Sieni-juustopiiraat

arvosana1/5

(1)arvio
6 Annosta

Mehevät sieni-juustopiiraat sopivat iltapalalle teen kera. Voit myös pakastaa piiraita vierasvaraksi. Tee monta pientä tai yksi iso piiras.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 dlvehnäjauhoja
1 dlperunahiutaleita
1/2 dlruisleseitä
1 tlleivinjauhetta
suolaa
125 gmargariinia
1 - 2 rklvettä

Täyte

200 gherkkusieniä
4 rklpinjansiemeniä
1 tltimjamia
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 kpl(120 g) smetanaa
1 kplkananmuna
2 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Nypi kuivat aineet ja margariini murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Valmista täyte. Puhdista ja viipaloi sienet. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla. Ota syrjään. Paahda sienet. Mausta ja lisää siemenet. Sekoita smetana, muna ja juustoraaste. Jaa taikina kuuteen palaan ja painele pienten annospiirakkavuokien pohjalle ja reunoille. Voit tehdä vaihtoehtoisesti ison piiraan (halk. 22 cm). Pistele pohjiin reikiä. Levitä pohjille sieniseos. Valuta smetana-juustoseos päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 15–25 minuuttia vuokien koosta riippuen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, Suolaa, 1 - 2 rkl Vettä, 1 tl Timjamia, Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 2 dl Juustoraastetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025