Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Silakat boquerones

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Tuo alkupalapöytään pala Espanjaa kypsyttämällä silakat boqueronesin tapaan etikkaliemessä ja maustamalla ne valkosipulilla ja persiljalla.

Ainekset

250 g
(1 pkt) silakkafileitä

Etikkamarinadi

1 tl
suolaa
1 dl
valkoviinietikkaa

Lisäksi

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1 dl
oliiviöljyä

Tarjoiluun

vaaleaa leipää
sitruunalohkoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Vedä nahat pois, poista selkäevät ja leikkaa isot fileet pitkittäin kahtia.

250 g
(1 pkt) silakkafileitä
2

Asettele fileet kerroksittain kannelliseen astiaan ja ripottele 1 tl suolaa kerrosten väliin. Kaada etikka kalojen päälle. Marinoi kylmässä kannen alla seuraavaan päivään.

1 dl
valkoviinietikkaa
1 tl
suolaa
3

Valuta kalat siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna persilja. Laita kalat, valkosipuli, persilja, suola ja pippuri kerroksittain kannelliseen astiaan. Lisää öljy ja marinoi kylmässä seuraavaan päivään.

1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 kpl
ruukkua lehtipersiljaa
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria jauhettuna
1 dl
oliiviöljyä
4

Tarjoa silakat vaalean leivän ja sitruunan kanssa.

vaaleaa leipää
sitruunalohkoja

Vinkki: Oliiviöljy voi jähmettyä jääkaapissa marinoinnin aikana. Ota silakat huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua, jolloin öljy ehtii palautua juoksevaksi.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anne, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 26.9.2023

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.