Sinihomejuusto-perunasalaatti

Arvostele resepti
6 Annosta

60 min

Perunasalaatti saa makua sinihomejuustosta, oliiveista sekä sitruunalla ja sinapilla maustetusta jogurttikastikkeesta. Salaatti sopii loistavasti grillatun lihan tai kalan seuraksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgperunoita
50 gkevätsipulinvarsia
125 gsinihomejuustoa
1 dloliiveja

Kastike

3/4 dlrypsiöljyä
1/2 dlsitruunanmehua
1/2 dlmaustamatonta jogurttia
1/2 rklsinappia
1/2 tlsuolaa

Lisäksi

1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä sen verran, että pystyt koskemaan perunoihin. Kuori perunat halutessasi ja leikkaa viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 kgperunoita
  2. 2

    Hienonna kevätsipulit ja murenna juusto paloiksi. Sekoita kulhossa perunaviipaleet, ¾ kevätsipulista, puolet sinihomejuustosta ja oliivit.

    MääräAinesosa
    50 gkevätsipulinvarsia
    125 gsinihomejuustoa
    1 dloliiveja
  3. 3

    Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kaada kastike salaattiin ja sekoita kevyesti.

    MääräAinesosa
    3/4 dlrypsiöljyä
    1/2 dlsitruunanmehua
    1/2 dlmaustamatonta jogurttia
    1/2 rklsinappia
    1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Ripottele loput kevätsipulit ja juustomurut pinnalle. Viimeistele mustapippurilla.

    MääräAinesosa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Vinkki: Korvaa kevätsipulit reilulla nipulla ruohosipulia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
22.10.2018
|
Päivitetty: 9.10.2025

Samankaltaisia reseptejä