Sitrus-perunakakku

Sitrus-perunakakku on herkullinen lisuke esimerkiksi lihalle. Parmesaaniraaste antaa mukavasti lisämakua tälle perunaherkulle.

Ainekset (7 annosta)

MääräAinesosa
1 kgkiinteitä perunoita
3 dlmaitoa
1 kplvalkosipulinkynsi
2 kplsitruunan raastettu kuori
1 tlsuolaa
1 kpl(70 g) parmesaaniraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kuori perunat ja viipaloi ne ohuen ohuiksi. Kuumenna maito kattilassa halkaistun valkosipulinkynnen kanssa. Nosta perunat maitoon ja keitä hiljalleen reilu 5 minuuttia. Valuta lävikössä perunoista maito, ja säästä se.Voitele suorakaiteenmuotoinen leipävuoka (1,5 l) ja vuoraa vuoka leivinpaperisuikaleilla. Voitelu auttaa leivinpaperin pysymään vuoan reunoilla. Asettele vuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja sirottele väliin sitruunan raastettua kuorta, suolaa ja juustoraastetta. Valuta perunoille maito.Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun vetäytyä vuoassa vähintään 20 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa ja viipaloi.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä