Sinihomejuusto-perunasalaatti
45 min
6 Annosta
Helppo perunasalaatti saa makua sinihomejuustosta, oliiveista sekä sitruunalla ja sinapilla maustetusta jogurttikastikkeesta.
Ainekset
Valmistus
1
Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 20 minuuttia. Valuta ja jäähdytä sen verran, että pystyt koskemaan perunoihin. Kuori perunat halutessasi ja leikkaa viipaleiksi.
1 kg
perunoita
2
Hienonna kevätsipulit ja murenna juusto paloiksi. Sekoita kulhossa perunaviipaleet, ¾ kevätsipulista, puolet sinihomejuustosta ja oliivit.
3 - 4 kpl
kevätsipulinvartta
100 g
sinihomejuustoa
1 dl
oliiveja
3
Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Kaada kastike salaattiin ja sekoita kevyesti.
3/4 dl
rypsiöljyä
1/2 dl
sitruunamehua
1/2 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 rkl
sinappia
1/2 tl
suolaa
4
Ripottele loput kevätsipulit ja juustomurut pinnalle. Viimeistele mustapippurilla.
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
Vinkki: Korvaa kevätsipulit reilulla nipulla ruohosipulia.
Lisää aiheesta
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Anna Huovinen
Julkaistu: 22.5.2005
|Muokattu: 26.11.2024
Ravintosisältö
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.