Yhteistyössä: Food Market Herkku

30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Välillä on ihana tehdä hieman erilaista ruokaa. Musta pasta, valkosipuli, chili ja simpukat ovat yhdessä mahtava ruokaelämys. Simppelisti ja helposti, hieman parempaa.
| 350 g | mustaa pastaa |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | miedohko chilipalko |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 kg | puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita |
| sormisuolaa | |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | nippu lehtipersiljaa |
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chilit. Kuullota ne miedohkolla lämmöllä öljyssä kypsiksi. Lisää pannulle valkoviini ja simpukat. Nosta lämpö maksimiin. Keitä kannen alla, pannua välillä sekoitellen, noin 3 minuuttia. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta pastan keitinvesi pois. Yhdistä pasta ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.


Yhteistyössä: Food Market Herkku

Välillä on ihana tehdä hieman erilaista ruokaa. Musta pasta, valkosipuli, chili ja simpukat ovat yhdessä mahtava ruokaelämys. Simppelisti ja helposti, hieman parempaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | mustaa pastaa |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | miedohko chilipalko |
| 1 dl | oliiviöljyä |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 kg | puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita |
| sormisuolaa | |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | nippu lehtipersiljaa |
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 350 g | mustaa pastaa |
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chilit. Kuullota ne miedohkolla lämmöllä öljyssä kypsiksi. Lisää pannulle valkoviini ja simpukat. Nosta lämpö maksimiin. Keitä kannen alla, pannua välillä sekoitellen, noin 3 minuuttia. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | miedohko chilipalko |
| 2 dl | valkoviiniä |
| 1 kg | puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita |
| muutama kierros mustapippuria myllystä | |
| sormisuolaa |
Valuta pastan keitinvesi pois. Yhdistä pasta ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | nippu lehtipersiljaa |
Tiesithän, että Food Market Herkun kalatiskiltä voi ostaa kampasimpukoita kappaleittain, juuri sen määrän kun tarvitsee. Tällöin muutama kampasimpukka pastan tai risoton päälle ei tule kalliiksi.
Mausta kastike halutessasi tilkalla sitruunamehua ja raastetulla sitruunankuorella.
537
Energiaa kcal
2245
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
537
Energiaa kcal
2245
Energiaa kj
23,5 g
Rasvaa
3,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
61,0 g
Hiilihydraatteja
2,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
10,3 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kg puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita, sormisuolaa, muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli