Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja siemenet. Lisää nesteeseen ruisjauhot ja hiivaleipävehnäjauhoja niin paljon, että taikina on kimmoisaa. Lisää öljy ja loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä 45 minuuttia.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele sämpylöiksi. Asettele sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille noin sentin päähän toisistaan. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.
Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
257
1074
11,3 g
1,2 g
29,2 g
4,0 g
3,2 g
8,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
1 tl Suolaa,
2 rkl Siemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli