Savusiika ja kananmunakastike

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Savusiika on nopea ruoka, joka sopii hyvin niin arki- kuin juhlapöydän kruunuksi. Koristele savusiika yrteillä ja tarjoa kermaviilipohjaisen kananmunakastikkeen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
800 g(1 kpl) savusiikaa
1/2 kplruukku ruohosipulia
1/2 kplruukku tilliä

Kastike

2 kplkananmunaa
50 gpakastepinaattia
1 dlmajoneesia
1 dlkermaviiliä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Aloita keittämällä kananmunat koviksi, kahdeksan minuuttia siitä hetkestä kun vesi alkaa kiehua. Jäähdytä munat. Sulata ja valuta pinaatti.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunaa
    50 gpakastepinaattia
  2. 2

    Laita siika tarjoiluvadille. Leikkaa nahasta saksilla noin 2 cm leveitä suikaleita niin, että kalan liha näkyy aukoista. Hienonna yrtit ja ripottele ne nahattomiin kohtiin.

    MääräAinesosa
    800 g(1 kpl) savusiikaa
    1/2 kplruukku ruohosipulia
    1/2 kplruukku tilliä
  3. 3

    Kuori kananmunat ja hienonna ne haarukalla. Sekoita majoneesi, kermaviili ja mausteet keskenään. Sekoita munamurut ja pinaatti joukkoon. Tarjoa savusiian kanssa.

    MääräAinesosa
    1 dlmajoneesia
    1 dlkermaviiliä
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Aila Pakarinen, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä