Sitrus-perunakakku | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitrus-perunakakku

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Sitrus-perunakakku on herkullinen lisuke esimerkiksi lihalle. Parmesaaniraaste antaa mukavasti lisämakua tälle perunaherkulle.

Ainekset

1 kg
Kiinteitä perunoita
3 dl
Maitoa
1 kpl
Valkosipulinkynsi
2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1 tl
Suolaa
1 kpl
(70 g) parmesaaniraastetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori perunat ja viipaloi ne ohuen ohuiksi. Kuumenna maito kattilassa halkaistun valkosipulinkynnen kanssa. Nosta perunat maitoon ja keitä hiljalleen reilu 5 minuuttia. Valuta lävikössä perunoista maito, ja säästä se.Voitele suorakaiteenmuotoinen leipävuoka (1,5 l) ja vuoraa vuoka leivinpaperisuikaleilla. Voitelu auttaa leivinpaperin pysymään vuoan reunoilla. Asettele vuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja sirottele väliin sitruunan raastettua kuorta, suolaa ja juustoraastetta. Valuta perunoille maito.Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun vetäytyä vuoassa vähintään 20 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa ja viipaloi.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 24.11.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.