Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Eero Vottosen oma kesäsuosikki. Mahtava leipä esimerkiksi brunssilla tarjottavaksi. Piparjuuren mausteisuus tuo pikantin lisän tähän klassikkoon.
| 4 kpl | makeahkoa mallas- tai saaristolaisleipäsiivua |
| Levite | |
|---|---|
| 1/2 dl | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | smetanaa |
| tuoretta piparjuurta raastettuna | |
| Marinoidut perunat | |
| 200 g | keitettyjä uusia perunoita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | makeaa dijon-sinappia |
| 1 rkl | hienonnettua tilliä |
| 200 g | matjessilliä |
| suolaa | |
| retiisejä | |
| vastaleikattua ruohosipulia | |
| tuoretta piparjuurta | |
Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään, mausta reilusti raastetulla piparjuurella.
Leikkaa peruna ohuiksi siivuiksi, mausta sinapilla, öljyllä, tillillä ja suolalla.
Levitä levitettä leivän päälle runsaasti. Päällystä perunoilla, ohueksi leikatuilla retiiseillä ja matjessillin siivuilla.
Viimeistele annos leikatulla ruohosipulilla ja raasta vielä lopuksi päälle tuoretta piparjuurta.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Eero Vottosen oma kesäsuosikki. Mahtava leipä esimerkiksi brunssilla tarjottavaksi. Piparjuuren mausteisuus tuo pikantin lisän tähän klassikkoon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | makeahkoa mallas- tai saaristolaisleipäsiivua |
Levite | |
| 1/2 dl | maustamatonta tuorejuustoa |
| 1/2 dl | smetanaa |
| tuoretta piparjuurta raastettuna | |
Marinoidut perunat | |
| 200 g | keitettyjä uusia perunoita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | makeaa dijon-sinappia |
| 1 rkl | hienonnettua tilliä |
| 200 g | matjessilliä |
| suolaa | |
| retiisejä | |
| vastaleikattua ruohosipulia | |
| tuoretta piparjuurta | |
Sekoita tuorejuusto ja smetana keskenään, mausta reilusti raastetulla piparjuurella.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | smetanaa |
| 1/2 dl | maustamatonta tuorejuustoa |
| tuoretta piparjuurta raastettuna |
Leikkaa peruna ohuiksi siivuiksi, mausta sinapilla, öljyllä, tillillä ja suolalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | keitettyjä uusia perunoita |
| 1 rkl | makeaa dijon-sinappia |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | hienonnettua tilliä |
| suolaa |
Levitä levitettä leivän päälle runsaasti. Päällystä perunoilla, ohueksi leikatuilla retiiseillä ja matjessillin siivuilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | matjessilliä |
| retiisejä |
Viimeistele annos leikatulla ruohosipulilla ja raasta vielä lopuksi päälle tuoretta piparjuurta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| vastaleikattua ruohosipulia | |
| tuoretta piparjuurta |
332
Energiaa kcal
1391
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
14,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
332
Energiaa kcal
1391
Energiaa kj
18,3 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,8 g
Hiilihydraatteja
14,8 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
8,5 g
Proteiinia
2,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Tuoretta piparjuurta raastettuna, suolaa, Retiisejä, Vastaleikattua ruohosipulia, Tuoretta piparjuurta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli