Savulammaspaisti ja balsamiviinietikka-yrttikastike | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Savulammaspaisti ja balsamiviinietikka-yrttikastike

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
(n. 1 kg) kypsää savulammaspaistia

kastike:

1 kpl
Valkosipulin kynsi
2 tl
Öljyä
2 rkl
Balsamiviinietikkaa
1 rkl
Riista- tai vasikanfondia
Mustapippuria
1/2 tl
Rosmariinia
1 tl
Minttua
Suolaa
1 dl
Vettä
2 1/2 dl
Ruokakermaa
2 tl
Fariinisokeria
3 rkl
Suurustetta ruskeille kastikkeille

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää balsamiviinietikka, mausteet ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää ruokakerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sekoittaen joukkoon suuruste ja kypsennä 2 minuuttia. Lämmitä liha halutessasi. Leikkaa paisti viipaleiksi. Tarjoile se balsamiviinietikka-yrttikastikkeen ja palsternakka-perunasoseen ja kasvisten kanssa.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.3.2006
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.