Savusiika kurkkusuomuilla
15 min

Nappaa talteen!
Kuorruta valmis savusiika komeaksi kurkkusuomuilla. Surauta kastikkeeksi helppo kapriskerma.
| 700 - 900 g | savusiikaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | kurkku |
| 200 g | (1 tlk) ranskankermaa (laktoositonta) |
| 2 | prk (à 57/35 g) kapriksia |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| ripaus valkopippuria | |
| ripaus suolaa, tarvittaessa | |
- 1.
Nosta siika tarjoiluastialle ja poista yläpuolen nahka. Leikkaa kurkku poikittain kahteen osaan. Leikkaa toinen kurkkupala pitkittäin neljään osaa ja viipaloi ohuiksi. Nosta viipaleita kalan päälle pyrstöstä alkaen siten, että kalan pintaan muodostuu suomukuvio.
- 2.
Laita loppu kurkku, ranskankerma, valutetut kaprikset, tilli ja valkopippuri tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Surauta tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
- 3.
Tarjoa savusiika ja kaprisranskankerma noutopöydässä.
Savusiika kurkkusuomuilla
Kuorruta valmis savusiika komeaksi kurkkusuomuilla. Surauta kastikkeeksi helppo kapriskerma.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 700 - 900 g | savusiikaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kurkku |
| 200 g | (1 tlk) ranskankermaa (laktoositonta) |
| 2 | prk (à 57/35 g) kapriksia |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| ripaus valkopippuria | |
| ripaus suolaa, tarvittaessa | |
Valmistus
- 1
Nosta siika tarjoiluastialle ja poista yläpuolen nahka. Leikkaa kurkku poikittain kahteen osaan. Leikkaa toinen kurkkupala pitkittäin neljään osaa ja viipaloi ohuiksi. Nosta viipaleita kalan päälle pyrstöstä alkaen siten, että kalan pintaan muodostuu suomukuvio.
Määrä Ainesosa 700 - 900 g savusiikaa 1 kpl kurkku - 2
Laita loppu kurkku, ranskankerma, valutetut kaprikset, tilli ja valkopippuri tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Surauta tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Määrä Ainesosa ripaus suolaa, tarvittaessa ripaus valkopippuria 1/2 ruukkua tilliä 200 g (1 tlk) ranskankermaa (laktoositonta) 2 prk (à 57/35 g) kapriksia - 3
Tarjoa savusiika ja kaprisranskankerma noutopöydässä.
Vinkki: Jos savusiikaa jää yli, voit valmistaa siitä maukkaita savusiikaleipiä.
Ravintosisältö
229
Energiaa kcal
957
Energiaa kj
19,4 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
13,4 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
229
Energiaa kcal
957
Energiaa kj
19,4 g
Rasvaa
6,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,8 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
13,4 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























