Sieni-yrttitäytteinen naudan sisäfilee

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 1/2 kgnaudan sisäfileetä
2 rklvoita
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Täyte

400 gherkkusieniä tai 1l metsäsieniä
1 rklöljyä
2 rklsoijakastiketta
1 rklsinappia
2 rklranskankermaa
1 dlsilputtuja yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa)
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

paistilankaa sitomiseen

Valmistus

  1. 1

    Paloittele sienet ja haihduta niistä neste kuivassa pannussa. Paista sieniä öljyssä ja lisää soija, sinappi ja ranskankerma. Hauduta hetki ja lisää yrtit ja pippuri. Poista fileen kapeat päät ja leikkaa filee levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla,

    levitä päälle täyte. Sido liha rullalle ja mausta ulkopuolelta. Sulata voi ja ruskista filee pannussa. Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä punertavaksi 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 60 astetta, noin 25–30 minuuttia. Jos haluat fileen kypsänä, anna sisälämpötilan nousta 65–70 asteeseen. Anna vetäytyä foliossa 15 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Rouhittua mustapippuria, Paistilankaa sitomiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä