Sieni-yrttitäytteinen naudan sisäfilee | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sieni-yrttitäytteinen naudan sisäfilee

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta

Ainekset

1 1/2 kg
Naudan sisäfileetä
2 rkl
Voita
1 tl
Suolaa
Rouhittua mustapippuria

täyte

400 g
Herkkusieniä tai 1l metsäsieniä
1 rkl
Öljyä
2 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Sinappia
2 rkl
Ranskankermaa
1 dl
Silputtuja yrttejä (esim. persiljaa, basilikaa)
Rouhittua mustapippuria

lisäksi

Paistilankaa sitomiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Paloittele sienet ja haihduta niistä neste kuivassa pannussa. Paista sieniä öljyssä ja lisää soija, sinappi ja ranskankerma. Hauduta hetki ja lisää yrtit ja pippuri. Poista fileen kapeat päät ja leikkaa filee levyksi. Mausta suolalla ja pippurilla,

levitä päälle täyte. Sido liha rullalle ja mausta ulkopuolelta. Sulata voi ja ruskista filee pannussa. Työnnä paistomittari lihaan ja kypsennä punertavaksi 125-asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila on 60 astetta, noin 25–30 minuuttia. Jos haluat fileen kypsänä, anna sisälämpötilan nousta 65–70 asteeseen. Anna vetäytyä foliossa 15 minuuttia.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 29.12.2014
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1323

316

12,7 g

5,7 g

1,0 g

0,6 g

0,9 g

48,1 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

Rouhittua mustapippuria,

Rouhittua mustapippuria,

Paistilankaa sitomiseen.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli