Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chilit. Kuullota ne miedohkolla lämmöllä öljyssä kypsiksi. Lisää pannulle valkoviini ja simpukat. Nosta lämpö maksimiin. Keitä kannen alla, pannua välillä sekoitellen, noin 3 minuuttia. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta pastan keitinvesi pois. Yhdistä pasta ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.
Tiesithän, että Food Market Herkun kalatiskiltä voi ostaa kampasimpukoita kappaleittain, juuri sen määrän kun tarvitsee. Tällöin muutama kampasimpukka pastan tai risoton päälle ei tule kalliiksi.
Mausta kastike halutessasi tilkalla sitruunamehua ja raastetulla sitruunankuorella.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2179
521
23,5 g
3,5 g
58,5 g
1,0 g
3,0 g
9,3 g
0,0 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
valkosipulinkynttä,
1 kg puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita,
sormisuolaa,
muutama kierros mustapippuria myllystä,
2 kpl kevätsipulia,
nippu lehtipersiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli