Simppeli sienilasagne
60 min

Nappaa talteen!
| 150 - 200 g | lasagnelevyjä |
| Täyte | |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 5 kpl | valkosipulin kynttä |
| 200 - 250 g | tuoreita siitakesieniä tai säilöttyjä sekasieniä |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 150 g | tomaattipyreetä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 150 g | fetajuustoa |
| Päälle | |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
| 2 dl | ruokakermaa |
- 1.
Kuullota kuorittu ja pienitty sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Pieni sienet ja lisää ne pannulle. Pane sekaan puolet kermasta, tomaattimurska ja -pyree ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 minuutin ajan. Hienonna fetajuusto.Kokoa lasagne. Peitä voidellun vuoan pohja lasagnelevyillä, levitä päälle kerros tomaattista sienikastiketta ja sen päälle kerros fetajuustoa ja sen päälle taas kerros lasagnelevyjä, niin että viimeisenä kerroksena on lasagnea. Levitä päälle vielä juustoraaste ja kaada päälle loppu kerma. Kypsennä 200 asteessa noin 60 minuuttin ajan. Anna lasagnen vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tajoilua..
- 2.
Pane sekaan puolet kermasta, tomaattimurska ja -pyree ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 minuutin ajan. Hienonna fetajuusto.
- 3.
Kokoa lasagne. Peitä voidellun vuoan pohja lasagnelevyillä, levitä päälle kerros tomaattista sienikastiketta ja sen päälle kerros fetajuustoa ja sen päälle taas kerros lasagnelevyjä, niin että viimeisenä kerroksena on lasagnea. Levitä päälle vielä juustoraaste ja kaada päälle loppu kerma.
- 4.
Kypsennä 200 asteessa noin 60 minuuttin ajan. Anna lasagnen vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tajoilua..
Simppeli sienilasagne
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 - 200 g | lasagnelevyjä |
Täyte | |
| 1 kpl | sipuli |
| 5 kpl | valkosipulin kynttä |
| 200 - 250 g | tuoreita siitakesieniä tai säilöttyjä sekasieniä |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 150 g | tomaattipyreetä |
| 1/2 tl | sokeria |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| 150 g | fetajuustoa |
Päälle | |
| 1 1/2 dl | juustoraastetta |
| 2 dl | ruokakermaa |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuullota kuorittu ja pienitty sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Pieni sienet ja lisää ne pannulle. Pane sekaan puolet kermasta, tomaattimurska ja -pyree ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 minuutin ajan. Hienonna fetajuusto.Kokoa lasagne. Peitä voidellun vuoan pohja lasagnelevyillä, levitä päälle kerros tomaattista sienikastiketta ja sen päälle kerros fetajuustoa ja sen päälle taas kerros lasagnelevyjä, niin että viimeisenä kerroksena on lasagnea. Levitä päälle vielä juustoraaste ja kaada päälle loppu kerma. Kypsennä 200 asteessa noin 60 minuuttin ajan. Anna lasagnen vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tajoilua..
- 2
Pane sekaan puolet kermasta, tomaattimurska ja -pyree ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 minuutin ajan. Hienonna fetajuusto.
Määrä Ainesosa 2 dl ruokakermaa 400 g tomaattimurskaa 150 g tomaattipyreetä 1 tl paprikajauhetta 1 tl suolaa rouhittua mustapippuria 1/2 tl sokeria 150 g fetajuustoa - 3
Kokoa lasagne. Peitä voidellun vuoan pohja lasagnelevyillä, levitä päälle kerros tomaattista sienikastiketta ja sen päälle kerros fetajuustoa ja sen päälle taas kerros lasagnelevyjä, niin että viimeisenä kerroksena on lasagnea. Levitä päälle vielä juustoraaste ja kaada päälle loppu kerma.
Määrä Ainesosa 150 - 200 g lasagnelevyjä 1 1/2 dl juustoraastetta - 4
Kypsennä 200 asteessa noin 60 minuuttin ajan. Anna lasagnen vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tajoilua..
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























