Sitruuna-mantelipesto | Kastikkeet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Sitruuna-mantelipesto

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

3 rkl
Kuorittuja manteleita
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 kpl
Ruukku basilikaa
3 rkl
Parmesaaniraastetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
5 rkl
Rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

hienonna mantelit, sitruunan raastettu kuori ja murskattu valkosipulinkynsi karkeaksi. Lisää joukkoon basilikanlehdet ja parmesaani ja aja tasaiseksi. Mausta seos ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria. Lisää öljyä kunnes muodostuu notkea tahna. Tarjoa salaatin kastikkeena.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3274

782

83,0 g

5,0 g

2,0 g

2,0 g

4,0 g

7,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Sitruunan raastettu kuori,

Valkosipulinkynttä,

3 rkl Parmesaaniraastetta,

Suolaa,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli