Sieni-juustopiiraat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sieni-juustopiiraat

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mehevät sieni-juustopiiraat sopivat iltapalalle teen kera. Voit myös pakastaa piiraita vierasvaraksi. Tee monta pientä tai yksi iso piiras.

Ainekset

2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunahiutaleita
1/2 dl
Ruisleseitä
1 tl
Leivinjauhetta
Suolaa
125 g
Margariinia
1 - 2 rkl
Vettä

täyte

200 g
Herkkusieniä
4 rkl
Pinjansiemeniä
1 tl
Timjamia
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 kpl
(120 g) smetanaa
1 kpl
Kananmuna
2 dl
Juustoraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Nypi kuivat aineet ja margariini murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla. Ota syrjään. Paahda sienet. Mausta ja lisää siemenet. Sekoita smetana, muna ja juustoraaste. Jaa taikina kuuteen palaan ja painele pienten annospiirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Voit tehdä vaihtoehtoisesti ison piiraan (halk. 22 cm). Pistele pohjiin reikiä. Levitä pohjille sieniseos. Valuta smetana-juustoseos päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15–25 minuuttia vuokien koosta riippuen.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.11.2014
Muokattu: 18.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1405

336

24,3 g

8,5 g

20,8 g

1,0 g

2,5 g

6,7 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

Suolaa,

1 - 2 rkl Vettä,

1 tl Timjamia,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli