Sitruuna-mansikkatrifle | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruuna-mansikkatrifle

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista jälkiruoaksi helppo trifle eli kerrosjälkiruoka. Aloita sitruunatahnasta ja anna sen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen kuin valmistat kermatäytteen ja kokoat jälkiruoan.

Ainekset

1 kpl
(300 g) sitruunamuffineja
1/2 l
Mansikoita

sitruunatahna

4 kpl
Keltuaista
1 dl
Sokeria
1 dl
Hillosokeria
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
Sitruunamehua

kermatäyte

2 dl
Vispikermaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1/2 dl
Sokeria
2 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista sitruunatahna. Mittaa kattilaan keltuaiset, sokerit, sitruunan kuori ja -mehu. Keitä hiljalleen sekoittaen minuutin ajan kunnes seos sakenee. Valuta tahna kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunanmehu. Leikkaa muffinit ohuiksi viipaleiksi. Perkaa ja paloittele mansikat. Lado tarjoilukulhoon kerroksittain muffiniviipaleita, kermatäytettä, sitruunatahnaa ja mansikoita. Anna vetäytyä hetki viileässä.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 17.5.2015
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1399

334

20,8 g

11,0 g

26,3 g

26,2 g

0,8 g

8,5 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 paketti (300 g) sitruunamuffineja,

1 dl Hillosokeria,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli