
Silakat boquerones
Ainekset
Valmistus
Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Vedä nahat pois, poista selkäevät ja leikkaa isot fileet pitkittäin kahtia.
Asettele fileet kerroksittain kannelliseen astiaan ja ripottele 1 tl suolaa kerrosten väliin. Kaada etikka kalojen päälle. Marinoi kylmässä kannen alla seuraavaan päivään.
Valuta kalat siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna persilja. Laita kalat, valkosipuli, persilja, suola ja pippuri kerroksittain kannelliseen astiaan. Lisää öljy ja marinoi kylmässä seuraavaan päivään.
Tarjoa silakat vaalean leivän ja sitruunan kanssa.
Vinkki: Oliiviöljy voi jähmettyä jääkaapissa marinoinnin aikana. Ota silakat huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, jolloin öljy ehtii palautua juoksevaksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
148
619
14,0 g
2,3 g
0,3 g
0,1 g
—
5,0 g
1,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
vaaleaa leipää,
sitruunalohkoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli