Nypi kuivat aineet ja margariini murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla. Ota syrjään. Paahda sienet. Mausta ja lisää siemenet. Sekoita smetana, muna ja juustoraaste. Jaa taikina kuuteen palaan ja painele pienten annospiirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Voit tehdä vaihtoehtoisesti ison piiraan (halk. 22 cm). Pistele pohjiin reikiä. Levitä pohjille sieniseos. Valuta smetana-juustoseos päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15–25 minuuttia vuokien koosta riippuen.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
336
1405
24,3 g
8,5 g
20,8 g
1,0 g
2,5 g
6,7 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Leivinjauhetta,
Suolaa,
1 - 2 rkl Vettä,
1 tl Timjamia,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria,
2 dl Juustoraastetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli