Savusiika kurkkusuomuilla

Arvostele resepti
12 Annosta

15 min

Kuorruta valmis savusiika komeaksi kurkkusuomuilla. Surauta kastikkeeksi helppo kapriskerma.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
700 - 900 gsavusiikaa

Lisäksi

1 kplkurkku
200 g(1 tlk) ranskankermaa (laktoositonta)
2 prk (à 57/35 g) kapriksia
1/2 ruukkua tilliä
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa, tarvittaessa

Valmistus

  1. 1

    Nosta siika tarjoiluastialle ja poista yläpuolen nahka. Leikkaa kurkku poikittain kahteen osaan. Leikkaa toinen kurkkupala pitkittäin neljään osaa ja viipaloi ohuiksi. Nosta viipaleita kalan päälle pyrstöstä alkaen siten, että kalan pintaan muodostuu suomukuvio.

    MääräAinesosa
    700 - 900 gsavusiikaa
    1 kplkurkku
  2. 2

    Laita loppu kurkku, ranskankerma, valutetut kaprikset, tilli ja valkopippuri tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Surauta tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

    MääräAinesosa
    ripaus suolaa, tarvittaessa
    ripaus valkopippuria
    1/2 ruukkua tilliä
    200 g(1 tlk) ranskankermaa (laktoositonta)
    2 prk (à 57/35 g) kapriksia
  3. 3

    Tarjoa savusiika ja kaprisranskankerma noutopöydässä.

Vinkki: Jos savusiikaa jää yli, voit valmistaa siitä maukkaita savusiikaleipiä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.4.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä