Sitruksinen kesäkurpitsahillo - Yhteishyvä

Sitruksinen kesäkurpitsahillo

???
Kappaleita
1
Jaa Somessa

Ainekset

1 kg
Omenoita
1 kg
Kesäkurpitsaa
2 dl
Vettä
1 kpl
Sitruuna
1 kpl
Appelsiini
1 rkl
Inkivääriä raastettuna
9 dl
Hillosokeria

Näin teet

1

Kuori omenat. Paloittele ne ja kesäkurpitsat pieniksi paloiksi kattilaan. Pese sitruuna ja appelsiini huolellisesti ja purista niiden mehu ja raasta kuori kattilaan. Kuori ja raasta inkivääri joukkoon. Lisää vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 min. Lisää hillosokeri ja keitä edelleen noin 15 min usein sekoitellen. Hillo on valmista, kun se alkaa soseutua. Kuori vaahto tarvittaessa. Täytä pestyt ja kuumennetut tölkit täyteen ja sulje ilmatiiviisti. Säilytä hillo viileässä.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 25.7.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa