Sitruuna-mantelipesto

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
3 rklkuorittuja manteleita
1 kplsitruunan raastettu kuori
1/2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplruukku basilikaa
3 rklparmesaaniraastetta
suolaa
rouhittua mustapippuria
5 rklrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    hienonna mantelit, sitruunan raastettu kuori ja murskattu valkosipulinkynsi karkeaksi. Lisää joukkoon basilikanlehdet ja parmesaani ja aja tasaiseksi. Mausta seos ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisää öljyä kunnes muodostuu notkea tahna. Tarjoa salaatin kastikkeena.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Sitruunan raastettu kuori, Valkosipulinkynttä, 3 rkl Parmesaaniraastetta, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025