. Kuori yksi satsuma ja jaa se lohkoiksi.
Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet, mikäli et halua ruoasta kovin tulista. Hienonna chili.
Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree, hunaja ja mausteet. Paista 2 minuuttia. Lisää joukkoon ensin noin 2 dl vettä, satsumamehu ja kuoret. Lisää vettä tarvittaessa. Keitä 15 minuuttia.
Lisää pannulle kalapalat ja suola. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Hienonna joukkoon korianteria.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
212
885
14,3 g
1,0 g
9,8 g
9,5 g
1,8 g
10,0 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Valkosipulinkynttä,
Punainen chili,
1 rkl Tomaattipyreetä,
1 tl Kurkumaa,
1 tl Currya,
2 - 4 dl Vettä,
1 tl Suolaa,
Ruukku korianteria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli