Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuori ja viipaloi valkosipulit. Viipaloi chilit. Kuullota ne miedohkolla lämmöllä öljyssä kypsiksi. Lisää pannulle valkoviini ja simpukat. Nosta lämpö maksimiin. Keitä kannen alla, pannua välillä sekoitellen, noin 3 minuuttia. Poista kaikki simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Mausta suolalla ja pippurilla.
Valuta pastan keitinvesi pois. Yhdistä pasta ja kastike. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, lehtipersiljalla ja halutessasi parmesaanilla.
Tiesithän, että Food Market Herkun kalatiskiltä voi ostaa kampasimpukoita kappaleittain, juuri sen määrän kun tarvitsee. Tällöin muutama kampasimpukka pastan tai risoton päälle ei tule kalliiksi.
Mausta kastike halutessasi tilkalla sitruunamehua ja raastetulla sitruunankuorella.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
531
2222
23,5 g
3,5 g
60,0 g
1,8 g
3,3 g
10,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kg puhdistettuja sydän- tai hietasimpukoita,
sormisuolaa,
muutama kierros mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli