Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sieni-yrttitäytteinen naudan sisäfilee

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta

Ainekset

1 1/2 kg
Naudan sisäfileetä
2 rkl
Voita
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

Täyte

400 g
Herkkusieniä tai 1l metsäsieniä
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Ranskankermaa
1 dl
Silputtuja yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa)
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Paistilankaa sitomiseen

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele sienet ja haihduta niistä neste kuivassa pannussa. Paista sieniä öljyssä ja lisää soija, sinappi ja ranskankerma. Hauduta hetki ja lisää yrtit ja pippuri. Poista fileen kapeat päät ja leikkaa filee levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla,

levitä päälle täyte. Sido liha rullalle ja mausta ulkopuolelta. Sulata voi ja ruskista filee pannussa. Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä punertavaksi 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 60 astetta, noin 25–30 minuuttia. Jos haluat fileen kypsänä, anna sisälämpötilan nousta 65–70 asteeseen. Anna vetäytyä foliossa 15 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 29.12.2014
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

316

1323

12,7 g

5,7 g

1,0 g

0,6 g

0,9 g

48,1 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Rouhittua mustapippuria,

Paistilankaa sitomiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli