Nosta siika tarjoiluastialle ja poista yläpuolen nahka. Leikkaa kurkku poikittain kahteen osaan. Leikkaa toinen kurkkupala pitkittäin neljään osaa ja viipaloi ohuiksi. Nosta viipaleita kalan päälle pyrstöstä alkaen siten, että kalan pintaan muodostuu suomukuvio.
Laita loppu kurkku, ranskankerma, valutetut kaprikset, tilli ja valkopippuri tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon. Surauta tasaiseksi. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoa savusiika ja kaprisranskankerma noutopöydässä.
Vinkki: Jos savusiikaa jää yli, voit valmistaa siitä maukkaita savusiikaleipiä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
229
957
19,4 g
6,8 g
0,8 g
0,8 g
0,2 g
13,4 g
1,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli