Savusiika ja kananmunakastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savusiika ja kananmunakastike

Savusiika ja kananmunakastike

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Savustettu siika on nopea arkiruoka, joka sopii hyvin myös juhlapöydän kruunuksi. Koristele savusiika yrteillä ja tarjoa kermaviilipohjaisen kananmunakastikkeen kanssa.

Ainekset

800 g
(1 kpl) savusiikaa
1/2 kpl
ruukku ruohosipulia
1/2 kpl
ruukku tilliä

kastike

2 kpl
kananmunaa
50 g
pakastepinaattia
1 dl
majoneesia
1 dl
kermaviiliä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Aloita keittämällä kananmunat koviksi, kahdeksan minuuttia siitä hetkestä kun vesi alkaa kiehua. Jäähdytä munat. Sulata ja valuta pinaatti.

2 kpl
kananmunaa
50 g
pakastepinaattia
2

Laita siika tarjoiluvadille. Leikkaa nahasta saksilla noin 2 cm leveitä suikaleita niin, että kalan liha näkyy aukoista. Hienonna yrtit ja ripottele ne nahattomiin kohtiin.

800 g
(1 kpl) savusiikaa
1/2 kpl
ruukku ruohosipulia
1/2 kpl
ruukku tilliä
3

Kuori kananmunat ja hienonna ne haarukalla. Sekoita majoneesi, kermaviili ja mausteet keskenään. Sekoita munamurut ja pinaatti joukkoon. Tarjoa savusiian kanssa.

1 dl
majoneesia
1 dl
kermaviiliä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 20.1.2008
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1806

431

23,3 g

6,0 g

2,5 g

2,5 g

0,3 g

53,0 g

4,5 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli