Satsuma-seicurry | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Satsuma-seicurry

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Hauska, helppo ja näyttävä arjen makuylläri syntyy pakasteseidistä ja satsumasta.

Ainekset

1 kpl
(à 400 g) pakasteseitiä
4 kpl
Satsumaa tai klementiiniä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punainen chili
4 rkl
Öljyä
1 rkl
Tomaattipyreetä
2 tl
Hunajaa tai sokeria
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Currya
2 - 4 dl
Vettä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Ruukku korianteria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Sulata kala pakkauksen ohjeen mukaan. Kuutioi suupaloiksi.

1 kpl
(à 400 g) pakasteseitiä
2

Pese kaksi satsumaa huolellisesti ja raasta niiden kuoret.

4 kpl
Satsumaa tai klementiiniä
3

Purista kolmen satsuman mehut. Kuori yksi satsuma ja jaa se lohkoiksi.

4 kpl
Satsumaa tai klementiiniä
4

Kuori sipulit. Viipaloi sipuli ja hienonna valkosipuli. Halkaise chili ja poista siemenet, mikäli et halua ruoasta kovin tulista. Hienonna chili.

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Punainen chili
5

Kuumenna öljy pannulla. Paista sipulia, valkosipulia ja chiliä 2 minuuttia. Lisää pannulle tomaattipyree, hunaja ja mausteet. Paista 2 minuuttia. Lisää joukkoon ensin noin 2 dl vettä, satsumamehu ja kuoret. Lisää vettä tarvittaessa. Keitä 15 minuuttia.

4 rkl
Öljyä
1 rkl
Tomaattipyreetä
2 tl
Hunajaa tai sokeria
1 tl
Kurkumaa
1 tl
Suolaa
1 tl
Currya
6

Lisää pannulle kalapalat ja suola. Kypsennä vielä 10 minuuttia. Hienonna joukkoon korianteria.

1 kpl
(à 400 g) pakasteseitiä
1 tl
Suolaa
1 kpl
Ruukku korianteria
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 26.10.2017
Muokattu: 3.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

885

212

14,3 g

1,0 g

9,8 g

9,5 g

1,8 g

10,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

Punainen chili,

1 rkl Tomaattipyreetä,

1 tl Kurkumaa,

1 tl Currya,

2 - 4 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

Ruukku korianteria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli