Simppeli sienilasagne

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
150 - 200 glasagnelevyjä

Täyte

1 kplsipuli
5 kplvalkosipulin kynttä
200 - 250 gtuoreita siitakesieniä tai säilöttyjä sekasieniä
400 gtomaattimurskaa
150 gtomaattipyreetä
1/2 tlsokeria
1 tlpaprikajauhetta
1 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
150 gfetajuustoa

Päälle

1 1/2 dljuustoraastetta
2 dlruokakermaa

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuullota kuorittu ja pienitty sipuli ja valkosipulinkynnet öljyssä pannulla. Pieni sienet ja lisää ne pannulle. Pane sekaan puolet kermasta, tomaattimurska ja -pyree ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 minuutin ajan. Hienonna fetajuusto.Kokoa lasagne. Peitä voidellun vuoan pohja lasagnelevyillä, levitä päälle kerros tomaattista sienikastiketta ja sen päälle kerros fetajuustoa ja sen päälle taas kerros lasagnelevyjä, niin että viimeisenä kerroksena on lasagnea. Levitä päälle vielä juustoraaste ja kaada päälle loppu kerma. Kypsennä 200 asteessa noin 60 minuuttin ajan. Anna lasagnen vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tajoilua..

  2. 2

    Pane sekaan puolet kermasta, tomaattimurska ja -pyree ja mausteet. Keitä hiljalleen 10 minuutin ajan. Hienonna fetajuusto.

    MääräAinesosa
    2 dlruokakermaa
    400 gtomaattimurskaa
    150 gtomaattipyreetä
    1 tlpaprikajauhetta
    1 tlsuolaa
    rouhittua mustapippuria
    1/2 tlsokeria
    150 gfetajuustoa
  3. 3

    Kokoa lasagne. Peitä voidellun vuoan pohja lasagnelevyillä, levitä päälle kerros tomaattista sienikastiketta ja sen päälle kerros fetajuustoa ja sen päälle taas kerros lasagnelevyjä, niin että viimeisenä kerroksena on lasagnea. Levitä päälle vielä juustoraaste ja kaada päälle loppu kerma.

    MääräAinesosa
    150 - 200 glasagnelevyjä
    1 1/2 dljuustoraastetta
  4. 4

    Kypsennä 200 asteessa noin 60 minuuttin ajan. Anna lasagnen vetäytyä hetken uunista ottamisen jälkeen ennen tajoilua..

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 7.11.2025

Samankaltaisia reseptejä