Savulammaspaisti ja balsamiviinietikka-yrttikastike

Nappaa talteen!
| 1 kpl | (n. 1 kg) kypsää savulammaspaistia |
| Kastike: | |
|---|---|
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 2 tl | öljyä |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | riista- tai vasikanfondia |
| mustapippuria | |
| 1/2 tl | rosmariinia |
| 1 tl | minttua |
| suolaa | |
| 1 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | ruokakermaa |
| 2 tl | fariinisokeria |
| 3 rkl | suurustetta ruskeille kastikkeille |
- 1.
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää balsamiviinietikka, mausteet ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää ruokakerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sekoittaen joukkoon suuruste ja kypsennä 2 minuuttia. Lämmitä liha halutessasi. Leikkaa paisti viipaleiksi. Tarjoile se balsamiviinietikka-yrttikastikkeen ja palsternakka-perunasoseen ja kasvisten kanssa.
Savulammaspaisti ja balsamiviinietikka-yrttikastike
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | (n. 1 kg) kypsää savulammaspaistia |
Kastike: | |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 2 tl | öljyä |
| 2 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 1 rkl | riista- tai vasikanfondia |
| mustapippuria | |
| 1/2 tl | rosmariinia |
| 1 tl | minttua |
| suolaa | |
| 1 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | ruokakermaa |
| 2 tl | fariinisokeria |
| 3 rkl | suurustetta ruskeille kastikkeille |
Valmistus
- 1
Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulia hetki. Lisää balsamiviinietikka, mausteet ja vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää ruokakerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sekoittaen joukkoon suuruste ja kypsennä 2 minuuttia. Lämmitä liha halutessasi. Leikkaa paisti viipaleiksi. Tarjoile se balsamiviinietikka-yrttikastikkeen ja palsternakka-perunasoseen ja kasvisten kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























