Sianlihakastike

Arvostele resepti
6 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Perinteinen sianlihakastike valmistetaan kylkipalasta. Murean lihan saat hauduttamalla kastiketta miedolla lämmöllä useamman tunnin. Tarjoa perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkun kanssa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
700 gporsaan kylkiviipaleita
1 kpliso sipuli
4 kplmaustepippuria
2 rklvehnäjauhoja
3 rklvoita
5 - 6 dllihalientä
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Paloittele kylkiviipaleet. Kuumenna pannu ja paahda viipaleet parissa erässä kauniin ruskeiksi. Siirrä pataan.

    MääräAinesosa
    700 gporsaan kylkiviipaleita
  2. 2

    Kuori ja viipaloi sipuli ja paista pannulla, siirrä pataan. Lisää maustepippurit.

    MääräAinesosa
    1 kpliso sipuli
    4 kplmaustepippuria
  3. 3

    Sulata voi pannulla, lisää vehnäjauhot ja paahda ne sekoitellen tummahkon ruskeiksi. Lisää puolet lihaliemestä ja anna kastikkeen kiehahtaa. Kaada kastike ja loput lihaliemestä lihapalojen päälle.

    MääräAinesosa
    3 rklvoita
    2 rklvehnäjauhoja
    5 - 6 dllihalientä
  4. 4

    Hauduta kannella peitettynä liedellä miedolla lämmöllä 2 tuntia. Mausta suolalla. Tarjoa perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkun kanssa.

    MääräAinesosa
    suolaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Maustepippuria, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä