Sillilaatikko - Yhteishyvä

Sillilaatikko

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

10 kpl
Perunaa
2 kpl
Tavallista matjessillifileetä tai 6 ravintolasillifileetä tölkistä
3 kpl
Kesäsipulia varsineen
Nippu tilliä
10 - 15 kpl
Viherpippuria

LIEMI:

6 dl
Maitoa
3 kpl
Munaa

VUOKAAN:

1 rkl
Voita tai öljyä

PINNALLE:

2 rkl
Korppujauhetta
1 - 2 kpl
Viipaletta amerikanpekonia

Näin teet

1

Kuori ja viipaloi perunat. Viipaloi sillifileet ja sipulit varsineen huuhdottuina. Voitele uunivuoka. Lado vuokaan vuorotellen perunaa, sillipaloja ja sipulia. Ripottele väliin murskattua pippuria ja silputtua tilliä. Sekoita munat maitoon ja kaada liemi vuokaan. Paina aineksia niin, että vain päällimmäiset perunat jäävät näkyviin. Ripottele pintaan korppujauhe ja nosta lopuksi päälle pekoniviipaleet. Kypsennä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Tarjoa lisänä salaattia ja näkkileipää.

Resepti
Pirjo Muurinen
Kuvat
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 3.1.2005
Muokattu: 31.1.2019
Jaa Somessa