Silakat boquerones

arvosana5/5

(6)arviota
8 Annosta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Tuo alkupalapöytään pala Espanjaa kypsyttämällä silakat boqueronesin tapaan etikkaliemessä ja maustamalla ne valkosipulilla ja persiljalla.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
250 g(1 pkt) silakkafileitä

Etikkamarinadi

1 tlsuolaa
1 dlvalkoviinietikkaa

Lisäksi

1 kplvalkosipulinkynsi
1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
1 tlsuolaa
1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
1 dloliiviöljyä

Tarjoiluun

vaaleaa leipää
sitruunalohkoja

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Vedä nahat pois, poista selkäevät ja leikkaa isot fileet pitkittäin kahtia.

    MääräAinesosa
    250 g(1 pkt) silakkafileitä
  2. 2

    Asettele fileet kerroksittain kannelliseen astiaan ja ripottele 1 tl suolaa kerrosten väliin. Kaada etikka kalojen päälle. Marinoi kylmässä kannen alla seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    1 dlvalkoviinietikkaa
    1 tlsuolaa
  3. 3

    Valuta kalat siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna persilja. Laita kalat, valkosipuli, persilja, suola ja pippuri kerroksittain kannelliseen astiaan. Lisää öljy ja marinoi kylmässä seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 kplruukkua lehtipersiljaa
    1 tlsuolaa
    1/4 tlvalkopippuria jauhettuna
    1 dloliiviöljyä
  4. 4

    Tarjoa silakat vaalean leivän ja sitruunan kanssa.

    MääräAinesosa
    vaaleaa leipää
    sitruunalohkoja

Vinkki: Oliiviöljy voi jähmettyä jääkaapissa marinoinnin aikana. Ota silakat huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, jolloin öljy ehtii palautua juoksevaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vaaleaa leipää, sitruunalohkoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.11.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä