Simpukkaspaghetti | Pasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Simpukkaspagetti tuo hieman luksusta elämään. Musta pasta tuo upeaa kontrastia ateriaan.

Simpukkaspaghetti

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Välillä on ihana tehdä hieman erilaista ruokaa. Musta pasta, valkosipuli, chili ja simpukat ovat yhdessä mahtava ruokaelämys. Simppelisti ja helposti, hieman parempaa.

Ainekset

350 g
mustaa pastaa
4
valkosipulinkynttä
1 kpl
miedohko chilipalko
1 dl
oliiviöljyä
2 dl
valkoviiniä
1 kg
puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita
sormisuolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
2 kpl
kevätsipulia
1
nippu lehtipersiljaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

350 g
mustaa pastaa
2

Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chilit. Kuullota ne miedohkolla lämmöllä öljyssä kypsiksi. Lisää pannulle valkoviini ja simpukat. Nosta lämpö maksimiin. Keitä kannen alla, pannua välillä sekoitellen, noin 3 minuuttia. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

4
valkosipulinkynttä
1 kpl
miedohko chilipalko
2 dl
valkoviiniä
1 kg
puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita
muutama kierros mustapippuria myllystä
sormisuolaa
3

Valuta pastan keitinvesi pois. Yhdistä pasta ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.

2 kpl
kevätsipulia
1
nippu lehtipersiljaa

Tiesithän, että Food Market Herkun kalatiskiltä voi ostaa kampasimpukoita kappaleittain, juuri sen määrän kun tarvitsee. Tällöin muutama kampasimpukka pastan tai risoton päälle ei tule kalliiksi.

Mausta kastike halutessasi tilkalla sitruunamehua ja raastetulla sitruunankuorella.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.3.2018
Muokattu: 18.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2179

521

23,5 g

3,5 g

58,5 g

1,0 g

3,0 g

9,3 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

valkosipulinkynttä,

1 kg puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita,

sormisuolaa,

muutama kierros mustapippuria myllystä,

2 kpl kevätsipulia,

nippu lehtipersiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli