Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitrushedelmä-avokadosalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Raikas sitrushedelmä-avokadosalaatti maistuu lisäkkeenä tai kevyenä ruokana. Appelsiini- tai greippimehusta teet myös herkullisen salaattikastikkeen.

Ainekset

1 kpl
Verigreippi
1 kpl
Appelsiini
2 kpl
Avokadoa
1 kpl
Kerä vihreää salaattia tai 1 ps salaattisekoitusta
2 rkl
Rouhittuja pähkinöitä

Kastike

1/2 dl
Appelsiini- ja greippimehua
1 tl
Juoksevaa hunajaa
1 tl
Valkoviinietikkaa
2 rkl
Öljyä
Suolaa
Pippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori greippi ja appelsiini terävällä veitsellä hedelmälihaa myöten. Irrota lohkot kalvojen välistä. Puserra mehut talteen kalvoista kastiketta varten. Sekoita mehuun muut kastikeaineet. Kuori ja lohko avokadot. Kokoa salaattiannokset suoraan lautasille. Lusikoi päälle kastike.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
|
Muokattu: 4.5.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

253

1060

20,0 g

2,0 g

11,3 g

11,0 g

7,3 g

4,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Suolaa,

Pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli