Sitruuna-mansikkatrifle

Valmista jälkiruoaksi helppo trifle eli kerrosjälkiruoka. Aloita sitruunatahnasta ja anna sen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen kuin valmistat kermatäytteen ja kokoat jälkiruoan.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kpl(300 g) sitruunamuffineja
1/2 lmansikoita

Sitruunatahna

4 kplkeltuaista
1 dlsokeria
1 dlhillosokeria
1 kplsitruunan raastettu kuori
1/2 dlsitruunamehua

Kermatäyte

2 dlvispikermaa
1 kpl(250 g) maitorahkaa
1/2 dlsokeria
2 rklsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Valmista sitruunatahna. Mittaa kattilaan keltuaiset, sokerit, sitruunan kuori ja -mehu. Keitä hiljalleen sekoittaen minuutin ajan kunnes seos sakenee. Valuta tahna kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin.

    Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunanmehu. Leikkaa muffinit ohuiksi viipaleiksi. Perkaa ja paloittele mansikat. Lado tarjoilukulhoon kerroksittain muffiniviipaleita, kermatäytettä, sitruunatahnaa ja mansikoita. Anna vetäytyä hetki viileässä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 paketti (300 g) sitruunamuffineja, 1 dl Hillosokeria, Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä