Savusiika kurkkusuomuilla | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savusiika kurkkusuomuilla
Play

Savusiika kurkkusuomuilla

timer-icon15 min
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Kuorruta valmis savusiika komeaksi kurkkusuomuilla. Surauta kastikkeeksi helppo kapriskerma.

Ainekset

700 - 900 g
savusiikaa

lisäksi

1 kpl
kurkku
200 g
(1 tlk) ranskankermaa (laktoositonta)
2
prk (à 57/35 g) kapriksia
1/2
ruukkua tilliä
ripaus valkopippuria
ripaus suolaa, tarvittaessa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nosta siika tarjoiluastialle ja poista yläpuolen nahka. Leikkaa kurkku poikittain kahteen osaan. Leikkaa toinen kurkkupala pitkittäin neljään osaa ja viipaloi ohuiksi. Nosta viipaleita kalan päälle pyrstöstä alkaen siten, että kalan pintaan muodostuu suomukuvio.

700 - 900 g
savusiikaa
1 kpl
kurkku
2

Laita loppu kurkku, ranskankerma, valutetut kaprikset, tilli ja valkopippuri tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Surauta tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

ripaus suolaa, tarvittaessa
ripaus valkopippuria
1/2
ruukkua tilliä
200 g
(1 tlk) ranskankermaa (laktoositonta)
2
prk (à 57/35 g) kapriksia
3

Tarjoa savusiika ja kaprisranskankerma noutopöydässä.

Vinkki: Jos savusiikaa jää yli, voit valmistaa siitä maukkaita savusiikaleipiä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.4.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

957

229

19,4 g

6,8 g

0,8 g

0,8 g

0,2 g

13,4 g

1,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli