Silakat boquerones
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tuo alkupalapöytään pala Espanjaa kypsyttämällä silakat boqueronesin tapaan etikkaliemessä ja maustamalla ne valkosipulilla ja persiljalla.
| 250 g | (1 pkt) silakkafileitä |
| Etikkamarinadi | |
|---|---|
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| Tarjoiluun | |
| vaaleaa leipää | |
| sitruunalohkoja | |
- 1.
Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Vedä nahat pois, poista selkäevät ja leikkaa isot fileet pitkittäin kahtia.
- 2.
Asettele fileet kerroksittain kannelliseen astiaan ja ripottele 1 tl suolaa kerrosten väliin. Kaada etikka kalojen päälle. Marinoi kylmässä kannen alla seuraavaan päivään.
- 3.
Valuta kalat siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna persilja. Laita kalat, valkosipuli, persilja, suola ja pippuri kerroksittain kannelliseen astiaan. Lisää öljy ja marinoi kylmässä seuraavaan päivään.
- 4.
Tarjoa silakat vaalean leivän ja sitruunan kanssa.
Silakat boquerones
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Tuo alkupalapöytään pala Espanjaa kypsyttämällä silakat boqueronesin tapaan etikkaliemessä ja maustamalla ne valkosipulilla ja persiljalla.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | (1 pkt) silakkafileitä |
Etikkamarinadi | |
| 1 tl | suolaa |
| 1 dl | valkoviinietikkaa |
Lisäksi | |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | ruukkua lehtipersiljaa |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 tl | valkopippuria jauhettuna |
| 1 dl | oliiviöljyä |
Tarjoiluun | |
| vaaleaa leipää | |
| sitruunalohkoja | |
Valmistus
- 1
Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Vedä nahat pois, poista selkäevät ja leikkaa isot fileet pitkittäin kahtia.
Määrä Ainesosa 250 g (1 pkt) silakkafileitä - 2
Asettele fileet kerroksittain kannelliseen astiaan ja ripottele 1 tl suolaa kerrosten väliin. Kaada etikka kalojen päälle. Marinoi kylmässä kannen alla seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 1 dl valkoviinietikkaa 1 tl suolaa - 3
Valuta kalat siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna persilja. Laita kalat, valkosipuli, persilja, suola ja pippuri kerroksittain kannelliseen astiaan. Lisää öljy ja marinoi kylmässä seuraavaan päivään.
Määrä Ainesosa 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 kpl ruukkua lehtipersiljaa 1 tl suolaa 1/4 tl valkopippuria jauhettuna 1 dl oliiviöljyä - 4
Tarjoa silakat vaalean leivän ja sitruunan kanssa.
Määrä Ainesosa vaaleaa leipää sitruunalohkoja
Vinkki: Oliiviöljy voi jähmettyä jääkaapissa marinoinnin aikana. Ota silakat huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, jolloin öljy ehtii palautua juoksevaksi.
Ravintosisältö
148
Energiaa kcal
619
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
148
Energiaa kcal
619
Energiaa kj
14,0 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,1 g
Sokereita
—
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: vaaleaa leipää, sitruunalohkoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























