Savulammaspaisti ja balsamiviinietikka-yrttikastike

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(n. 1 kg) kypsää savulammaspaistia

Kastike:

1 kplvalkosipulin kynsi
2 tlöljyä
2 rklbalsamiviinietikkaa
1 rklriista- tai vasikanfondia
mustapippuria
1/2 tlrosmariinia
1 tlminttua
suolaa
1 dlvettä
2 1/2 dlruokakermaa
2 tlfariinisokeria
3 rklsuurustetta ruskeille kastikkeille

Valmistus

  1. 1

    Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää balsamiviinietikka, mausteet ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää ruokakerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sekoittaen joukkoon suuruste ja kypsennä 2 minuuttia. Lämmitä liha halutessasi. Leikkaa paisti viipaleiksi. Tarjoile se balsamiviinietikka-yrttikastikkeen ja palsternakka-perunasoseen ja kasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä