Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja siemenet. Lisää nesteeseen ruisjauhot ja hiivaleipävehnäjauhoja niin paljon, että taikina on kimmoisaa. Lisää öljy ja loput jauhot ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä 45 minuuttia.
Leivo taikinasta tanko ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele sämpylöiksi. Asettele sämpylät leivinpaperoidulle uunipellille noin sentin päähän toisistaan. Anna kohota peitettynä 15 minuuttia.
Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1074
257
11,3 g
1,2 g
29,2 g
4,0 g
3,2 g
8,0 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
25 g Hiivaa,
1 tl Suolaa,
2 rkl Siemeniä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli