Sieni-yrttitäytteinen naudan sisäfilee

Nappaa talteen!
| 1 1/2 kg | naudan sisäfileetä |
| 2 rkl | voita |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| Täyte | |
|---|---|
| 400 g | herkkusieniä tai 1l metsäsieniä |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sinappia |
| 2 rkl | ranskankermaa |
| 1 dl | silputtuja yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa) |
| rouhittua mustapippuria | |
| Lisäksi | |
| paistilankaa sitomiseen | |
- 1.
Paloittele sienet ja haihduta niistä neste kuivassa pannussa. Paista sieniä öljyssä ja lisää soija, sinappi ja ranskankerma. Hauduta hetki ja lisää yrtit ja pippuri. Poista fileen kapeat päät ja leikkaa filee levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla,
levitä päälle täyte. Sido liha rullalle ja mausta ulkopuolelta. Sulata voi ja ruskista filee pannussa. Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä punertavaksi 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 60 astetta, noin 25–30 minuuttia. Jos haluat fileen kypsänä, anna sisälämpötilan nousta 65–70 asteeseen. Anna vetäytyä foliossa 15 minuuttia.
Sieni-yrttitäytteinen naudan sisäfilee
Ainekset (7 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 kg | naudan sisäfileetä |
| 2 rkl | voita |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
Täyte | |
| 400 g | herkkusieniä tai 1l metsäsieniä |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1 rkl | sinappia |
| 2 rkl | ranskankermaa |
| 1 dl | silputtuja yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa) |
| rouhittua mustapippuria | |
Lisäksi | |
| paistilankaa sitomiseen | |
Valmistus
- 1
Paloittele sienet ja haihduta niistä neste kuivassa pannussa. Paista sieniä öljyssä ja lisää soija, sinappi ja ranskankerma. Hauduta hetki ja lisää yrtit ja pippuri. Poista fileen kapeat päät ja leikkaa filee levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla,
levitä päälle täyte. Sido liha rullalle ja mausta ulkopuolelta. Sulata voi ja ruskista filee pannussa. Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä punertavaksi 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 60 astetta, noin 25–30 minuuttia. Jos haluat fileen kypsänä, anna sisälämpötilan nousta 65–70 asteeseen. Anna vetäytyä foliossa 15 minuuttia.
Ravintosisältö
316
Energiaa kcal
1323
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
48,1 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
316
Energiaa kcal
1323
Energiaa kj
12,7 g
Rasvaa
5,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,0 g
Hiilihydraatteja
0,6 g
Sokereita
0,9 g
Kuituja
48,1 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, Rouhittua mustapippuria, Paistilankaa sitomiseen.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























